«Becoming» | «Становлення» Мишель Обамы: одна из самых ожидаемых книг года
Що нового

«Becoming» | «Становлення» Мішель Обами: одна з найочікуваніших книжок року

17 Липня 2019 0:43 Book24.ua

13 листопада 2018 року вийшла книга колишньої першої леді США, Мішель Обами, під назвою «Becoming». Вона очолює світові рейтинги з моменту публікації і за короткий період стала справді визначною. За перший тиждень було продано 1,4 млн примірників, і вже зараз про неї говорять, як про найпопулярніші мемуари за всю історію жанру.

У вересні книга вийде українською мовою у видавництві BookChef. Над проектом працюють перекладач — Максим Гоцацюк, літературний редактор — Тамара Клюкіна та керівник едиційної команди — Євген Плясецький.

Розповідаємо, чим особлива ця книга і чому її вихід українською мовою в такі терміни — велика гордість.


cover1.jpg

«Becoming | Становлення» Мішель Обама

Зазвичай, коли мова заходить про знакові бестселери, україномовний читач не розраховує на швидку появу перекладу книги. Це пов'язано з низкою складних фінансових та юридичних моментів, які мають урегулювати правовласник і видавництво. Після цього починається процес пошуку виконавців, місія яких полягає не тільки в якісному перекладі тексту. Певною мірою, перекладач стає співавтором, завдання якого — передати історію від письменника до читача з потрібними емоціями, акцентами та смислами.

Потім відбувається безпосередня «магія»: місяці кропіткої, захоплюючої роботи перекладача, редактора, коректора, верстальника, дизайнера та інших фахівців, причетних до створення перекладного видання.

1200-630-stattya-becoming-cutatu-3-2-ua.png

Мемуари складаються з 3-х частин: Моє становлення, Наше становлення і Становлення більшого. Мішель ділиться найважливішими моментами свого життя: труднощами побудови кар'єри, історією кохання, поглядом на політику і можливостями самореалізації в сучасному світі. Кожна частина несе в собі розповідь про те, що зробило Мішель тою, ким вона є.

Ще до публікації авторка розповіла, що створення книги стало для неї «глибоко особистим досвідом», і вона сподівається надихнути читачів не боятися стати саме тими, ким вони хочуть стати. Коли йдеш до своєї мети, дуже важливо мати підтримку, і якщо ви не знайшли її в близьких — відкрийте цю книгу! Майже на кожній сторінці Мішель говорить — ви можете, у вас вийде!

Але цей бестселер не тільки про Першу леді. Він про доньку, про матір, про дружину, про тендітну дівчину, яка часто мусить бути сильною. Як це — бути найвпливовішою жінкою світу за версією Forbes, і при цьому залишатися хорошою мамою та дружиною? Мішель ділиться знаннями, як віднайти баланс, встигати все і залишатися щасливою. Вона акцентує увагу на думці, що вкрай важливо жити в гармонії з собою, тоді гармонія пануватиме і в родині.

1200-630-stattya-becoming-cutatu-ua.png

На думку Мішель, дівчата і жінки, в першу чергу, мають зрозуміти себе, прийняти і полюбити. Тоді їх самореалізація і становлення стануть гармонійними. В одному з інтерв'ю вона говорить про те, що ненавидить питання: «Ким ти станеш, коли виростеш?». Адже в дійсності можна зростати та розвиватися все життя. Важливо не здаватися і продовжувати йти до своєї мети.

1200-630-stattya-becoming-cutatu-2-ua.png

Колишня перша леді США дуже яскраво описує життя в Білому домі: як це — жити під прицілом мільйонів очей, не мати права на помилку і не боятися нести свої погляди світу, при цьому залишаючись щирою.

Особливе місце в книзі відведено сім'ї та особистим відносинам. Союз Барака і Мішель може здаватися ідеальним, але так було не завжди. Авторка розповідає про те, як вони пережили важкі часи, і навіть деколи зверталися до фахівців із сімейних питань. В інтерв'ю Опрі Вінфрі вона каже: «Давайте відверто: шлюб — це складно!». Але, можливо, в цій книзі ви знайдете відповіді на непрості питання і корисні поради, які допоможуть подолати труднощі у ваших стосунках.

Крім цього, Мішель розповідає про політичне протистояння Барака Обами і Дональда Трампа, а також перемогу останнього у президентських виборах 2016 року. Вона описує, як їхня родина переживала цей нелегкий період, розповідає цікаві подробиці життя після переїзду з Білого дому і які вчинки вона не зможе пробачити Трампу.

Без сумнівів, як і в усьому світі, в Україні книга «Становлення» стане бестселером. Її успіх криється не лише в гучному імені автора, а й в її поглядах, життєвій мудрості, авторитеті та силі особистості. Передзамовлення на мемуари вже відкрито, і ми з нетерпінням чекаємо, коли тисячі читачів зможуть прочитати їх і дізнатися справжню історію життя Мішель Обами — неймовірної, сильної жінки.

Нагадаємо, що книга очікується вже цієї осені.


Автор: Яна Попсуй