Все о винах (путеводители по вину, справочники)
Що почитати

Все про вина (путівники по вину, довідники)

3 Жовтня 2019 20:23 Book24.ua

Якщо ви любите смачне вино, то вам неодмінно варто прочитати представлені нижче книги про вина. З них ви дізнаєтеся історію виноробства, секрети вибору та дегустації, а також багато інших відповідей на часті питання про вино. Тепер вам буде відомо все про цей шляхетний напій, і ви завжди зможете підібрати пляшку вина, смак і аромат якого не зможе нікого залишити байдужим.


«Как перестать бухать и начать дегустировать», Брадфор Марі-Домінік

1.jpgЯкщо ви тільки вирішили зануритись у сферу енології, якщо ви бажаєте як можна більше дізнатись про улюблені напої, то ця книга – саме те, що вам потрібно. На її сторінках ви знайдете багато корисної інформації, написаною доступною мовою навіть для новачків. Більш того, це не просто книга, це робочий зошит, з яким ви зможете дегустувати, вивчати вина та робити свої помітки для порівняння.

Окремої уваги заслуговує побудова книги, якщо ви будете систематично виконувати всі завдання, то до кінця книги ви навчитесь відрізнити темпранільо від мальбек, а також будете знати всі особливості регіонального стилю виноробства.

buttom_960_212.png


«Wine Folly. Усе, що треба знати про вино», Пакетт Мадлен, Джастін Геммек

2.jpgЦе не просто книга, це справжня енциклопедія про вино. Прочитавши цей твір, ви дізнаєтесь багато цікавих фактів про вино, а також про процес його приготування. Тут ви також знайдете багато цікавої інформації про сорти винограду, способи його збору, переробки та витримки у різних країнах світу. Крім того, ця книга розповість вам про бренди, сорти та смакові особливості вина.



buttom_960_212.png


«Вина Франции»

3.jpgТвір познайомить вас з історією виноробства. Ви дізнаєтесь про те, як вино вироблялось у Римській Імперії в Середні віки та в Епоху відродження, що відбувалось з виноробством в часи Першої та Другої світової війни, а також про те, як виробляють вино у Франції в наші дні.

Особлива увага тут приділяється високій кухні, а також її незримому зв'язку з вином та їх взаємний вплив один на одного. А ще тут представлена цікава інформація про особливості виноградників та виробництва вина в різних регіонах Франції. Крім того, на сторінках книги ви знайдете інтерв'ю з відомими сомельє, виноробами та енологами, з яких ви дізнаєтесь багато цікавих фактів про вино.

buttom_960_212.png


«Натуральне вино. Вступ до органічних та біодинамічних вин, які виготовляють природних способом», Ізабель Лежерон

4-001.jpgНа жаль, в сучасному світі процес виробництва вина стає все більше штучним, починаючи від пестицидів, якими обробляють виноградники, і закінчуючи застосуванням величезної кількості всіляких штучних добавок.

На превелике щастя всіх любителів гарного вина сьогодні існує і повністю натуральний спосіб виробництва, про який і розповідається в цій книзі. Більш того, на сторінках цього твору автор доступною розповідає про те, чому натуральний спосіб виготовлення вина вважається найкращим.

Цю книгу варто прочитати всім тим, кому не все одно, що налите в його в келихі, хто хоче розібратись у всіх тонкощах та особливостях виноробства, а також тим, хто бажає з головою зануритись в світ унікальних ароматів та смаків. Але головне, що з цієї книги ви дізнаєтесь дегустаційні прикмети понад 140 кращих вин, які вам неодмінно варто спробувати.

buttom_960_212.png


«Вино. Курс Ендрю Джеффорда», Ендрю Джеффорд

5.jpgСвіт вина – це унікальний світ, де є місце традиціям та новаторським методам, де відомі сорти вин сусідять з новими, незвичайними сортами, які тільки привертають увагу гурманів. Саме тому іноді важко зробити свій вибір та підібрати пляшку вина для сімейної вечері.

Прочитавши цю книгу, ви навчитесь розбиратись у сортах та особливості вина. Автор навчить вас правильно дегустувати вино та визначати аромат, текстуру і смак найвідоміших сортів. З книги ви також дізнаєтесь про особливості вирощування винограду та виробництва вина в Німеччині, Португалії, Південній Африці, Новій Зеландії, Австралії, Мексиці, Південній та Північній Америці, Франції, Іспанії, Італії та інших країнах світу. Вивчивши всю цю інформацію, ви зможете вибирати вино, як справжній знавець.

buttom_960_212.png


«Винный эксперт за 24 часа», Дженсіс Робінсон

6.jpg

Книга дозволить вам стати справжнім експертом. З неї ви дізнаєтеся де і як виробляється вино різних сортів, що має бути написано на етикетці, як правильно вибрати пляшку та дегустувати вино. Більш того, автор розповість вам як правильно поєднувати їжу та вино, як підбирати вино під ситуацію та багато іншого.

А ще цей твір познайомить вас з професійними термінами. Ви дізнаєтесь, що таке аппелласьон, мадерізіроване вино, вертикальна дегустація, вінтаж. Ці знання допоможуть вам з легкістю спілкуватись в колі професіоналів.

buttom_960_212.png


«Червоне, біле і трохи рожевого. Азбука винного "чайника"», Леонід Липовецький

7.jpgАвтор цієї книги допоможе вам здійснити захоплюючу подорож в часі та просторі регіонами Старого і Нового світу. Читаючи книгу, ви ніби самі відвідаєте Нову Зеландію, Австралію, Чилі, Аргентину, Німеччину, Іспанію, Італію, Францію, а також вивчите секрети виноробства кожного з цих регіонів.

Ця книга також познайомить вас з професійною термінологією, навчить правильно читати етикетки та вибирати вино.


buttom_960_212.png


Прочитавши ці книги-путівники по винам, ви дізнаєтесь багато корисної для себе інформації. Тепер у вас не виникатиме проблем з вибором вина до свята, якогось певної події або страви. Більш того, якщо ви шукаєте книги для сомельє або для офіціантів, то вам неодмінно потрібно прочитати всі 7 книг з цієї добірки.

Автор: Світлана Варук