6 детективних історій, які захоплюють з перших сторінок
Що нового

6 детективних історій, які захоплюють з перших сторінок

4 Вересня 2018 22:24 Book24.ua

Якщо вам подобаються історії, від яких перехоплює подих, а по шкірі пробігає багато мурашок, якщо ви є поціновувачем першокласних детективів і знаєте всі закону жанру, то безперечно вам прийдеться до душі ця добірка книг. 

«Убивство Роджера Екройда» Аґата Крісті

agata.jpg

В невеличкому англійському селищі Кінґз-Еббот раптово помирає заможна вдова місіс Ферар. Всі вирішили, що це самогубство… Чутки про трагічну подію ще не припинилися, як ще одна новина примушує здригнутися мешканців села – смерть багатого вдівця Роджера Екройда, який мав одружитися із покійною місіс Ферар. Під підозрою семеро: пасинок померлого, його своячка, особистий секретар Роджера, дворецький Пакрер, покоївка Урсула, донька місіс Екройд та майор Блент.

Злочин розслідує Еркюль Пуаро, тому винуватця точно буде знайдено. Та ще й у дуже оригінальний та незвичний спосіб. До речі, вважається, що протягом історії детективної літератури настільки несподіваної розв’язки роману ще не було.


«Випробування невинуватістю» / «Горе невинным» Аґата Крісті

agata2.jpg

Два роки тому Джека Арґайла визнали винним у вбивстві своєї мачухи. Ще до вироку суду юнак помер у в’язниці. Тепер лікар Артур Калґарі повертається у маєток «Сонячний ріг», аби знайти справжнього вбивцю, відновити справедливість та очистити ім’я Джека, хай навіть посмертно.

Літературні критики вважають, що цей роман найбільш похмурий з усього, написаного Аґатою Крісті. Сама ж письменниця зараховувала «Випробування невинуватістю» до своїх найкращих творів. 



«Острые предметы» Ґіліян Флінн

ostrye-predmety.jpg

Здавалося б, усе так передбачувано і банально: не дуже успішна журналістка Камілла Прейкер приїздить у маленьке містечко в пошуках сенсаційного матеріалу для статті, маніяк, що полює на дітей, та працівники поліції, які зайшли в глухий кут. Однак все не так просто, адже головна героїня родом із цього міста і от уже 8 років сюди не приїжджала. Чому вона уникає свою маму та вітчима? Що приховують місцеві мешканці і чого боїться Камілла? Чому ніхто не хоче йти на контакт і дізнатися ім’я вбивці?

Моторошна історія, яка захоплює вже з перших сторінок. У 2018 році була прем’єра міні-серіалу, знятого за сюжетом книги. 



«Білий попіл» Ілларіон Павлюк

bilyy-popil.jpg

У віддаленому селищі Білий Попіл за дуже загадкових обставин було убито молоду панночку. Усі наявні докази вказують на семінариста Хому Брута і місцеві мешканці наполягають на його покаранні. Однак приватний детектив Тарас Білий має сумніви…чи вдасться йому віднайти істину?

Містичний роман? Детективна історія? Трилер? У цьому романі присутні всі ці жанри і навіть трохи більше – безліч загадок, деталі, що інтригують, розслідування в стилі нуар, а ще трохи літературних алюзій на твір «Вій» Миколи Гоголя. Перший твір Ілларіона Павлюка не розчарував ані пильних читачів, ані літературних критиків. 




«
Дівчина у павутинні» Давід Лаґеркранц

divchyna.jpg

Всесвітньо відома трилогія романів «Міленіум» шведського письменника Стіґа Ларссона має продовження. У 2004 році письменник помер, тож автором четвертої та п’ятої частин став Давід Лаґеркранц. Якщо ви не читали попередніх книг про пригоди журналіста Мікаеля Блумквіста та хакерки Лісбет Саландер, ось перші три частини: «Девушка с татуировкой дракона», «Девушка, которая играла с огнем», «Девушка, которая взрывала воздушные замки».

Френсіса Балдера – науковця та розробника штучного інтелекту – вбивають у власному будинку. А за годину до цієї події він телефонував Мікаелю Блумквісту і просив приїхати до нього для конфіденційної розмови. Що він хотів розповісти і хто за цим стоїть? Єдиним свідком вбивства є його син-аутист і тепер він у небезпеці. Ліс Саландер знає, що до цього причетний її ворог і він плете цю павутину не просто так…

П’ята частина серії книга про детекива і гакерку – «Девушка, которая искала чужую тень». 


«Правда про справу Гарі Квеберта» Жоель Діккер

dikker.jpg

Після успіху першої книги від молодого романіста Маркуса Гольдмана чекають наступного твору – літературний агент телефонує чи не щодня, видавець погрожує судом, фанати, здається, переслідують. А в автора творча криза і в пошуках натхнення та поради Маркус звертається до свого вчителя письменника Гарі Квеберта. Однак схоже на те, що наставнику самому потрібна допомога – у його садку знаходять рештки тіла дівчинки, яка зникла тридцять років тому. Маркус починає власне розслідування, аби довести непричетність Гарі Квеберта. «Шедеври не пишуться, вони існують самі по собі».

Це шоста написана і друга опублікована книга 27-літнього швейцарського письменника Жоеля Діккера. «Правда про справу Гарі Квеберта» - роман, який приніс автору світову славу та міжнародні нагороди. Наразі твір виданий у тридцятьох країнах.


Автор: Катерина Ільчук