Книги о жизни в Японии и японской мудрости
Що почитати

Книги про життя в Японії та японську мудрість

26 Червня 2019 11:14 Book24.ua

Японія – одна з найбільш загадкових країн Азії. У Країні Вранішнього Сонця завжди було особливе ставлення до сім'ї, виховання дітей та роботи. В Японії все розмірено, тут кожен замислюється про сенс життя, про головне та другорядне, про пошук гармонії - такий підхід до життя дозволяє досягти високих результатів у багатьох сферах. Саме тому, сьогодні все більше людей хочуть не лише дізнатись про життя в Японії, але і познайомитись з японською мудрістю. Кращим помічником в цьому питанні стануть книги японських авторів. Ми представили вашій увазі кращі японські книги по саморозвитку, які допоможуть вам якомога більше дізнатись про життя в цій країні.

«Маленька книжка ікіґай. Секрети щастя по-японському», Кен Могі

1-001.jpgІкігай – це японське хюґе, і якщо для скандинавців хюґе є умовною філософією, то для японців – вона цілком реальна. Майже в усьому, що роблять японці, закладено поняття ікіґай, головним принципом якого є постійне самовдосконалення та вдосконалення того, що ти робиш.

Автор наводить безліч наочних прикладів того, що лише той, хто встає рано, має можливість першим зарядитись сонячною енергією, виконати багато справ та отримати все найкраще. Ця книга буде цікава до прочитання кожному, адже вона наочно показує, де і як можна застосовувати принципи ікіґай на роботі, в стосунках, бізнесі, навчанні, спорті та будь-яких інших заняттях.

«Синрин-йоку: японское искусство «лесных ванн». Как деревья дарят нам силу и радость», Доктор Цин Лі

2-001.jpgАвтор книги є експертом в області лісотерапіі, тому зовсім не дивно, що його книга не про мистецтво Японії, а про те, як регулярні прогулянки лісом здатні докорінно змінити життя кожного.

Доктор Цин Лі знайомить з унікальною японської практикою Сінрін Йоку та пропонує увазі читача свої дослідження, в яких доведено, що спілкування з природою життєво необхідно кожному з нас. Пройдіться по найближчому парку, походіть босоніж по галявині, прогуляйтеся в лісі, і ви помітите, що станете спокійнішими, у вас знизиться артеріальний тиск та підвищиться імунітет. Але головне, що такі прогулянки допоможуть вам наповнювати своє тіло енергією та отримувати сили для нових справ.

«Как сделать, чтобы ребенок учился с удовольствием? Японские ответы на неразрешимые вопросы», Макіко Накамуро

3-001.jpgБатьки школяра повинні щодня вирішувати безліч завдань. Їм необхідно не лише організовувати навчальний процес, а також дати дитині можливість займатись якимось спортом, музикою, малюванням та подбати про те, щоб вона відпочила. Крім того, в школі постійно виникають все нові завдання, з якими часом нелегко впоратись.

З такою ситуацією стикаються батьки школярів в усьому світі, зокрема і в Японії. На сторінках даної книги представлені результати дослідження, які змінять ваші погляди на освіту та допоможуть знайти відповіді на багато питань. А головне, ви дізнаєтесь, що зробити, щоб ваша дитина почала вчитись краще, зрозумієте, як її хвалити, як правильно заохочувати та як карати. Ця книга здатна змінити життя і батьків, і школярів, тому її обов'язково потрібно прочитати кожному.

«Викинь мотлох із життя! Мистецтво прибирання, яке змінить вас назавжди», Марі Кондо

4-001.jpgЦя дійсно дуже корисна книга для кожного з нас, адже вона надихає не лише на зміни в будинку, але і в житті. На сторінках своєї книги автор докладно розповідає про те, як правильно розбирати речі за категоріями, в якій послідовності їх сортувати та як складати. Марі також акцентує особливу увагу на ваше ставлення до речей. Вона говорить про те, що залишати варто лише ті речі, які дійсно приносять вам радість. Навчившись використовувати цю практику, ви наведете ідеальний порядок як вдома і на роботі, так і в особистих стосунках.


Прочитавши ці книги, вам неодмінно захочеться і далі знайомитись з філософією та звичаями цієї країни. І це цілком зрозуміло, адже японські філософи не просто піднімають актуальні в усі часи теми, а й пропонують цілком прийнятні методи вирішення будь-яких проблем і допомагають досягти успіху в усіх сферах життя.


Автор: Світлана Варук