5 книг об искусстве стильно одеваться
5 книжок про...

5 книг про мистецтво стильно одягатися

8 Січня 2020 11:42 Book24.ua

Майкл Корс казав: «Особистий стиль – це усвідомлення себе, свого способу життя і тіла. Потрібно вибирати одяг, який стане найкращим вашим обрамленням, тоді ви станете зіркою». Так, стиль – це не лейбли чи марки, це зовнішнє відображення вашого внутрішнього світу. Але одягатися стильно – це не те вміння, яке дається людям з народження. Цьому мистецтву треба вчитися.

Нижче – 5 книг про стиль із корисними порадами, красивими ілюстраціями і практичними лайфхаками.

Новий Рік – ідеальний час, щоб змінити життя. Чому б не почати з гардеробу?


«Умный гардероб. Как подчеркнуть индивидуальность, наведя порядок в шкафу» Анушка Різ


обкладинка1.jpgВи задоволені своїм гардеробом? Як часто ви стоїте перед заповненою шафою і зітхаєте, бо ж одягнути нема що? Як щодо імпульсивних покупок – купуєте речі тільки тому, що на них знижена ціна? Анушка Різ мала гардеробну кімнату повну одягу, знала всі модні тенденції сезону і тратила на одяг багато грошей (і часу), але згодом зрозуміла, що такий підхід не практичний. Чому? Бо все одно «нема що одягнути».

Із книги «Умный гардероб» ви дізнаєтеся, як знайти власний стиль і які речі підкреслять вашу індивідуальність. Спочатку авторка пропонує пройти тест-діагностику «Чому мені немає що одягнути?» – з цього починається довгий шлях до пізнання себе і пошуку власного стилю. А ще авторка пропонує дещо радикальні кроки. Наприклад, очистити шафу від усього, що не відповідає вашому способу життя. Також Анушка Різ розповіла про капсульний гардероб і дала поради, як його скласти.

Порада від Анушки Різ:

Пошук власного стилю почніть з пошуку натхнення – згадайте тих, чий стиль вам подобається, зайдіть в Інтернет, пошукайте по модних блогах і в Pinterest, погортайте журнали. Вам потрібно зрозуміти, на які кольори, моделі і силуети ви звертаєте увагу. Присвятіть цьому пошуку хоча б вечір.

buttom_960_212.png

 

«Твій стиль» Катажина Туск

обкл2.jpgМаркетологи переконують нас, що кожного сезону нам потрібно купувати нові речі. Реклама на кожному кроці «кричить» про знижки, розпродаж і останню можливість купити щось по старій ціні. А що ми? Чемно слухаємося і наповнюємо свою шафу непотребом. А тоді дивуємося, чому це шафа тріщить по швах, а одягнути нема що.

Катажина Туск – блогерка і фотографиня, яка сама позувала для світлин в книжці і показувала всі приклади на собі. Вона розповіла, як сформувати базовий гардероб, пояснила, чому дорого – це не завжди стильно, і порадила, як обирати одяг для різних оказій.

Катажина Туск про те, з чого почати:

Візьміть велику торбу і займіться розхламленням своєї шафи. Звільняйте від непотрібних речей полицю за полицею.

buttom_960_212.png

«Уроки мадам Шик. 20 секретов стиля, которые я узнала, пока жила в Париже» Дженніфер Скотт


обкл3.jpgДженніфер Скотт – студентка із США – прилетіла в Париж по програмі обміну і жила у французькій сім’ї мадам Шик. Це кардинально змінило її життя: від того, чим Дженніфер харується до пошуку свого стилю в одязі і мети в житті. Але що з усього побаченого і почутого було найважливішим? Авторка обрала 20 пунктів і про кожен з них написала розділ: про перекуси, про мистецтво, про макіяж без «мейкапа», про жіночність та ідеальний гардероб.

Якщо цікавитеся способом життя француженок – ця книга ідеальний варіант. А ще авторка часто порівнює ментальність американців та французів.

Яким має бути гардероб на думку Дженніфер:

Ваш гардероб на сезон має складатися із приблизно 10 базових речей. В цю кількість не входять аксесуари, верхній одяг, одяг для «особливих випадків» та одяг для тренувань.

buttom_960_212.png


«Стильная. 1000 советов, которые помогут выглядеть как настоящая француженка» Каролін Балі


обкл4.jpgКнига про те, як виглядати ідеально і одягатися стильно, але при цьому залишатися собою. Якщо ви зрозумієте себе краще, то будете отримувати від шопінгу задоволення. Адже завжди будете знати, що шукаєте, і не будете купувати зайві речі.

Книга Каролін Балі – це інструкція для всіх, хто хоче знайти свій стиль і бути в тренді. В ній 1000 підказок, рекомендацій, порад про все, що стосується зовнішнього вигляду: як зробити стильну зачіску, який макіяж робити на роботу, як скласти базовий гардероб і як купувати речі, які будуть пасувати.


Рекомендація від Кароліни Балі:

Не копіюйте стиль інших людей. Своїм зовнішнім виглядом ви заявляєте про себе, це наче самопрезентація.

buttom_960_212.png


«В предвкушении себя: От имиджа к стилю» Ірина Хакамада

обкл5.jpgМи одягаємося для себе чи для інших?

Стиль – це вроджене відчуття гармонії чи цьому можна навчитися?

Одяг допомагає в досягненні цілей чи має бути максимально нейтральним?

Ірина Хакамада задавала собі ці та безліч інших запитань в процесі написання цієї книжки. Громадська діячка і політикиня поділилася своїм досвідом пошуку власного стилю, розповіла про свої невдалі експерименти та про роботу на телебаченні. «Стиль, як декор квартири, потребує ентузіазму і бажання», – написала авторка і важко не погодитися. Книжка є автобіографічною, і хоч чітко виділених рекомендацій в ній не знайдете, але на чужому досвіді теж варто вчитися.

Що каже про стиль Ірина Хакамада:

«На мой взгляд, имидж схож с архитектурой. Он весь наружу и не может существовать отдельно от социума. Хотим мы того или нет, но, будучи шоуменом, артистом, политиком, менеджером, чиновником, мы сталкиваемся с необходимостью придерживаться определенного образа. Точно так же, как архитектурный стиль находится под решающим влиянием климатических, технических, религиозных и культурных факторов, так и имидж зависит от всего перечисленного, включая и профессию.»

buttom_960_212.png


Автор - Катерина Ільчук