«Искусство легких касаний»: новая книга Виктора Пелевина
Що нового

«Искусство легких касаний»: нова книга Віктора Пелевіна

8 Жовтня 2019 7:47 Book24.ua

Наприкінці серпня увазі читачів була представлена ​​нова книга популярного письменника Віктора Пелевіна. Її вихід анонсувався вже давно, тому шанувальники таланту улюбленого автора з нетерпінням чекали появи книги на полицях магазинів.

cover1-001.JPG«Искусство легких касаний» – це книга, що складається з трьох новел, в яких Пелевін не тільки пояснює, як влаштований світ, а й намагається зв'язати воєдино актуальні проблеми сучасності з традиціями давніх культів, а також давні релігійні практики та іронію з приводу того, що і як відбувається в країні сьогодні.

Кожне оповідання нової книги – це окрема історія зі своїм завершеним сюжетом. На сторінках книги на вас чекає витончений, але в той же час безкомпромісний гумор, складні метафори, а також численні відсилання до міфології.

Читаючи цю книгу, ви мимоволі посміхнетесь обеззброюючим жартам, несподіваним сюжетним поворотам, блискучим формулюванням, характерним для Пелевіна мотивами та своєрідній поетичності, притаманній автору. І якщо ви є затятим шанувальником його творчості, то будете трохи здивовані тим, що на сторінках цієї книги письменник звертається до урочистої похмурості готичної Європи, а не до містичних практик та філософії Сходу, як це було у його попередніх роботах.

Більш того, пускаючись слідом за письменником та його героями по незвичних маршрутах, ви знайдете себе у цілком реальній Росії. Пелевіну в черговий раз вдалося крізь багатошаровий сюжет, метафоричністю оповіді та прихованими жартами, показати весь жах інформаційної війни, а також змусити вас задуматись про пошук себе та своєї власної дороги.

За своєю суттю вся книга – це скорбота за втраченою можливістю без страху говорити про все, що приходить в голову. Цю вільність у жорстокі, але повні надій дев'яності, могли дозволити собі практично всі, а сьогодні мало хто може вільно говорити про те, що дійсно його хвилює.

Своєю новою книгою Пелевін знову вражає читача, приємно дивуючи його яскравими формулюваннями, несподіваними алюзіями та своєрідним гумором. Варто також відзначити, що сюжет всіх трьох оповідань настільки багатогранний, що з першого прочитання просто неможливо зрозуміти всі сенси, які вклав автор. Але головне, що книга залишає приємні враження та змушує задуматись кожного з нас про найважливіші речі нашого життя.

buttom_960_212.png

Автор: Світлана Варук