Душевность Востока: лирическая проза Эльчина Сафарли
Що почитати

Душевність Сходу: лірична проза Ельчина Сафарлі

13 Листопада 2019 22:59 Book24.ua

Ельчин Сафарлі – популярний сучасний письменник та журналіст. На сторінках книг він розповідає про східну культуру, традиції та побут, при цьому головною темою більшості його творів є любов. І якщо вас вабить загадкова культура Сходу, то вам неодмінно варто прочитати представлені нижче книги, які вже встигли стати світовими бестселерами.


«Про море мені розкажи»

1.jpgКнига складається з циклу оповідань, сюжет яких на перший погляд ніяк не пов'язаний між собою. Однак дочитавши твір до кінця, ви зрозумієте, що автор вчить бути вдячним за те, що ви маєте сьогодні.

Ця книга для тих, чия душа не має покою, хто втомився та хто шукає, адже вона вчить вірити в себе та шукати любов до себе. На прикладі історій головних героїв Ельчин Сафарлі говорить про те, що море є всередині кожного з нас, у кожного воно своє, але воно завжди прекрасно. Крім безлічі казкових епітетів, неймовірного стилю викладу та цікавих висловлювань автора, книжка наповнена добрими порадами, яких потребує кожен з нас. Саме тому, після її прочитання, ви під іншим кутом побачите багато речей та зрозумієте, що іноді варто ненадовго зупинитись, прийняти ситуацію, побути в тиші, і тоді прийде правильне рішення.

buttom_960_212.png


«Чекай удома, коли повернуся»

2.jpgГарний роман у листах, які пише батько своїй дочці. Наповнені неймовірною ніжністю та любов'ю листи є своєрідними порадами, що стосуються не тільки повсякденних справ, але і більш глибоких речей. Вони знайомлять вас з культурою Сходу, приготуванням традиційних страв, а також вчать радіти кожному новому дню, відчувати любов, протягувати руку допомоги людям та відкривати серце новим почуттям.

Ельчин Сафарлі, як завжди майстерно та колоритно описує улюблені місця та пейзажі Стамбула, завдяки чому, ви ніби самі опинитесь на вуличках цього міста та поринете у його казковій атмосфері. А ще ця книга змусить вас задуматись про щастя, сім'ю, життєві цінності та про те, що ми завжди перебуваємо у пошуках чогось кращого, навіть не замислюючись над тим, що найважливіше вже давно з нами поруч.

buttom_960_212.png


«Дім, де жевріє світло»

3.jpgЧерговий красивий роман у листах від Ельчина Сафарлі. У листах, які бабуся пише своїй внучці, розповідається про шалене кохання та зраду, теплоту відносин та сімейної відданості. І звичайно, все це просякнуте східними звичаями та традиціями. Ця книга буквально вся складається з життєвої мудрості та вчить просто спілкуватися з рідними людьми, намагаючись не ображатись на них.

Розказана в цьому творі історія наповнить вас ніжними почуттями, подарує масу позитивних емоцій та змусить повірити в чудеса навіть тих, хто давно в них розчарувався. Автор змушує задуматись про те, наскільки важливо спілкуватись зі своїми близькими та що саме це спілкування надихає та робить щасливими усіх навколо.

buttom_960_212.png


«Якби ти знав»

4.jpgЦя книга про жінку, яка втекла від усіх, про її філософські роздуми, переосмислення власного життя та поведінки. Однак цей твір скоріше не про кохання, а про жіночі внутрішні переживання, в яких любов займає далеко не останнє місце.

Читаючи цю книгу, ви будете здивовані наскільки точно автору вдалося описати почуття та емоції жінки. Вся історія описана настільки трепетно та ніжно, що ви і самі повірите в те, що на світі є чоловіки, які вміють так тонко відчувати жінок.

У творі немає хвацьки закрученого сюжету, однак він ніби хороший психолог, допоможе вам зрозуміти, що вас насправді мучить, прожити всю біль минулого, вилікувати її та забути про неї назавжди. І якщо у вас була нещасна любов, яка залишила незгладимий слід у душі, якщо ви втрачали близьких людей, то вам неодмінно варто прочитати цю книгу.

buttom_960_212.png


«Рецепти щастя»

5.jpgНа сторінках цього твору тонко переплетені історії з життя автора та приголомшливо смачні рецепти східної кухні. Ельчин Сафарлі говорить про те, як важливо вміти дякувати Всесвіту за те, що ви маєте на даний момент та бачити щастя в найпростіших речах. Це не просто книга про життя, це джерело мудрих порад, які допоможуть кожному переосмислити своє теперішнє, зрозуміти, що в ньому головне та знайти своє щастя. Автор говорить про те, любов і щастя завжди ходять поруч, головне зуміти це розгледіти.

Прочитавши цю книгу, ви навчитесь любити себе та своїх близьких незважаючи ні на що, а також будете знаходити позитивні сторони в будь-якій ситуації. Більш того, ця книга навчить вас вчасно зупинятись та відпускати людину, яка хоче піти, адже іноді тільки так можна стати по-справжньому щасливим.

buttom_960_212.png


«Я хочу додому»

6.jpgВідкривши книгу, ви ніби перенесеться на морське узбережжя, відчуєте чарівну атмосферу та будете слухати під морський бриз одкровення головних героїв, їхні спогади про життя, злети й падіння.

У цьому романі Сафарлі, як і в багатьох інших його творах, немає чіткого сюжету, однак це не робить його менш цікавим. З перших сторінок, ви станете мовчазним співрозмовником головних героїв, а розказані ними історії, допоможуть вам знайти дорогу туди, де вас дійсно чекають, знайти спокій в серці та повернутись до себе додому. Книга ніби огорне вас теплом та любов'ю, подарує віру, надію і допоможе поглянути на своє життя зовсім по-новому. І якщо ви бажаєте зробити крок назустріч самому собі і стати по-справжньому щасливим, то вам неодмінно варто прочитати цей твір.

buttom_960_212.png


Всі твори Ельчина Сафарлі – це захоплюючі історії, оповиті чарівним колоритом Сходу. І саме завдяки тому, що більшість з цих історій про простих людей нагадують казку, вони так приваблюють сучасного читача.

Автор: Світлана Варук