Дитячі книги: 6 новинок для маленьких читачів
Що нового

Дитячі книги: 6 новинок для маленьких читачів

5 Жовтня 2018 15:31 Book24.ua

Щомісяця друкується так багато цікавих книг, що можна й розгубитися при виборі. Ми пропонуємо вам огляд шести книжкових новинок для зовсім юних читачів.


«Лінивий монстрик» Кейт Бакнелл

linyvyy.jpg

Якщо ви не знаєте, як розповісти діткам про емоції в доступній та водночас цікаві формі, тоді варто звернути увагу на цю книгу. Завдяки історії австрійської письменниці дитина зможе подивитися на свою часом не найкращу поведінку зі сторони.

Тіллі не захотіла допомагати мамі і враз із чемної донечки перетворилася на маленького лінивого монстрика. Що робити, аби повернулася слухняна дівчинка?

Є ще історія про те, як приборкати голодного монстрика. Обидві книги сподобаються діткам вже від 2 років.


«Веселі звірята»

zviryata.jpg

Віммельбух для найменших читачів та їхніх батьків. Дев’ять великих ілюстрації з детально промальованими тваринками та краєвидами. А веселі віршики підкажуть, кого шукати на малюнках.


«Моллі Мун і музичне чудовисько» Джорджія Бінг

cover1-001.jpg

Моллі Мун – маленька дівчинка, яку знайшли у коробці та віддали до дитячого притулку. Там вона жила 10 жахливих років: з неї насміхалися, дівчинку ображали та принижували. Все змінилося, коли одного разу Моллі знайшла книгу про гіпноз і зрозуміла, що вона володіє цим чарівним даром.

У попередніх частинах ми дізнаємося про те, як Моллі Мун покинула інтернат, побувала на церемонії вручення «Оскар» та навчилася зупиняти час, помандрувала в Індії 19 століття, знайшла свого брата-близнюка та разом із ним врятувала світ від злої чаклунки. У шостій частині дівчина намагається зосередитися на навчанні, але натомість летить з друзями-музикантами до Японії. З собою Моллі бере талісман, який отримала він вчительки-чародійки – золоту монету із зображенням ноти. Чи допоможе вона їй стати зіркою? 


«Мене забули на Місяці» Ростислав Попський

mene.jpg

Астронавта відправляють на Місяць полагодити деяку техніку і… забувають його там. Що чекає на головного героя? Чи знайде він вихід із складної ситуації? Про його думки, сумніви та переживання дізнаєтеся із книги.

Від чарівних малюнків талановитого ілюстратора Ростислава Попського маленькі читачі не зможуть відірватися і будуть довго розглядати.


«Данка і Крак» Ігор Калинець

danka.jpg

Щодня до вікна Дани прилітав Крак, який вмів розмовляти людською мовою. Дивина та й годі. Він розповідав різні історії: про те, як заснували Львів, про Богдана Хмельницького, про козаків-характерників. Уві сні дівчинка опиняється стає активною учасницею усіх оповідей. А згодом їй доведеться розгадати загадку птаха і дізнатися, хто ж він насправді.


«Гедвіґ» Фріда Нільссон

gedvig.jpg

Це книга про життя винахідливої та завзятої семирічної дівчинки Гедвіґ. Вона почувається самотньою і вважає своє життя сумним та нудним. Живе з батьками далеко за містом, тож щодня бачить навколо багато дерев і домашніх тварин. А гратися немає з ким. Але зовсім скоро Гедвіґ піде у перший клас. Це означає, що буде багато нових цікавих знайомств, дівчинка знайде справжніх друзів, з якими переживе безліч захопливих пригод.


Автор: Катерина Ільчук