5 книг о вине для профессионалов и любителей
5 книжок про...

5 книг про вино для професіоналів і любителів

5 Червня 2021 8:48 Book24.ua
Що може бути краще за келих вина в приємній компанії? Тільки келих правильно підібраного вина! Смакувати цим вишуканим напоєм, можливо, і цікавіше, ніж читати про нього, але без спеціальних знань буде важко надати перевагу саме тій пляшці. Ми підібрали 5 цікавих й інформативних книг, які допоможуть вам краще орієнтуватись у виноробстві.

«WeWineGuide для мандрівників, закоханих у вино»

cca258bcccda7346376a49b309d353fb.jpgЦе книга про вино і водночас захоплива подорож виноробними регіонами України, Молдови та Грузії. «WeWineGuide для мандрівників, закоханих у вино» простою й доступною мовою розповідає про створення напою і гастрономічні родзинки згаданих країн. Автори, які добре знають і люблять свою справу, знайомлять читачів з майже сотнею виноробних господарств, підказують вдалі вино-гастрономічні поєднання і допомагають заглибитись у тонкощі дегустаційного процесу. Розкішне ілюстроване видання стане чудовим подарунком усім, хто цікавиться енологією. 

buttom_960_212.png

«Как перестать бухать и начать дегустировать»

f4be24805797e3ce3c074ea021985b05.jpgЗ цією книжкою ви легко навчитесь відрізняти мальбек від темпранільйо, а піно-нуар від шардоне. Численні ілюстрації й легка оповідь роблять її справжньою знахідкою як для тих, хто вже немало знає про вино, так і для людей, які роблять перші кроки у знайомстві з цим витонченим напоєм. Теоретичні блоки тут поєднується з практичними завданнями, що дає можливість не просто читати «Как перестать бухать и начать дегустировать», а використовувати її як воркбук. Тож, якщо ви шукаєте книги про вино для початківців і професіоналів, саме ця є ідеальним варіантом в обох випадках.

buttom_960_212.png

«Натуральне вино. Вступ до органічних та біодинамічних вин, які виготовляють природним способом»

d086bdc611e38b6baf5fa588bc215f31.jpgКнига про виробництво вина, яка буде корисною всім, кому не байдуже, що споживати. Її авторка Ізабель Лежерон є відомою популяризаторкою напою, що виготовляється натуральним способом. У своїй роботі вона розповідає про критерії, які характеризують органічне виноробство. Видання містить також інформацію про те, як відрізнити натуральне вино від штучного, та пояснює, чому найкращі сорти напою – це ферментований виноградний сік без домішок. «Натуральне вино» буде корисною як фахівцям у виноробній справі, так і тим, хто любить провести час за келихом.

buttom_960_212.png

«WeWineGuide. Путеводитель. Винно-гастрономические маршруты. Украина. Молдова. Грузия»

7e3d5fd846737df599c996c7011af087.jpgСмачне і якісне вино розливають не тільки у Франції, Італії й Іспанії – унікальний еногастрономічний гід доводить, що посмакувати виготовленим за всіма правилами улюбленим напоєм можна також в Україні, Молдові й Грузії. Під однією обкладинкою зібрано найцікавіші та найсмачніші місця, найкращі виноробні та гастрономічні візитівки регіонів. Неперевершені ілюстрації надихнуть читачів на подорожі, а продумана структура видання не дасть заблукати серед виноробних господарств регіону. 

buttom_960_212.png

«Вино без правил»

0c833993187902f5564bc90e1b6e0f7f.jpgПрагнете почуватися впевнено перед винними полицями? Список найкращих книг про вино буде неповним без роботи під назвою «Вино без правил» від Анни-Євгенії Янченко. Авторка не просто чудово орієнтується у вині, а щиро любить цю справу. Основи виноробства, головні виноробні регіони планети, особливості вирощування винограду та практичні поради щодо вибору напою – це лише частина інформації, яка наводиться у виданні. Можливо, ця книжка не зробить вас експертом, але точно навчить більш усвідомлено обирати вино.

buttom_960_212.png


Кожна з книг буде корисною тим, хто прагне не просто смакувати черговим келихом вина, а знати більше про процес його виготовлення, дегустацію, гастрономічні поєднання та найпопулярніші виноробні регіони. Видання допоможуть вам краще орієнтуватись у всесвіті вина і надихнуть стати справжнім поціновувачем цього витонченого напою.

Автор: Анастасія Музика