Илон Маск: правила жизни, грандиозные проекты и книги
Статті

Ілон Маск: правила життя, грандіозні проекти та книги

9 Жовтня 2019 8:07 Book24.ua

Ілон Маск – підприємець та інженер, який своїми новаторськими ідеями зміг підкорити весь світ. За 48 років свого життя він винайшов безліч технологічних новинок та скоїв не один науковий прорив. Неабиякий розум допоміг йому не тільки отримати статус мільярдера, але й стати одним з найвпливовіших людей XXI століття.

10 головних правил життя Ілона Маска

Досягнувши певних висот, Маск не просто розповідає про свої успіхи, але й ділиться головними правилами життя. Вивчивши їх, ви дізнаєтесь ще більше про спосіб життя Ілона Маска, що допоможе вам і самим домогтися успіху.

До числа цих правил належать:

  • самоосвіта;
  • акцент на якість товару, а не на рекламу;
  • не боятись ризику та починати свою справу молодим;
  • правильно розподіляти час та працювати без втоми;
  • не опускати руки, а шукати рішення;
  • проявляти турботу про людей;
  • забути про конкуренцію;
  • спрямувати всі сили на втілення мрії;
  • уважно прислухатись до конструктивної критики;
  • спрямувати всі дії на створення благ для людей.

Дотримуючись цих правил, ви зможете багато чого досягти в житті, і успіхи Ілона Маска є затятим тому підтвердженням.

Перші проекти

Свою першу компанію «Zip2», Маск створив відразу після отримання диплома. Вона займалася виробництвом комп'ютерного програмного забезпечення, та вже через три роки стала настільки успішною, що була викуплена за 308 мільйонів доларів. Наступною була заснована компанія X.com, яка через рік злилася Confinity та згодом була перейменована на PayPal. Сьогодні цією платіжною системою користуються люди по всьому світу.

Наступними великими дітищами Ілона Маска стали такі гіганти, як SpaceX та Tesla. Перша компанія займається розробкою космічних кораблів та ракет, а друга – виробляє електромобілі.

Книги

Ілон Маск дуже багато часу приділяє саморозвитку. Більш того, він не тільки сам читає, але й радить своїм шанувальникам літературу, яка допоможе їм ефективно розвиватись. Однак особливої уваги заслуговують книги про Ілона Маска, адже вони змушують кожного з нас рухатись вперед. І нижче ми наводимо вашій увазі три кращі книги про цю дивовижну людину.

«Ілон Маск. Tesla SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє», Ешлі Венс

cover1-001.jpgНа сторінках цієї книги представлена біографія Ілона Маска – незвичайно розумної та вольової людини. Автор із захопленням розповідає про те, з якою шаленою швидкістю Ілон Маск мчить у майбутнє та як він прагне кожен день зробити наш світ ще краще.

Читаючи цей твір, ви знайдете безліч цікавих деталей про розвиток всіх його проектів, у тому числі про створення та розвитку компаній SpaceX та Tesla. Більше того, ця книга є відмінним мотиватором та черговим підтвердженням того, що немає нічого неможливого, і при бажанні, кожен може зробити революцію в пізнанні космосу, як це зробив Ілон Маск.

Книга несе в собі колосальний досвід, тому її варто прочитати кожному з нас.

buttom_960_212.png

«PROcreators: Космічні мільярдери: Ілон Маск, Джефф Безос та нові космічні перегони», Тім Фернхольц

2.jpgОсвоєння космічного простору було розпочато двома великими країнами – США та СРСР понад півстоліття тому. Але вже на початку XXI століття сферою експлуатації космосу активно почали цікавитися бізнесмени з значними капіталами. Однією з головних їхніх цілей стало впровадження нового бізнесу – космічного туризму.

На сторінках цього твору представлено багато цікавої інформації про видатних підприємців в космічному бізнесі – Річарда Бренсона, Джеффа Безоса та Ілона Маска, який є визнаним лідером в освоєнні космосу.

buttom_960_212.png

«Ілон Маск», Маша Сердюк

3-001.jpgЦя книга розповідає біографію людини, яка творить майбутнє вже сьогодні. Історія життя Ілона Маска навчає дітей та дорослих вірити в себе, ставити будь-які цілі, ніколи не здаватись, сміливо йти вперед та втілювати задумане в реальність.

Автору книги вдалось розповісти про життя відомого підприємця та показати, наскільки важливо для людини вірити в себе. Маша Сердюк розповіла не лише про успіхи Маска, але і розповіла про критику, яку він вислуховував на адресу своїх проектів. Важко повірити, але ще кілька років тому ніхто не вірив, а тим більше не хотів вкладати свої кошти у розвиток автомобілів без палива, інтернет-банкінгу та будівництво ракет. А вже сьогодні, багато хто мріє мати частку в цьому бізнесі.

buttom_960_212.png

Ці книги варто прочитати кожному, адже вони допоможуть вам зламати стереотипи, не боятись змін, подивитись на ситуацію під іншим кутом та сміливо рухатись вперед до поставлених цілей.

Автор: Світлана Варук