Новинки Книжного Арсенала: часть 2
Що почитати

Новинки Книжкового Арсеналу: частина 2

7 Червня 2019 10:25 Book24.ua

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» вже став традиційним. Його відкриття з нетерпінням чекають як видавництва, щоб представити свої новинки, так і читачі, щоб дізнатися про нові твори та поспілкуватись з цікавими людьми. Ось і в цьому році провідними українськими видавництвами було представлено безліч цікавих творів.  Ниже представлена друга частина  книг, які можуть зацікавити читача.



«Bad Blood. Дурна кров. Таємниці та брехні стартапу Кремнієвої долини», Джон Керрейру

0d28f9b2517f0d5ff0243b4941ca66e1.jpg

На сторінках цієї книги автор розповів про одне з найгучніших викриттів останнього десятиліття – про Елізабет Холмс, яка переконала Америку в тому, що вона розробила інноваційну систему аналізу крові, а також про стрімкий злет та феєричне падіння її дітища – медичної компанії «Theranos». Автор книги самостійно провів розслідування цієї гучної історії, після чого представив читачам всі факти про фальсифікації, хабарі, інтриги, обмани, несподівані таємниці, зруйновані життя пацієнтів.


«Темний ліс», Лю Цысинь»

1.jpg

«Темний ліс» – це довгоочікуване продовження всесвітньо відомої трилогії «Пам'ять про минуле Землі», яке видавництво BookChef вже представило на українській мові.  У другій частині цього циклу, автор розповідає про те, як світ дізнався про бажання інопланетян знищити всі планети, а також про те, на що здатні люди аби залишитись в живих. 


«Самурай без меча», Кітамі Масао

347ac8d996a4a39cc3f04f806c6dd041.jpg

Якщо ви шукаєте ідеальну бізнес-книгу, то вам неодмінно потрібно звернути увагу на «Самурай без меча».  В ній представлена ​​повна біографія правителя Японії Хідейосі, який зміг не тільки пройти складний шлях від носія сандалій до чину сегуна, а й об'єднати всю країну. Після кожного розділу ви знайдете короткі висновки, які підкреслюють основну думку автора по наведеній темі.  Але головне, що ця книга вчить мудрості та доступно пояснює, що і як потрібно робити, щоб максимально швидко досягти поставлених цілей.


«Щоденник книгаря», Шон Байзелл

франческа.jpg

Це не просто книга, це мемуари автора, де він описує своє життя, курйозні випадки з життя його книгарні, а також про клієнтів, які часто до нього приходять. Твір читається буквально на одному диханні, при цьому розказані автором історії носять не тільки розважальний характер, а й знайомить з усіма труднощами та «підводним камінням» книжкового бізнесу.


«Фактологія. 10 хибних уявлень про світ, і чому все набагато краще, ніж ми думаємо», Анна Рослинг-Рьонлюнд, Ганс Рослинг, Уля Рослинг

Zhyznja-e1557368052551.jpg

Сучасний світ буквально перенасичений різного роду інформацією, причому не завжди правдивої.  Як не потонути в цьому нескінченному потоці новин та розпізнати де правда, а де брехня?  Як навчитись сприймати її правильно, не реагувати занадто гостро на факти, не перебільшувати та не драматизувати. 

Команда авторів цієї книги не тільки самі навчились розпізнавати неправдиву інформацію, а й доступно пояснили, як у повсякденній метушні та вирі подій навчитись спокійно на все реагувати та жити розмірено.


«Витоки політичного порядку. Від прадавніх часів до Французької революції», Френсіс Фукуяма

f3a89b852b97d783e4f48bcf46ad0c56.jpg

У цій книзі дуже докладно розглянуті питання фундаментальних основ успішного розвитку держави, руху країн у демократичному напрямку, верховенства права, підзвітної уряду та становлення ієрархічної структури влади. Автор глибоко вивчив інформацію та розповів про розвиток Католицької церкви, країн Європи, Індії, Китаю, а також про розвиток та занепад Османської держави. На сторінках цієї книги опубліковано понад 857 посилань на першоджерела, вивчені автором при її написанні.  Прочитавши твір, ви не тільки замислитесь про те, що відбувається у світі, але і зможете аналізувати та навіть прогнозувати майбутнє країн.


