Горячие новинки апреля 2021
Що нового

Гарячі новинки квітня 2021

7 Травня 2021 0:14 Book24.ua

Ви готові побачити гарячі новинки у світі книг за останній місяць? В цій статті ми зібрали найрізноманітніші історії, оповідання та дослідження, якими нас порадували українські видавництва у квітні. Тут ви знайдете книги для малечі, про релігію, психологію, стиль, а також підліткове фентезі. Кожен неодмінно відшукає для себе щось цікаве.


«Чи вмієш ти дивитися на вишню? Історії з Японії» Таня Поставна, Юлія Несмеянова. Видавництво «Портал»

1.jpgЯпонія – високорозвинена країна, де надзвичайні технології межують із древніми традиціями і звичаями. Напевно, кожен з нас хоча б раз у житті чув різні приказки та притчі, які принесла у наш світ культура цього давнього народу. Всі вони наповнені глибоким психологізмом і мораллю та відображають основні цінності японців.

Ця книга огорне кожного читача дивовижною атмосферою Японії, перенесе у найвіддаленіші куточки країни Вранішнього Сонця. Вона розповість про те, як відшукати внутрішню гармонію та щастя, а також як навчитися бачити прекрасне у всьому, що нас оточує, на прикладі мешканців цього краю. Діти та їхні батьки зможуть дізнатися багато нової інформації про незвичайну культуру і світогляд японців, їхні традиції та буденні речі, які роблять кожного з них щасливішим.

buttom_960_212.png

«Великодні забавки. У пошуках подарунків від Банні» Міке Хуталс. Видавництво «Ранок»

6.jpgВеликдень – одне з найбільш очікуваних свят весни. Цей день обожнюють як і дорослі, так і малюки з самого дитинства. Книга від Міке Хуталса створена для всіх діток, щоб вони чи не вперше у своєму житті відчули особливу атмосферу цього свята.

Головними атрибутами празника, з якими цей день асоціюється, напевно, у всієї малечі, є писанки та, звичайно ж, Великодній заєць. У цій книзі будь-хто зможе поспостерігати за його пригодами, за тим, як Банні ховає свої смаколики на яскравих сторінках видання. Цікаві історії і тепла атмосфера свята надовго заволодіють увагою маленьких читачів. До того ж, кожна сторінка вирізняється дивовижними малюнками та барвистим оформленням, від якого дітлахи неодмінно будуть в захваті.

buttom_960_212.png

«Діти лісу. Таємниця Голлі. Книга 3» Катя Брандіс. Видавництво «BookChef»

2.jpgДовгоочікувана третя частина магічної серії-бестселеру від Каті Брандіс «Діти лісу» продовжила хвилювати серця читачів у квітні. Ця книга знову розповідає нам про пригоди наших улюблених героїв, підлітків з дивовижним даром перетворення на тварин.

Над жителями містечка нависла нова загроза у вигляді злодія, який викрадає цінні речі з тих місць, куди звичайна людина ні в якому разі не змогла б потрапити. Караґ, хлопчик-пума, разом зі своїми друзями починають своє розслідування, під час якого вони виявляють, що злочинцем ймовірно повинен бути той, хто як і вони перетворюється на якогось звіра. А сліди, які наші герої згодом знайшли, змушують товаришів почати підозрювати в крадіжках їхню подругу Голлі. Чи справді дівчинка є тим самим злодієм? Якщо так, то як тоді діяти в такій ситуації?

Третя частина не є фінальною в серії про підлітків-звірів, авторка обіцяла читачам ще декілька книг про Караґа та його друзів, тому читайте наші статті про новинки місяця, щоб не пропустити продовження улюбленої серії!

buttom_960_212.png

«80 нових хитромудрих запитань про технології, географію, історію та суспільство» Павла Ганачкова. Видавництво «#книголав»

3.jpgДопитливість – це риса, що притаманна кожному малюкові, який прагне дослідити цей величезний світ. Напевно, всі батьки долають той період, коли їхні діти ставлять стільки незвичних запитань, що інколи навіть важко на деякі з них відповісти. В таких випадках у пригоді стане саме ця книга від Павли Ганачкової.

Чому жовта річка називається жовтою? Який із вулканів найвищий, а який найчастіше вивергається? Чому в тижні сім днів? На ці та ще 77 запитань малюк зможе знайти відповіді у посібнику. Захоплюючі факти та інтерактивні ігри зроблять дослідження дітлахів набагато цікавішим та комфортнішим як для них, так і для їхніх батьків. До того ж, вся інформація перевірена науковими редакторами, тому не варто хвилюватися щодо її достовірності. 

buttom_960_212.png

«Скоропадський і Крим. Від протистояння до приєднання» Сергій Громенко. Видавництво «Наш Формат»

4.jpgЧи багато ви знаєте про таку могутню особистість в історії нашої країни, як Павло Скоропадський? А про те, що ж відбувалося в карколомному 1918 році, і як гетьман пов’язаний з Кримським півостровом? Якщо ні, то книга дасть вам відповіді на ці запитання і допоможе краще зрозуміти історію нашої держави.

