Обзор лучших книг о главном вопросе: Откуда берутся дети?
Що почитати

Огляд кращих книг про головне питання: Звідки беруться діти?

23 Вересня 2019 17:48 Book24.ua
Більшість батьків бояться розмов із дітьми на делікатні теми: коли вони чують незручні питання, часто намагаються просто віджартовуватися. Однак, як малюкам, так і підліткам, краще одразу говорити правду, доки вони не дізналися її у перекрученому вигляді від своїх однолітків. Саме тому всі батьки повинні з раннього віку розповідати своїм дітям про сексуальну культуру, подаючи у доступній для них формі те, як відбувається процес зачаття, як з'являється малюк, звідки беруться діти, що відбувається із організмом під час дорослішання тощо.

Нижче ми представили вашій увазі огляд трьох книг, які допоможуть вам відповісти навіть на найнесподіваніші дитячі запитання на цю делікатну тему. Більш того, ви можете читати ці книги разом із дітьми, і тоді питань буде менше.


8.jpg «Ужас! или История о том, откуда берутся дети», Гжегож Касдепке

Це одна з кращих книг для дітей 6 років та старше, яка допоможе вам пояснити, як малюк з'являється в животі у мами. Автор зміг придумати цікаву історію та з гумором розповісти про самі делікатні теми. Більш того, своєю історією він наочно показав до чого можуть призводити неправдиві відповіді або безглузді жарти, адже діти зовсім по-іншому сприймають інформацію. Ця книга спонукає до правдивих розмов про відверте, але на доступній для дітей мові.

buttom_960_212.png


9.jpg

«100 и 1 вопрос и ответ "про это". Все о чем подростки стесняются говорить со взрослыми»

Справжня енциклопедія про те, звідки беруться діти. На її сторінках автори пояснили, як підібрати слова, щоб розповісти своїй дочці або синові про всі фізіологічні процеси, що відбуваються з їх організмом в період статевого дозрівання, про виховання здорового ставлення до власного тіла та про те, звідки беруться діти. Прочитавши цю книгу, як дорослі, так і підлітки зможуть знайти відповіді на питання та відверті теми, на які вони не готові говорити один з одним.


buttom_960_212.png


11.jpg

«Звідки я взявся? Правдиві відповіді на незручні питання»

В цій книзі доступно розповідається про те, звідки беруться діти. Її унікальність полягає в тому, що вона буде однаково цікавою як для 5-ти річної, так і 10-ти річної дитини. Це можливо завдяки тому, що інформація на її сторінках викладена дуже просто, зрозуміло та лаконічно.

З цієї книги ви дізнаєтеся про розвиток статевих органів, про фізіологію, про близькість, про зачаття, про контрацепцію, про сексуальну орієнтацію, про любов, про вагітність, про СНІД, про вміння говорити «ні» та багато іншого. У цій книзі немає ніяких стандартів, у ній відверто говориться про те, що сім'ї можуть бути різними та ситуації, в яких з'являються діти – теж. Прочитавши цю книгу, ви зможете без сорому говорити зі своїми дітьми про найвідвертіші речі.

buttom_960_212.png


Не відкладайте розмови про відверте на потім, не чекайте питань і не йдіть від відповідей. Краще рішення бути відвертими з дітьми з самого початку, розповідати їм правду про їх появу, купувати і читати книги за віком і розмовляти. Саме так, ви зможете створити довірчі відносини і бути впевненим в тому, що в підлітковому віці ваша дитина сміливо прийде до вас з будь-якою проблемою.


Автор: Світлана Варук