Философия Ошо: 4 книги о важных аспектах жизни
Що почитати

Філософія Ошо: 4 книги про важливі аспекти життя

15 Грудня 2019 18:22 Book24.ua

Ошо – знаменитий містик та відомий на весь світ гуру, щоб засвідчити неоіндуїзм. Він широко відомий своєю критикою існуючих традиційних релігій та соціалізму Махато Ганді. Філософія Ошо відрізняється еклектичністю, а також поєднує в собі тантризм, даосизм, дзен, суфізм, хасидизм, християнство та інші течії. Але головне, що вся його філософія спрямована на те, щоб допомогти людям пізнати себе та жити вільно.


«Про жінок. Торжество жіночого духу»

553bb5442fd37d49be906e7a4a0073e3.jpgЦя книга допоможе вам абсолютно по-новому подивитись на багато повсякденних речей. Намагаючись зруйнувати усталені норми, автор кидається гучними фразами та критикує одночасно як християнство, так і фемінізм. Ошо не просто будує особливу систему світосприйняття, де кожна людина вільна від умовностей, зобов'язань та старих цінностей, а й перетворює її у вірування.

Ошо звеличує жінок та говорить про них, як про більш люблячих та творчих особистостей. Автор вважає, що жіноче серце невичерпне, а все що вона творить своїми руками – оживає. Він також говорить про те, що чоловіки хитрістю та обманом змушують жінок ставати домогосподарками та народжувати дітей. Ошо вважає чоловіків більш підступними, адже на його думку, фемінізм – це теж їх вигадка, з метою змусити діяти жінок за своїм сценарієм.

На сторінках цієї книги Ошо також піднімає такі питання, як любов, сім'я, виховання дітей, власна місія на Землі та багато іншого. Іншими словами, прочитавши цю книгу, ви зможете по-іншому подивитись на те, що в нашому суспільстві є нормою.

buttom_960_212.png

«Про чоловіків»

644989e3ba9590c6382cf089aee491f9.jpgВ основу цієї книги лягли бесіди з чоловіками та про чоловіків. На її сторінках автор розбирає головні «ролі» у житті кожного чоловіка та шляхи «виходу» з них. Автор з часткою гумору дає характеристику основним типажам чоловіків – син, раб, чоловік, політик і т.д. Крім того, Ошо піднімає теми, які пов'язані з соціальним, політичним та релігійним життям чоловіків та намагається дати пояснення їх вчинкам в тій чи іншій ситуації.

Цю книгу буде цікаво прочитати, як чоловікам, так і жінкам, а особливо матерям, які виховують хлопчиків. Тут ви знайдете багато корисної інформації про те, як виростити справжнього чоловіка, як знайти гармонію, як не дати маніпулювати собою та по-новому подивитись на звичайні речі і почати жити по-іншому. Більш того, в цьому творі Ошо піднімає таку важливу тему, як гомосексуалізм і пояснює механізми, внаслідок яких чоловік змінює орієнтацію.

buttom_960_212.png

«Пошук. Розкрий свою Внутрішню силу. Десять Биків дзену»

5dafd7ee31e27c33964fe21ed56b3989.jpgУ цій книзі ви не знайдете звичних повчань, аксіом та відточених лаконічних формулювань. Зате тут представлено безліч наочних прикладів, що дають читачеві уявлення про світобудову.

Ошо ділиться своїми міркуваннями про те, що таке соціальна рівність, мудрість, любов до своєї справи, справедливість та світосприйняття. Він також говорить про те, наскільки важливо сприймати кожну секунду свого життя, як щось непорівнянне та унікальне.

Ця книга дозволить вам подивитись на світ іншими очима, усвідомити себе та обрати шлях, що не суперечить гармонії загального руху світових сил. Але головне, автор вчить тому, що прагнути треба не до дзен, а до більш чуйного сприйняття всього, що відбувається навколо і тоді у ваше життя прийде гармонія.

buttom_960_212.png

  «Життя. Любов. Сміх»

da2d79ed61b8f5199fac46cae83aa6c4.jpgВ основу цього твору лягли бесіди та міркування на тему любові, життя та сміху, які були взяті з різних джерел. Саме ці теми Ошо вважав найважливішими для людини. На думку автора, життя – є основою всього, любов – це найпрекрасніше, що може трапитись в житті людини, а сміх – розслабляє, продовжує життя та зраджує реальності особливий смак.

Ошо пропонує подивитись на життя іншими очима, перестати її сприймати, як щось серйозне та почати ставитись до всього, що відбувається навколо з величезною часткою гумору. Автор запевняє, що тільки наповнивши своє життя радістю і любов'ю, ви зможете сповна відчути всі її фарби. А ще Ошо говорить про те, що наш світ – це гра Бога, і поки ви не почнете ставитися до цієї гри з гумором, ви не зможете пізнати її головну таємницю.

buttom_960_212.png


Навчання кращого оратора XX століття багатогранне та різноманітне, тут немає якоїсь системності, проте воно допомагає збадьоритись та подивитись на своє життя зовсім по-новому.

Автор: Світлана Варук