Как не провтыкать лето: 5 советов из 5 книг
Що почитати

Як не провтикати літо: 5 порад із 5 книг

14 Липня 2020 18:07 Book24.ua
Маємо дві новини: добру і погану. Почнемо з другої – до закінчення літа менше 50 днів. А добра? Ще не все втрачено – ви встигаєте втілити всі свої плани на літо за ці дні, які залишилися. Як? Читайте книжки із цього списку, виписуйте корисні поради (частково ми вже це зробили за вас) і втілюйте їх у життя.


Порада №1. Обирайте допитливість


Як не провтикати літо: 5 порад із 5 книгЩо робити, коли життя підкидає суцільні несподіванки і все довкола здається непередбачуваним, неприємним, руйнівним, збиває вас з пантелику і завдає болю? «Видихніть, відійдіть від негативних реакцій і обирайте допитливість». Запитайте в себе: Що насправді криється за цією подією? Чого мене може навчити ця нестандартна ситуація? Як отримати користь від цих на перший погляд несприятливих обставин?

Наше життя – це ліфт настрою і ми рухаємося то вгору, то вниз між поверхами. Іноді зависаємо на верхніх (ейфорія, щастя), часом – на нижніх (депресія, апатія), а буває, що й десь посередині (нетерплячість, зацікавлення, гнучкість). Цю концепцію вигадав Ларрі Сен і описав її в книжці «Ліфт настрою. Як керувати своїми почуттями та емоціями». В ній є безліч вказівок і порад, що допоможуть більше часу проводити на верхніх поверхах ліфта настрою, не оминати нижні, але менше займатися саморуйнуванням на них.

buttom_960_212.png


Порада №2. Складайте форс-мажорні плани


Як не провтикати літо: 5 порад із 5 книгУ книжці «Велика книга 30-денних викликів» є 60 програм для того, аби сформувати нові звички і покращити різні сфери свого життя. Всі вони продумані у формі 30- денних челенджів – за цей час ви звикнете, помітите результат і зрозумієте, що все можливо. Серед програм є такі: бігати щодня, 30 днів без цукру, 10-ти хвилинна медитація, холодний душ, щодня записувати 10 своїх ідей та інші.

Авторка одразу попереджає, що бувають ситуації, вплинути на які ми не можемо, але можемо до них підготуватися – скласти план на той випадок, якщо все піде не за планом. Що ви робитимете, якщо кудись поїдете, захворієте, втратите мотивацію, на роботі буде складний день? Вирішіть, що будете робити в таких ситуаціях, і жодні форс-мажори вам не страшні.

buttom_960_212.png


Порада №3. Вживайте слово «досвід» замість «невдач»


Як не провтикати літо: 5 порад із 5 книг«Кажу вам: невдач не існує. Існує досвід, просто це слово слід уживати замість «невдач». Коли ви це зробите, ваше сприйняття ситуації та світу зміниться, ба більше, навіть люди довкола вас бачитимуть усе інакше.»

Чи достатньо масштабні ваші цілі? На що ви готові, аби їх досягнути? Тетяна Яловчак стала першою українкою, яка підкорила Еверест. І заради цього вона продала квартиру. А ще через рік Тетяна піднялася на найвищі точки всіх континентів. У книзі «Підкори свій Еверест. Як поразку перетворити на перемогу» вона поділилася правилами, які давали їй силу намотувати кілометри горами, лісами, джунглями і пустелями. Кожен в цій історії побачить щось своє: хтось – книжку про гори, інший – історію про внутрішній ресурс і людські можливості, третій – заклик ніколи не здаватися. Там є все це і навіть дещо більше.

buttom_960_212.png


Порада №4. Будьте обережні з обіцянками


Як не провтикати літо: 5 порад із 5 книгМи так швидко вв’язуємо в різні авантюри. Дієта? Так. Марафон? Чому б і ні. Ще одна робота? Давайте! Не поспішайте казати «так» всьому, бо якщо ви не зможете цього виконати – свідомо погоджуєтеся на невдачу і так програмуєте себе. Вчіться визначати пріоритети.

У книжці «Витри шмарклі, подруго» Рейчел Голлінс розвіює міфи, які псують життя кожному з нас, позбавляють сил і мотивації, а ще – знижують нашу самооцінку. Тут багато смішних і навіть безглуздих історій, але кожна стане підтвердженням: все можна змінити, ваше життя залежить лише від вас.

buttom_960_212.png


Порада №5. Давайте самоконтролю відпочити


Як не провтикати літо: 5 порад із 5 книгСамоконтроль – це наче м’яз в нашому тілі. Якщо його не тренувати – він слабшає. Однак не забувайте, що м’язи стомлюються і їм потрібен відпочинок. Сила волі теж виснажується, якщо її перевантажити. Не вимагайте від себе надто багато, хай сили відновляться після серйозних викликів, а тоді – знову беріться до тренування самоконтролю.

Авторка книжки «Успішні. Як ми досягаємо мети» вчить обирати правильні цілі і долати всі перешкоди на шляху до їхнього досягнення. Є дуже прості і дієві стратегій, які допомагають прокачати силу волі, не здаватися, скласти план, який хочеться втілювати. Далі – перетворюйте теорію в практику і ставайте успішними.

buttom_960_212.png


Автор - Катерина Ільчук