«Мовчазна пацієнтка», Алекс Майклідіс

fb3bf0ed2649c1bc33204b1aaaa9767d.jpg

Це не просто детективний роман, це захоплюючий психологічний трилер з трьома сюжетними лініями, який буде постійно тримати вас у напрузі та змусить шукати зв'язок між викладеними фактами. Твір порадує динамічністю сюжету, інтригами та легкістю читання незважаючи на досить важку тему.  Але головне, що читаючи його, ви мимоволі почнете порівнювати себе з головними героями.  Якщо вам подобаються прекрасні детективні історії з високим рівнем психоаналізу та непередбачуваним фіналом, тоді вам неодмінно потрібно прочитати цей роман.


«Емоційний інтелект лідера», Даниэль Гоулман

070a2b1bb8c3b8ad06a1b4c6872491dc.jpeg

У цій книзі зібрано величезну кількість унікальної інформації про походження, побудову та роботу емоцій.  В основі всіх представлених фактів лежать наукові дослідження. А сам автор, з позиції нейрофізіології, але у доступній формі, пояснює складні механізми активації емоційних станів людини.  Більш того, в якості підтвердження він наводить дані численних соціальних експериментів. Прочитавши цю книгу, ви навчитеся керувати своїми емоціями в критичних ситуаціях та будете абсолютно по-новому дивитись на взаємини між людьми.


«Ось як працює тіло людини всередині та зовні», Матс Венблад

84569526_images_11950827996.jpg

Тіло людини є найскладнішою конструкцією, тому щоб зрозуміти як воно працює та допомагати йому бути здоровим, необхідно повністю зануритись у фантастичний світ внутрішніх органів та клітин. З цієї книги ви дізнаєтеся, як працює мозок та рухається тіло, що таке ДНК та чому у людей може бути різний колір шкіри.  Ви також дізнаєтеся чому кров червона, а судини сині, а ще про те, що відбувається з організмом, коли в нього потрапляють вірусні клітини, та багато інших фактів. Прочитавши цю книгу, ви станете краще розуміти свій організм.


«Як керувати рабами», Марк Сідоній Фалкс

08e33c0cf5bd41b647e2c43bc173f97a.jpg

Марк Фалкс не просто зібрав і пропрацював історичний матеріал на тему організації роботи підневольних, а й зумів його подати у сучасній обробці. На сторінках цього твору ви знайдете думки мудреців минулих років, доповнені міркуваннями сучасних філософів. З книги ви дізнаєтеся про систему мотивації і дізнаєтесь історію рабства. Через призму минулого досвіду і безлічі оповідань про те, як вибирали, купували і керували рабами- ви зможете зробити висновки і правильно підібрати методи для успішної менеджерської роботи та управління підпорядкованими.


«За спиною», Гаська Шиян

3adab14581ef649e43c4ba6c54b2adcc.jpg

Розказана в книзі історія може здатися вам до болю знайомою, адже сьогодні багато дітей залишаються одні, так як батьки їдуть на заробітки за кордон. І якщо для одних це стає травмою, то для інших, як і для головної героїні, це стає величезним поштовхом для початку розвитку. А ще ця книга про взаємини чоловіка та жінки, та про жіночу гіперопіку в стосунках.  При цьому, на прикладі головних героїв, автор зумів продемонструвати як гострий внутрішній конфлікт може спровокувати переоцінку цінностей.


«Людина, що підводиться», Абир Мухерджи

FB677046Y_Rising-Man_obl_3D.jpg

Це не звичайний детектив, автор піднімає в ньому безліч важливих та актуальних в усі часи питань про різні методи революційної боротьби, про їх прийнятність, про статус та національну ідентичність нащадків, про змішані шлюби, про толерантність, перевагу та моральність. Роман написаний настільки цікаво, що вам буде здаватися, що ви разом з головним героєм розгадуєте всі таємниці та розкриваєте злочини.



І це лише мала частина книг, які були підставлені в цьому році на Книжковому Арсеналі провідними українськими видавцями та які вам неодмінно варто прочитати.

Автор: Світлана Варук