BookForum 2020 online. Топ новинок детской литературы
Що почитати

BookForum 2020 online. Топ новинок дитячої літератури

17 Вересня 2020 16:48 Book24.ua
27-й книжковий BookForum 2020 року - не тільки для дорослих! Українські видавництва підготували безліч новинок для маленьких книголюбів і їх батьків. Пропонуємо познайомитися з декількома виданнями, які точно захоплять ваших малюків.


BookChef


«Чіполіно» (з малюнками Володимирського), Джанні Родарі

BookForum 2020 online. Топ новинок дитячої літературиБагато поколінь читачів виросли з образом веселого хлопчика-бунтаря-цибулинки, зі смішним зеленим вихором волосся на золотистій голові. Прагнення до справедливості – ось що підкорює до наших днів маленьких читачів. Описані в знаменитій казці пригоди Чіпполіно і його овочево-фруктової братії, їх боротьба за своє місце під Сонцем отримали нове життя завдяки свіжому перекладу з італійського оригіналу українською мовою, причому в даному виданні нарешті відсутні застарілі ідеологічні виправлення.

Книга створена на честь 100-річчя Джанні Родарі, знаменитого казкаря. Враховуючи, що дітям особливо подобається читати добре проілюстровану книгу, видавці щедро наповнили її малюнками видатного художника-графіка Леоніда Володимирського.

buttom_960_212.png

«Kepler62»: «Книга 4. Першовідкривачі»; «Книга 5. Вірус»; «Книга 6. Таємниця», Тімо Парвела, Бйорн Сортланд, Пасі Пітканен

BookForum 2020 online. Топ новинок дитячої літературиПродовження захоплюючих пригод Арі, Йони і Марії, які почали колись грати в нову комп'ютерну гру «Кеплер62», і з ними сталася маса фантастичних історій. У цій грі ніхто не може перемогти.

У книзі 4 юні гравці переживуть хвилюючу подорож на планету Кеплер-62е, де їм належить розгадати безліч таємниць і зіткнутися з виром несподіванок.


Книга 5 розповість про боротьбу головних героїв з таємничим вірусом, а також з ворогами серед своїх же членів експедиції. Ця боротьба переростає в розкриття справжньої причини відправки мандрівників на Кеплер-62е. І ця правда шокує!

Книга 6 – завершальна в серії графічних фантастичних романів «Кеплер62». Нарешті читачеві відкриється страшна таємниця пасажира з 13-ої капсули на кораблі. Він марить мрією стати диктатором, а для досягнення мети - знищити все навколо себе, все те, що йому не подобається. А наші герої – Марія, Арі і Йоні щосили шукають підмоги, щоб не допустити цього.

 Діти в усьому світі зачитуються «Кеплером62». Навіть ті, хто не сильно прив'язаний до книг.

buttom_960_212.png


#книголав


«Життя онлайн», Луї Стовелл

Життя онлайн.jpgСтатистика світового лідера по захисту прав дітей ЮНІСЕФ фіксує факти насильства, принижень і знущань по відношенню до підлітків в мережах інтернет в 21,5% випадках. Щоб уміти захиститися від всіх цих неподобств, дітям необхідні знання про роботу інтернету і його небезпеки, про правила поведінки в соцмережах, захисту особистих даних та багато іншого.

Практичні поради з даної книги допоможуть не тільки дітям, а й їхнім батькам. Адже вони можуть і роз'яснювати суть питання, і контролювати деяким чином перебування своєї дитини в мережі.

«Життя онлайн» навчить правильно підбирати пароль, друзів, «відсівати» тролей, захищати свої особисті дані. Автор також пояснює, як поводитися, коли стався подібний неприємний випадок, і куди звернутися при необхідності.

buttom_960_212.png

«Як це Створено? За лаштункамі звичних речей», Олдріх Ружичка

BookForum 2020 online. Топ новинок дитячої літературиЕнциклопедія для малюків розповість про звичні і буденні речі, якими вони користуються щодня. Наприклад, ложка, перш ніж потрапити до нас в руки, проходить певний шлях, про який ми навіть не замислюємося. Книга починається зі стружки, але мало хто це знає. Склянки виготовляються дуже довго, а для випікання хліба знадобляться багато цікавих інгредієнтів і дій.

Створене авторами інтерактивне видання наповнене цікавими інфографіками, яскравими ілюстраціями, великими розгортками. Ця книга, безумовно, надовго затримається в руках дитини і викличе неабиякий інтерес.

buttom_960_212.png


MAMINO


«Книжка про соплі», Маріона Толоса Сістер

BookForum 2020 online. Топ новинок дитячої літератури«Слизьку» тему, цікаву для «чомучок»- дошкільнят і молодших школярів, незвичайним і доступним чином розкриває Маріона Толоса Сістер у своїй книзі. Енциклопедична інформація донесе дітям дуже багато секретів про соплі: виявляється, вони живуть в організмі кожної людини завжди, захищаючи його від хвороб. Але чому ми чхаємо і як правильно це робити? Що трапляється, коли соплі особливо активні і чому це відбувається? І чи бувають соплі у тварин? А чому вони - різного кольору? І чи можна з соплями ходити в школу?

