Любимые книги украинских политиков
Що почитати

Улюблені книги українських політиків

27 Травня 2019 15:42 Book24.ua

Слідкуєте за життям та діяльністю відомих політиків? Якщо ви бажаєте знати чим захоплюються та які книги читають політики, тоді знайомтеся з представленої нижче добіркою та обирайте, який з цих творів ви прочитаєте першим.


Улюблена книга Володимира Гройсмана – «Дилема інноватора. Як нові технології нищать сильні компанії», Клейтон Крістенсен

90db0a0350fc3a01833df3430ffac030.jpg

Ця книга про те, як компанії, що зіткнулися з необхідністю вносити технологічні зміни або шукати нові рішення просування товару на ринку, втрачали позиції лідера в своїй сфері.  Автор розповідає про невдачі справжніх гігантів, за якими довгі роки усі стежили та яких намагались наслідувати. У цьому творі акцент зроблений саме на те, що навіть один невірний крок може зруйнувати все те, що будувалося роками.


Улюблена книга Петра Порошенка – «Антена», Сергій Жадан

808a37158c4b3d8d5f2a47be053f1e32.jpg

Цю книгу варто прочитати кожному. Сергію Жадану вдалося перетворити жахливий біль війни у ніжну та неповторну лірику. У його віршах все говорить про любов – коханці, німі волоцюги, шрами на тілі людей, все наскрізь пронизане почуттям. На особливу увагу заслуговують ілюстрації, які тільки підсилюють сприйняття прекрасної поезії.


Улюблена книга Ігоря Жданова – «Чому нації занепадають», Дарон Аджемоглу, Джеймс Робінсон

6880b5991e7684f6f26dd934f954c59f.jpg

Автори цієї книги поставили перед собою дуже амбітні цілі. Вони спробували пояснити походження багатства та бідності, а також спробували відповісти на питання, винесене в заголовок твору. Так як Дарон і Джеймс економісти, їх теорія неуспішних та успішних націй базується на економічних постулатах. Більш того, всі свої теорії автори підкріплюють прикладами з історії та досягненнями успішних економічних країн. Наприклад, вони розповідають про Англію, яка, завдяки правильному менеджменту країни, досягла своєї могутності. Всі наведені приклади підібрані настільки правильно, що читаючи цю книгу здається, що теорія авторів дійсно працює.


Улюблена книга Володимира Омеляна - «Занепад влади», Мойcес Наїм

48807_80883.jpgЯкщо вас хвилює питання необхідності рівноваги між колективною та одноосібної владою, то вам неодмінно потрібно прочитати цю книгу. Автор без страху говорить про необхідність трансформації державно-центричних моделей розподілу влади. Книга насправді зухвала, вона наглядно показує кулуари сучасної влади.


Улюблена книга Павла Розенка – «Лютеція», Юрій Винничук

b8cbb36c80e7ffab095bb6e814389a14.jpg

Детективна історія, романтичні відносини, львівський діалект, тонкий гумор, містика та трохи еротики, – все це чекає вас на сторінках даного роману.  Головний герой книги ділиться з вами своїми спогадами про дитинство, юнацькі пригоди та спроби знайти кохання всього свого життя.


Як бачите, політики, як і всі інші люди вибирають абсолютно різну літературу, однак кожна з цих книг здатна дійсно багато чому навчити. 


Автор: Світлана Варук