Жили они долго и счастливо: 5 книг про семейные отношения
5 книжок про...

Жили вони довго і щасливо: 5 книг про сімейні стосунки

12 Грудня 2019 14:46 Book24.ua

Відзвучали останні акорди маршу Мендельсона, розгорнули всі весільні подарунки, прочитали всі привітання в соцмережах. А що далі? Починається сімейне життя з рутиною і щоденними проблемами. На жаль, не існує уроків в школі чи пар в університеті, на яких вчили б долати сімейні труднощі. Але, на щастя, є книги про те, як будувати гармонійні стосунки в сучасному світі. Ми обрали для вас 5 з практичними порадами і цікавою теорією.  


«7 Навыков высокоэффективных семей» Стивен Кови

Однажды.jpgУ кожного з нас унікальне і особливе сімейне життя: із своїми помилками, із власними жартами і такими важливими перемогами та успіхами. Стівен Кові з дружиною виховав дев’ятьох дітей і вирішив поділитися своїм досвідом сімейних стосунків.

Сім звичок, запропонованих автором, базуються на універсальних принципах людських відносин. Вони змінять спосіб вашого мислення та взаємостосунки у ваші родині. Почніть із місії сім’ї – це уявлення всіх членів сім’ї щодо сенсу існування сім’ї. Запитайте себе, а тоді партнера і дітей, чого ви як сім’я хочете досягнути, якою сім’єю хочете стати. Слухайте відповіді, записуйте їх, аналізуйте і обговорюйте. А тоді – складайте план дій.

Про що дізнаєтеся після прочитання книги?

  • Як створити спільну систему цінностей і ставити спільні цілі.
  • Чому так важливо пробачати.
  • Як навчити дітей ставити цілі.
  • Навіщо сім’ї місія.

buttom_960_212.png


«Must have сезона, или Путеводитель по (трудностям) семейной жизни» Наталія Горбаль

4c29b94f0cb80aad4e1f1a1f15869930.jpgВ день весілля молодята переконані, що це «той єдиний» і «та єдина». Однак якщо подивитися на статистику розлучень, то виникає безліч запитань. Чи не займаються закохані самообманом? Що не так роблять молодята в перші роки шлюбу? І чи реально створити щасливу сім’ю?

Наталія Горбаль написала путівник сімейним життям. Авторка описала реальні історії з життя багатьох пар та на їхніх прикладах пояснила, як вирішити найпопулярніші проблеми та подолати усі кризи сімейного життя.

Сім’ю треба будувати трьох принципах: правда, любов і сила. Наталія Горбаль пояснила кожен з них і створила більше 15 списків для перевірки себе та свого партнера.

Завдяки книзі дізнаєтесь:

  • чому батьки стають причиною розлучень молодих пар,
  • як не стати жертвою маніпуляції,
  • що треба зробити перед тим, як ви стали чоловіком і дружиною,
  • як зберегти особистий простір та втратити себе в шлюбі.

buttom_960_212.png


«Секрети успішних сімей» Артем Толоконін

98003a60da2c6ba5b4009ec3484987eb.jpgМета цієї книжки – щоб після її прочитання стало менше розлучень і більше щасливих родин. Сімейний психолог Артем Толоконін багато років допомагає парам долати сімейні труднощі і знає усі секрети успішних сімей.

Сім’я – це не обмеження і заборони. Це підтримка, це можливість розвиватися разом, здійснювати мрії і реалізовуватися. Книжка «Секрети успішних сімей» про те, як будувати щасливу сім’ю, не жертвуючи собою. Гармонійна сім’я – це сім’я, створена двома самодостатніми людьми, які не маніпулюють один одним, не залежать один від одного і не страждають. Але навіть якщо зараз ваша сім’я на межі розлучення, завдяки порадам із книги ви відновите стосунки і подолаєте кризу.

На які запитання допоможе відповісти книга?

  •  Що формує поведінку в сім’ї?
  •  Які етапи проходять усі закохані?
  •  Як долати кризи сімейного життя?
  •  Чи минають почуття з роками?

buttom_960_212.png


«Пять языков любви» Гері Чепмен

5 языков любви.jpgПотреба бути коханою/коханим – це основна емоційна потреба кожної людини. Заради кохання ми підкорюємо вершини, відкриваємо нові планети, біжимо марафони. Але кожен з нас різний і має свою мову любові: допомога, увага, подарунки, фізичний контакт чи слова підтримки.

Ціль книги «П’ять мов любові» – допомогти вам визначити, якою мовою любові «розмовляєте» ви і ваш партнер/партнерка. Це допоможе вам краще розуміти один одного, швидко долати сімейні кризи і будувати щасливу сім’ю.

Завдяки книзі ви дізнаєтеся:

  •  чому після весілля стосунки змінюються,
  •  як визначити свою мову любові,
  •  як допомагати людині, для якої важливий фізичний контакт,
  •  чому практичні поради не завжди доречні.

buttom_960_212.png


«Мужчины с Марса, женщины с Венеры. Новая версия для современного мира. Умения, навыки, приемы для счастливых отношений» Джон Грей

b5c7bb1a63b6bbacb5c03f76a9f688f4.jpgКнига «Чоловіки з Марса, жінки з Венери» вийшла друком понад 20 років тому і допомогла зберегти стосунки мільйонам пар. Але з часом поради Джона Грея перестали діяти. Чому? Світ змінився і те, що працювало ще зовсім нещодавно, тепер – не діє. Тому це нова версія легендарної книги і новий набір інструментів для побудови міцних та щасливих стосунків в шлюбі.

Основна порада Джона Грея – взаємна підтримка. І це не просто гарне словосполучення, це ще й важка робота обох партнерів. Жінки і чоловіки по-різному переживають стрес, тому ми потребуємо різної допомоги, різного відпочинку і різних слів підтримки.

Після прочитання книжки ви дізнаєтеся:

  •  як змінилися стосунки в 21 столітті,
  •  чому виникають конфлікти і як їх долати,
  •  як партнерам підтримувати один одного у складних ситуаціях,
  •  чому жінки і чоловіки по-різному сприймають критику і відчувають стрес.

buttom_960_212.png 


Автор: Катерина Ільчук