Лучшие книги о женской дружбе
Що почитати

Найкращі книги про жіночу дружбу

29 Липня 2019 12:16 Book24.ua

Про жіночу дружбу ходить безліч легенд. Одні вважають, що її зовсім не існує, інші не уявляють і дня без своєї подруги. І дійсно, вона дуже відрізняється від чоловічої. Бувають ситуації, коли між подругами киплять сильні пристрасті, але вже через деякий час вони зовсім забувають навіть про причини сварки та знову не уявляють і дня одна без одної. Саме тому зовсім не дивно, що літератори не змогли обійти цю цікаву тему, і нижче до вашої уваги представлені найяскравіші книги у жанрі прози.


5 найкращих книг про жіночу дружбу у всіх її проявах

«Соленый ветер», Сара Джіо

1.jpgНа сторінках цієї прекрасної книги минуле тісно переплітається з сьогоденням. На фоні військових декорацій авторка розповідає жалісну історію про мінливість людської долі, про жіночу дружбу, про лицемірство та про те, як навчитися розбиратися в людях. Читаючи цю книгу, ви ніби перенесетесь на Бора-Бора, почуєте шум прибою, будете насолоджуватися солоним вітром та ароматом квітів.


«Маленькие женщины», Ліза Мей Олкот

2.jpgКожна глава цієї книги про жіночу дружбу – це маленьке життя зі своєю історією та мораллю. Головними героїнями роману є чотири сестри, і на прикладі їхніх радощів та розчарувань автор дає читачеві безліч мудрих порад. Читаючи цю книгу про дружбу та любов, ви спостерігатимете за тим як ростуть дівчатка, як змінюються їхні взаємини, як вони будують відносини між собою та з оточуючими і ніби самі станете з ними кращими подругами. Але головне, що ця книга дарує відчуття надії та віри в майбутнє.


«Моя неймовірна подруга», Елена Ферранте

3.jpgПрикладів жіночої дружби в літературі дуже багато, але ця книга розповідає історію про небанальний випадок. Тут є не тільки щира любов, взаємодопомога та підтримка один одного, але і бажання бути кращою, ніж подруга, суперництво та заздрість. Варто зазначити, що автор піднімає безліч важливих тем, таких як досягнення цілей, навчання, розвиток, відносин між дітьми та батьками.


«Милые обманщицы. Соучастницы», Сара Шепард

4.jpgСюжет книги розповідає про дружбу чотирьох подруг. У кожної з них є своя історія, цікаве заняття, відносини з хлопцем та начебто все добре, але всіх чотирьох об'єднує одна страшна таємниця. А розгадати цю таємницю ви зможете тільки тоді, коли дочитаєте книгу до кінця.


 «Шопоголік», Софі Кінселла

5.jpgГоловна героїня цієї книги просто жити не може без шопінгу. І через цю свою слабкість їй часто доводиться викручуватись з різних ситуацій та брехати, а потім, коли брехня випливає назовні, згоряти від сорому. Чи зможе головна героїня справитися з собою? Автор настільки яскраво описала образ головної героїні та її відносини з подругами, що багато дівчат упізнають в ній себе.

Історії, розказані на сторінках цих книг, допоможуть вам по-новому подивитися на жіночу дружбу, на взаємини зі своєю подругою та навчать простіше реагувати на безліч ситуацій.


Автор: Світлана Варук