Важливі і потрібні дітям факти про соплі і застуди, корисні поради про здоров'я, цікаві міфи, - вся ця пізнавальна інформація сприймається легко і ненав'язлив, підкріплюючи дитячу фантазію смішними яскравими ілюстраціями. А самі соплі стають в очах маленького читача супергероями, які захищають всіх нас від недуг.

buttom_960_212.png


Час Майстрів


«Boys 'Book. Підручник відважного мандрівника», Мішель Лекрьо, Селія Галле, Клемансо Ру де Люз

BookForum 2020 online. Топ новинок дитячої літературиХоча в назві книги вказано, що вона - для хлопчиків, але навелена у ній інформація дуже цікавить і дівчаток, які також хочуть знати і вміти все на світі. Талановиті автори створили такий собі «довідник» Тома Соєра, де 40 тематичних розділів присвячені справжньому, а не віртуальному, життю. Спостерігати за комахами і читати сліди тварин і птахів, орієнтуватися по зірках і передбачити погоду на завтра, змайструвати холодильник для подорожей і зробити собі тимчасове житло, прочитати зашифроване повідомлення і створити таке ж для свого друга, уберегтися від небезпеки і надати першу допомогу в разі потреби, і ще багато-багато-багато чому навчить ця книга. Крім того, тут ви знайдете масу ігор, головоломок і саморобок.

buttom_960_212.png


Vivat


«Суцільній дракокаліпсіс», Марцін Мортка

BookForum 2020 online. Топ новинок дитячої літературиПольський письменник Марцин Мортка придумав незвичайну історію про Дракона через Паркан, якого звуть Дмухлик. Він шукає своє призначення, тому що бачить, як кожен з його родичів виконує в цьому житті якусь певну роль: розпалює полум'я вогнем з пащі, літає, плаває, і навіть чаклує. Дмухлик же нічого такого не вміє поки що. Він намагається пекти тістечка з мулу і кропиви, розводить тролей, і ще багато дурниць міг би наробити. Але внаслідок дуже цікавих пригод і ситуацій, в які він потрапляє, Дмухлик відкриває і в собі незвичайні здібності.

Ця книга - продовження історії «Дракон з-поза Паркану». Насичені мультяшні ілюстрації Войцеха Стахіра створюють враження присутності в цьому казковому і фантастичному світі, - світі драконів.

buttom_960_212.png

«Флечер. Брехун, гайда сюди!», Ціллат Антьє

BookForum 2020 online. Топ новинок дитячої літературиАвтор серії книг про Флетчера Ціллат Антьє запрошує юних читачів і всіх бажаючих поринути у світ дитячого детективу! Продовження історій розслідувань всяких неясних справ Чемпіоном серед детективів, де йому доводиться знову застосувати свою смердогармату. Цього разу - проти підозрілого продавця диво-пасти, на слід якого Флетчер виходить внаслідок пошуків шахраїв, що крадуть на місцевому ринку гаманці у людей.

Книгу про успішно розкриті злочини не просто цікаво читати. Детективні пригоди Флетчера розважають, навчають бути добрими, впевненими, долати страхи і рухатися тільки вперед.

buttom_960_212.png


Чорні вівці


«Веселі випадки котячої громадки», Стельмашік Агнешка

BookForum 2020 online. Топ новинок дитячої літературиХто з дітей не любить прекрасних тварин, а особливо їхніх дитинчат, кошенят? Польська авторка Агнешка Стельмашік написала книгу про цих милих пухнастиків, яка відразу стала бестселером.

У цьому теплому муркотливому чтиві, де кожна сторінка цікавіша за попередню, читач познайомиться з історією трьох котів, до яких приєднується четвертий, маленький і безстрашний. Така зміна в їхньому житті насичена несподіванками, адже невідомо, чи зможуть подружитися і стати однією командою господарі і новенький житель, і як буде розвиватися їхнє спільне життя.

Казкові котики вміють пити чай, користуватися інтернетом, дивитися телевізор і навіть розмовляти. Але їх пригоди не просто цікаво читати. Дитина на прикладі котячих відносин вчиться вибудовувати і свої: дружбу, повагу, примирення з іншими. І головне - зустрічаючи на своєму шляху непередбачені складні ситуації, успішно долати їх.

buttom_960_212.png


Ранок


«Бузковий ведмідь, або Живий іграшковий я», Мар'яна Горянська

BookForum 2020 online. Топ новинок дитячої літературиГоловний герой казки для найменших - бузковий плюшевий ведмедик Буня. Історія його дружби з хлопчиком Романом змусить нас ще раз повірити в чудеса. Ведмедик дарує своєму маленькому другу всю любов, розділяючи і радості, і переживання. Навіть хвороба Романа відступає перед почуттями вірних друзів.

Новинка увійшла в список книг проекту «Лабораторія Книготерапія», який проводиться видавництвом «Ранок» не перший рік по всіх дитячих лікарнях країни. Така підтримка дуже важлива для хворих малюків, а книга сподобається всім, хто вірить в силу добра.

buttom_960_212.png



Автор - Валентина Плавська