Что почитать этой осенью, 7 лучших осенних книг
Що почитати

Що почитати цієї осені, 7 кращих осінніх книг

8 Жовтня 2019 8:13 Book24.ua

«Література – це найприємніший спосіб ігнорувати життя» – цитата з книги Фернанду Пессоа «Лірика». Ми ж пропонуємо вам за допомогою читання ігнорувати осінній холод та похмурий настрій, який приносить ця пора року. Дні стають коротшими, а це значить, що затишними осінніми вечорами можна приділити більше уваги цікавим, захоплюючим та хвилюючим творам. Сім кращих осінніх книг, які ми підібрали, розвіють осінній смуток – перевірено тисячами книгоманів.


«Лето, прощай», Рей Бредбері

1.jpgЛегка меланхолія за літом, що минає, відчуття, смаки і запахи - всім цим наповнений роман Рея Бредбері «Лето, прощай». Твір є певним продовженням знаменитої повісті «Кульбабове вино». У центрі сюжету – дорослішання Дугласа Сполдінга – головного героя, альтер-его автора. Дуглас – вже не той світлий хлопчик, з яким читачі були знайомі раніше. Він став бешкетним підлітком, який оголосив зі своїми друзями війну стариганям. Витівки підлітків – це протест проти дорослішання. Але час йде, і приходить усвідомлення того, що протистояння – безглузде. Роман змушує задуматися на теми швидкоплинності життя, молодості та старості, цінності моментів, проведених із близькими.

buttom_960_212.png

«Я кохатиму тебе завжди», Сара Джіо

2.jpgУ цій теплій і зворушливій історії переплітається минуле та сьогодення. Головна героїня – успішна журналістка Кайлі Крейн. У неї є прекрасна робота і люблячий, ідеальний наречений. Але світ Кайлі кардинально змінився після однієї несподіваної зустрічі. Героїня зустріла безхатченка, який виявився її колишньою любов'ю. Емоції переповнюють її, і вона вирішує дізнатися, що ж сталося з колишнім керівником фірми звукозапису, і, можливо, допомогти йому. У серці Кайлі досі живе любов. Що вибере вона: безхмарне майбутнє з люблячим нареченим, або ж невідомість зі своїм першим коханням?


buttom_960_212.png

«Така, як ти» Марк Леві

14.jpgСвітла, легка, романтична історія з гармонійним переплетенням американської та індійської культур. Нью Йорк. Будинок, у якому є старовинний ліфт із ручним керуванням. Діпак – керуючий цим ліфтом вже 39 років. Він знає все про людей, що живуть у цьому будинку. Кожен житель має свій характер і цікаву долю. Одного разу колега Діпака, нічний ліфтер, потрапляє до лікарні. Випадково в цей період до Діпака приїжджає його племінник Санджай, який займає місце потерпілого працівника. Новий ліфтер готовий віддати все, аби опинитися на дев'ятому поверсі і зустріти прекрасну Хлою, якій він сміливо міг би сказати, що все життя чекав таку, як вона. Але посада Діпака під загрозою, адже старовинний ліфт хочуть замінити на новий та звільнити ліфтерів. Як буде діяти головний герой, щоб зберегти роботу?

buttom_960_212.png

«Утеча на Захід», Мохсін Хамід

4.jpgМагічний погляд на кризу біженців – саме так охарактеризували книгу пакистанського письменника Мохсіна Хаміда The Guardian. «Утеча на Захід» – це історія мігрантів, які втекли з однієї східної країни. На їх батьківщині панували війна, смерть, приреченість та страх. Втекти вони змогли завдяки магічним дверям, які переносили «мандрівників» у інше місце, за тисячі кілометрів. Отримавши можливість втекти, чи зможуть закохані бути щасливими в інших країнах? Як позначаться такі подорожі на почуттях героїв?


buttom_960_212.png

«Просто вместе», Гавальда Анна

5.jpgРоман французької письменниці Анни Гавальда про життя молодих, талановитих, але не дуже успішних людей. У кожного героя – непросте життя. Вони опиняються разом під одним дахом і відбувається їх трансформація. Герої навчаються знову вірити, любити, довіряти та жити. Вільна художниця Камілла, продавець листівок Філібер, красень-кухар Франк та його бабуся Полетта просто разом, вони намагаються допомогти один одному подолати труднощі та змінити життя на краще. За мотивами роману було знято фільм із Одрі Тоту та Гійомом Кане в головних ролях. 



buttom_960_212.png

«Я віддам тобі сонце», Нельсон Джендо

6.jpgІсторія близнюків – брата і сестри Ноа та Джуд, які вступили в непростий період дорослішання. Читач бачить очима героїв, як стрімко змінюється світ, як важко підлітку відстояти своє право бути іншим, не схожим на всіх, як складно знайти себе і своє місце в житті. Після страшної трагедії брат і сестра сховали своє справжнє «я». Але раптом Джуд зустрічає того, хто змусить її пригадати про минулу щасливу себе. Їй захочеться повернути справжніх Ноа та Джуд. Шлях підлітків до самопізнання сповнений невдач і помилок. Але на те вони і підлітки - харизматичні, імпульсивні, дивакуваті. Роман зачіпає безліч важливих тем, особливо сподобається читачам зворушливого підліткового віку.

buttom_960_212.png

«Історія нового імені», Елена Ферранте

7.jpg«Історія нового імені» – це продовження роману «Моя геніальна подруга» сучасної італійської письменниці Елени Ферранте. Історія двох подруг Ліли і Лену, які, подорослішавши, шукають своє призначення в житті та звичайне жіноче щастя. Долі дівчат склалися по-різному: Ліла виходить заміж за заможного чоловіка, а Лену займається навчанням та прокладає власний шлях до успіху. Комплекси і невпевненість заважають Лену стати вільною особистістю. Життя Ліли – суцільні злети і падіння. Безліч тем піднято в романі: дружба, любов, пристрасть, перемоги і розчарування, насильство в сім'ї. Елена Ферранте майстерно описує італійський колорит 60-х років, що надає твору особливої ​​атмосфери.

 buttom_960_212.png


Насправді, захоплюючих та цікавих творів для прохолодної осінньої пори року не злічити. Нехай ці сім книг принесуть тепло до вашого дому та у ваше життя, незважаючи на погоду за вікном.

Автор: Тетяна Ткачук