Mustread декабря: 5 интересных книжек
Що нового

Mustread грудня: 5 цікавих книжок

10 Грудня 2019 18:03 Book24.ua

Зима є ідеальним пори року для читання, адже чим холодніше стає, тим більше хочеться закутатися в м'який теплий плед, взяти гарячу чашку ароматного чаю і засісти за читання захоплюючої книги. Нижче ми представили вашій увазі добірку з п'яти книг, які допоможуть скрасити холодні грудневі дні. На вас чекають глибокі книги та легкі романи, які допоможуть відволіктися від сірих буднів та змусять задуматись над безліччю важливих речей.


«Міністерство граничного щастя», Арундаті Рой

e029b5eddfcd20d85625e6c95f68a48f (1).jpgМіж першим та другим романом сучасної індійської письменниці Арундаті Рой минуло двадцять років. Однак, якщо перша книга «Бог мелочей» – це зворушлива сімейна сага, побудована на найколоритніших індійських декораціях, то «Міністерство граничного щастя» – це гостросоціальна драма, яка розповідає про події у Кашмірі та Делі, регіоні територіального конфлікту між Пакистаном та Індією.

Роман має безліч сюжетних ліній та розповідає історії про мільйони ображених та скривджених людей. Ці історії змінюють один одного одна за однією, викликаючи у читача безліч змішаних почуттів та емоцій. Арундаті Рой змогла показати своїх персонажів люблячими та співпереживати, завдяки чому, незважаючи на описані в ньому жахи, воно дає надію та змушує вірити в краще.

buttom_960_212.png


 «Місто дівчат», Елізабет Гілберт

f3ed2f2369788c75302a51ff87e15bfd.jpgЦю книгу можна сміливо назвати однією з найбільш популярних у цьому році, і тепер у вас є можливість насолодитись прочитанням цієї історії на українській мові.

Герої твору настільки цікаві, що вам захочеться дізнаватися про них все більше і більше. Але головне, що це історія про сміливість, про те, що потрібно вірити в себе та втілювати в реальність свої мрії, а не інших людей. А ще, автор вчить тому, що потрібно не просто ставити цілі, але і не оглядаючись на оточуючих, сміливо йти до їх втілення.

Тема, піднята у цьому творі автором близька кожному з нас, адже з самого дитинства, ми найчастіше робимо не те, чого хочеться саме нам, а те, що очікують від нас рідні та близькі. І на прикладі головних героїв, Елізабет Гілберт показує наскільки важливо чути себе і як зміниться ваше життя, якщо ви будете робити те, що хочеться саме вам.

buttom_960_212.png


«Однажды вечером в Париже», Ніколя Барро

Однажды.jpgКрасива історія кохання з дрібкою романтики та домішкою детектива ненадовго перенесе вас до найромантичнішого міста на Землі – Парижу. Це одна з тих книг, яку потрібно читати саме восени, адже вона дозволяє позбутися від нудьги, дарує чудовий настрій та ніби оточує теплом і ніжністю. Читаючи книгу, ви будете разом з головними героями гуляти по вечірньому Парижу, відвідувати старий кінотеатр та невеликі затишні кав'ярні.

Сюжет роману може здатися трохи банальним, але це повністю компенсується теплом та ніжністю, з якими автор розповідає історію головних героїв. Читаючи цю книгу, ви мало ні на кожній сторінці знайдете висловлювання, які знайдуть відгук у вашому серці та змусять по-іншому подивитись на свої стосунки.

buttom_960_212.png


 «Голос», Крістіна Далчер

d5e18874ee552f8b0b40caab366e92fa.jpgДія роману розгортається навколо багатодітної сім'ї вчених, де жінці доведеться робити вибір та приймати рішення, від якого буде залежати чи залишиться вона і її дочка у підпорядкуванні або зможе стати вільною. Чи буде її рішення правильним?

Нас сторінках книги, автор піднімає тему несправедливості та жахливе неподобство по відношенню до жінок. У романі багато феміністичних напрямків. Але головне, що поряд з вигаданою історією, автор демонструє реальні речі по відношенню до жінок, де їм виділена скромна роль поряд з чоловіком, з безправ'ям та повним підпорядкуванням. Більш того, Крістіна Далчер акцентує увагу на тому, що фемінізм – це спектр ідеологій, спрямованих на подолання сексизму та досягнення рівності, а не боротьба жінок за верховенство над усім світом.

Твір змушує задуматись над тим, що сьогодні відбувається в нашому світі та підштовхує до цікавих роздумів.

buttom_960_212.png


«Притулок пророцтв», Деніел Кіз

49967_85702.jpgЦей твір розповідає не тільки про людей з психічними розладами та їх сприйнятті суспільством, а й про тероризм, а також про те, що підштовхує людей до цього кроку.

На прикладі головної героїні та її психологічних розладів, автор показує, як з'являються ці самі розлади, як можна грати з підсвідомістю та до чого ці ігри можуть привести. Більш того, Деніел Кіз намагається порівняти людей з психологічними розладами та терористів, щоб наочно показати їх неадекватність.

Історія розвивається дуже динамічно, тут є зашифровані послання, пророцтва, таємниці та спроби їх розгадки, релігія та гіпноз. Книга тримає в напрузі до самого кінця, адже саме від того, хто зуміє отримати дані, закодовані у підсвідомості головної героїні – терористи або спецслужби, і залежить, бути масштабному терористичному акту чи ні.

buttom_960_212.png


Будь-яка з цих книг урізноманітнить ваш зимовий вечір та подарує масу емоцій.

Автор: Світлана Варук