10 советов Роберта Кийосаки по созданию бизнеса
Статті

10 порад Роберта Кійосакі по створенню бізнесу

26 Червня 2019 7:41 Book24.ua

Роберт Кійосакі – американський підприємець, бізнесмен, інвестор, автор багатьох книг з саморозвитку, зокрема - бестселера «Богатый папа, бедный папа», мотиваційний спікер, фінансовий аналітик та творець освітніх настільних ігор Cashflow 101. Капітал Роберта Кійосакі у 2019 перевищує 80 мільйонів доларів, при цьому бізнесмен постійно працює над його збільшенням.

На сторінках своїх книг і під час тренінгів Роберт Кійосакі доступно розповідає про те, як стати успішним та максимально швидко досягти поставлених цілей. І навіть якщо у вас немає часу на прочитання всіх цих книг, якщо ви не встигаєте прослухати його тренінги, то ви просто зобов'язані вивчити 10 порад Роберта Кійосакі по створенню та розвитку свого бізнесу.

1.    Уміння бути лідером. Кійосакі авторитетно заявляє, що без досвіду управляти людьми та вміння вести їх за собою, ви будете дуже довго йти до своєї мети та навряд чи зможете стати успішним. Розвивати цю навичку можна будь-якими способами, головне - постійно працювати над цим. Сам Роберт зміг оволодіти цим вмінням під час своєї служби в армії.

2.    Розвивати бізнес варто поетапно, крок за кроком, щоб не пропустити важливі моменти становлення. Наприклад, перед тим, як зайнятися інвестуванням, необхідно вивчити всі особливості та ризики даного напрямку і витратити достатню кількість часу, щоб навчитись цьому. Лише вивчивши всі підводні камені, можна сміливо починати діяти.

3.    Живіть "в ногу із часом" та вивчайте інформаційні технології. Уміння аналізувати та передбачати те, що буде актуальним у найближчому майбутньому, дозволить вам заробити на цьому дуже хороші гроші.

4.    Цінуйте свій розум та усвідомте, що він - ваша найголовніша цінність. Можливості людського мозку безмежні, саме тому так важливо ніколи не зупинятись на досягнутому, постійно вдосконалюватись та вчитись чомусь новому. Навіть якщо в якийсь момент ви зробите помилку, ваш розум завжди знайде правильний вихід з ситуації, що склалася.

5.    Завжди починайте з малого. Не варто одразу ризикувати та братись за великі проекти, нехай все йде своїм ходом, тоді ви точно досягнете мети.

6.    Не забувайте про благодійність. Роберт Кійосакі завжди говорить про те, що людина, яка безкорисливо допомагає іншим, стає щасливішою. Безумовно, зайвих грошей ніколи не буває, але, віддаючи близько 10% від свого доходу тим, хто цього потребує, ваші шанси стати успішним в бізнесі зростуть у кілька разів.

7.    Вчіться ефективно спілкуватись з іншими людьми. Лише навчившись правильно комунікувати, ви зможете максимально швидко досягти бажаного результату при будь-якому спілкуванні.

8.    Щоб стати успішним, слід навчитись не витрачати гроші на те, що в майбутньому вам не дозволить заробляти. Іншими словами, гроші слід вкладати лише в активи, а не в непотрібні дорогі речі.

9.    З будь-якої, навіть дуже складної ситуації беріть максимум користі та робіть висновки на майбутнє. Кійосакі пояснює, що будь-яка неприємність трапляється не просто так - розберіться у тому, що відбувається навколо, і ви знайдете джерело для свого розвитку.

10.    Шукайте своє покликання та цінуйте час. Пам'ятайте, що стати успішним можна лише займаючись улюбленою справою, яка приносить вам справжнє задоволення. Намагайтеся не гаяти час, а проводьте його з максимальною користю.

У своїх тренінгах Роберт Кійосакі також говорить про те, що розвивати бізнес можна, використовуючи позичені кошти. Необхідно лише все продумати та правильно вкласти гроші, і тоді отриманий прибуток буде не тільки покривати кредит, але і приносити дохід.

Кійосакі також закликає бути щедрими та безкорисливо ділитися знаннями, часом, грошима - і тоді дивовижні закони життя повернуть вам із надлишком ваші зусилля та вкладені кошти.


Автор: Світлана Варук