Статус Криму в той час був невизначеним, і Україна й гадки не мала, як до цього ставитися, та що ж робити з півостровом. Книга Сергія Громенка розповість про різні конфлікти і суперечки навколо питання про те, кому ж належить дана територія, а також дасть можливість всім читачам дізнатися про кримсько-українські відносини в той нелегкий час. Навіть ті, хто не цікавився історією в повсякденному житті, будуть із захопленням читати це дослідження. 

buttom_960_212.png

«Примирення душі й тіла. 40 простих вправ за методом софрології» Мішель Фройд. Видавництво «BookChef»

5.jpgДуже часто в періоди стресу і тривог тіло реагує на все, що відбувається у нашому житті, головними болями та безсонням. Дехто намагається виправити ситуацію різними ліками, а хтось використовує метод софрології, який вміщує в собі безліч технік для гармонії розуму і тіла. Мішель Фройд у своїй новинці розповіла про декілька вправ, які допоможуть подолати важкі періоди у вашому житті без негативних наслідків.

Щоб позбутися тривоги в повсякденному житті, принести у свою буденність ще більше щасливих моментів та навчитися контролювати емоції, потрібна щоденна праця над собою та своїм метальним здоров’ям. Осягнувши метод софрології, який поєднує в собі знання як західних, так і східних культур, ви віднайдете гармонію всередині себе і покращите пам’ять та розумову активність. 

buttom_960_212.png

«Думай как Илон Маск. И другие простые стратегии для гигантского скачка в работе и жизни» Озан Варол. Видавництво «Форс»

7.jpgЖиття відомих людей і тих, хто досягнув чималого успіху в будь-якій сфері, неабияк мотивують нас на нові звершення. Проте чи знаєте ви, якими способами та стратегіями вони користуються? Озан Варол, колишній інженер NASA, у своїй книзі розповідає про дев’ять нескладних тактик, які використовують у своєму житті астронавти і такі відомі особистості, як Ілон Маск.

В цій книзі ви знайдете безліч практичних порад, які обов’язково допоможуть кожному на його шляху до успіху, дізнаєтесь, як швидко вирішувати проблеми, з якими всі зустрічаються у роботі, та як долати труднощі без стресу і тривоги. Автор доводить читачам, що будь-хто може досягнути небачених висот, потрібна лише праця над собою та своїм мисленням. Книга подарує вам інше бачення світу і повністю змінить ваші думки. 

buttom_960_212.png

«Релігія має померти, або У кого ми повіримо після Бога» В'ячеслав Агеєв. Видавництво «Віхола»

8.jpgСпоконвіку релігія відігравала важливу роль у житті кожної людини. У вірі всі ми намагаємося знайти відповіді на найголовніші питання про наше існування. Експерт у цій сфері В’ячеслав Агеєв у своєму дослідженні розповідає про функціонування і таємниці всіх найвідоміших релігій, про те, як різні конфесії борються за владу, як вирішують конфлікти. Чому ж сталінський тоталітарний режим та комунізм ніяк не змогли знищити віросповідання людей? Чи обійде коли-небудь релігію наука та винаходи? Про все це ви дізнаєтесь у цій книзі.

Автор книги є релігієзнавцем з великим досвідом роботи. Багато років він досліджував методики проповідування та ідеї різних вірувань, вивчав медитацію та викликав духів. А ще В’ячеслав заснував Церкву Великої Качки та обґрунтував твердження про спасіння через спостереження за цими тваринами. Плоди його праці складають основу цієї книги.

buttom_960_212.png

«У чехів. Антологія сучасного чеського оповідання» Упорядники - Л. Ржегоржікова, І. Забіяка. Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»

9.jpgОповідання – це твір хоч і невеликий, проте повний глибоко сенсу. Кожен читач розуміє різні розповіді по-своєму та черпає з них щось нове та особливе. Збірка оповідань «У чехів» вміщує в собі десятки незвичайних історій від чеських письменників. Будь-хто зможе знайти серед цих творів щось своє, те, що відгукнеться саме у його серці.

З перших сторінок читачів огортає тепла атмосфера затишку і комфорту, яку можна порівняти хіба що з рідною домівкою. Добрий гумор, щирі емоції, неймовірні історії, а деколи навіть таємничий та інтригуючий сюжет захоплюють увагу кожного та не відпускають до останнього слова.

Луціє Ржегоржікова та її команда провели величезне дослідження, залучивши до проєкту безліч чеських письменників та українських перекладачів. Їхньою метою було довести всім читачам важливість оповідань серед сотень інших жанрів. Про те, що ж із цього вийшло, та які історії все ж таки увійшли до збірки, ви зможете дізнатися, прочитавши цю книгу. 

buttom_960_212.png

«Натхнення кольором. Ідеальні палітри для оригінальних інтер'єрів» Ганс Блумквіст. Видавництво «ArtHuss»

10.pngКожен колір несе в собі особливу атмосферу та настрій, тому, обираючи палітру для нашого інтер’єру, ми повинні знати деякі тонкощі, які кардинально змінюють бачення нашої оселі. Ганс Блумквіст – досвідчений експерт в галузі стилю, який створив власну книгу для того, щоб будь-хто зміг освоїти знання спеціаліста, набуті за довгі роки роботи.

Автор у своїй праці розповідає про те, як підібрати ту кольорову гаму, яка підійде саме для вас, яка буде відображати ваш внутрішній та зробить інтер’єр домівки ще більш унікальним. Тільки ви знаєте, що вам до вподоби, тому книга лише дасть поради щодо стилю, а все інше залежатиме тільки від вас. Для зручності посібник поділений на п’ять розділів: «Темні кольори», «Світлі», «Природні», «М’які» та «Яскраві» - що дасть змогу краще орієнтуватися в палітрі кольорів.

buttom_960_212.png


Ми сподіваємось, що вас зацікавили книги з цього списку, і ви захотіли познайомитись з деякими із них. Всім бажаємо гарних свят, та до зустрічі в травні!

Автор: Анастасія Поляк