Новинки до Форуму видавців 2018: Частина 3
Що нового

Новинки до Форуму видавців 2018: Частина 3

20 Вересня 2018 22:01 Book24.ua

Хочете дізнатися, які цікавинки до Книжкового Форуму підготували видавництва «Віват», «Книги XXI» та «#книголав»? Читайте статтю і обирайте, що будете читати найближчим часом. Адже книги тут на будь-який смак.

Новинок, звісно ж, значно більше і коротко про книги інших українських видавництв ви можете дізнатися із першого та другого оглядів. 


«Віват»


«Славетне життя Ей-Джея Фікрі» Ґабріель Зевін

slavetne.jpgЛегка, затишна, щемка і така багатогранна історія. В центрі сюжету – нудне та самотнє життя Ей-Джея Фікрі. Після смерті дружини він замкнувся собі, став відлюдькуватим, цинічним та різким. Ей-Джей Фікрі – власник невеличкої книгарні на малолюдному острові. Відвідувачів мало, а покупців ще менше, тож навряд чи можна назвати його бізнес прибутковим.

Раптово з книгарні викрадають першу та рідкісну збірку віршів Едгара Аллана По, а ще в його сірі будні вривається веселе та невгамовне дворічне дівча. Пригоди Ей-Джея Фікрі розпочинаються.


«Чужі скарби» Ірина Власенко

chuzhi-skarby.jpgЦе четверта написана та перша видана книга сучасної української письменниці Ірини Власенко. У 2017 році роман отримав відзнаку на конкурсі «Коронація слова» за розкриття гострої суспільної теми.

Родинна сага, авантюрний роман, жіноча проза – кожен читач віднаходить у книзі щось своє і для себе. Дві основні сюжетні лінії розгортаються паралельно у 20 та 21 столітті у Франції та в Україні.

Анна Щербіна зараз мешкає в Парижі і от одного дня на горищі вона знайшла справжній діамант. Невже тепер всі мрії дівчини стануть реальністю? Чи зробить щасливою Анну чужий скарб?


«Аутсайдери» Сьюзан Гінтон

autsiders.jpgАмериканська письменниця Сьюзан Гінтон почала писати роман «Аутсайдери» у 15 років, робота тривала протягом трьох років. Книга, опублікована вперше у 1967, стала культовим твором про буремні 60-і.

Понібою 14 і він разом із двома старшими братами входять до складу однієї з вуличних ватаг. Їхні батьки загинули у автокатастрофі, тож члени «банди» замінили хлопцям сім’ю.

Це історія про підлітків із бідного району, про виживання, боротьбу, дружбу та вірність. Без прикрас. Тут курять, п’ють, крадуть та вирішують будь-які питання через бійку. Авторка написала про дуже важливі теми: про соціальну нерівність, про дорослішання, про конфлікти у суспільстві.


«Книги XXI»


«Антена» Сергій Жадан

antena.jpgСергія Жадана – відомий українського сучасного поет, прозаїк, есеїст, перекладач та громадський активіст. Автор 11 поетичних збірок («Життя Марії», «Тамплієри»), 5 романів («Інтернат», «Месопотамія», «Депеш мод») та декількох збірок оповідань.

«Антена» – нова збірка, яка складається із 80 віршів, написаних за останні два роки, та 150 ілюстрацій харківського художника Гамлета. Разом із книгами «Життя Марії» та «Тамплієри» утворюють трилогію і автор рекомендує читати книги в тій послідовності, в якій вони були написані.   


«Твій погляд, Чіо-чіо-сан» Андрій Любка

chio.jpgАндрій Любка – сучасний український письменник. Автор романів «Карбід», «Саудаде», «Кілер+» та збірки оповідань «Кімната для печалі».

Книгу «Твій погляд, Чіо-чіо-сан» письменник писав три роки, за жанром – це психологічний трилер. П’яний суддя збиває на смерть жінку, яка переходила дорогу по пішохідному переході. Звісно ж, йому вдається уникнути покарання. Її чоловік прагне справедливості і помсти. І якого б закінчення цієї історії ви не очікували, фінал вас шокує.   


«#книголав»


«Брітт-Марі була тут» Фредрік Бакмана

brit.jpegКниги шведського блогера, журналіста та письменника Фредріка Бакмана з нетерпінням чекають книголюби у всьому світі. Українською мовою уже перекладені книги «Чоловік на ім’я Уве» та «Моя бабуся просить їй вибачити». Продовженням останньої і є нова книга «Брітт-Марі була тут».

Головній героїні Брітт-Марі 63 роки, вона вважає, що пристойні люди прокидаються о шостій ранку, а вечеряють о шостій вечора. В її квартирі ідеальний порядок і речі завжди лежать у визначених місцях. Все життя літньої жінки – її чоловік, з яким вона одружена уже 40 років. Звичний уклад Брітт-Марі руйнується, коли вона дізнається про зраду коханого. Тепер треба все починати спочатку, тож зраджена і покинута вона переїздить у забуте всіма крихітне містечко і влаштовується на нову роботу - тренеркою із футболу (хоча цей вид спорту ненавидить не менше, ніж безлад).

Хочете дізнатися, які несподіванки чекають на Брітт-Марі далі?


«Татуювальник Аушвіцу» Гізер Морріс

tatu.jpgДебютний роман Гізер Морріс, заснований на реальних подіях та написаний зі слів одного з головних героїв – татуювальника Аушвіцу Лалі Соколова.

Щира, зворушлива та захоплююча історія кохання. Почуття, що пройшли одне з найтяжчих випробувань – табір смерті. Людвиг (скорочено Лале) потрапив до Аушвіцу у 26 років і тепер його звали 32407. Одного дня до нього привели дівчину Гіту, чиє татуювання майже стерлося, тож довелося набивати нове. Це була любов з першого погляду.


«Щоденник Лоли» Ольга Купріян

lola.jpegКнижка, яку з нетерпінням чекали фанати найпопулярнішого на сьогодні українського телесеріалу «Школа». Лола, Ніка, Тоха та Ната – улюблені герої мільйонів підлітків. За їхні долі переживають, їм співчувають та прагнуть дізнатися, що ж на них чекає далі.

«Щоденник Лоли» – це приквел, тобто передісторія до першого сезону. Чому головна героїня так не любить школу? Як Лола стала відомою блогеркою? Про які випробування вона не любить розповідати? Про все читайте у таємному щоденнику Лоли.


Автор: Катерина Ільчук