ТОП-5 книг-новинок для интересного детского досуга
Що нового

ТОП-5 книжок-новинок для цікавого дитячого дозвілля

12 Листопада 2019 8:06 Book24.ua

Більшість сучасних дітей практично весь вільний час проводять за смартфонами, планшетами та іншими гаджетами. Проте, заради справедливості варто відзначити, що багато в чому вони копіюють поведінку дорослих. Хочете спробувати змінити цю ситуацію та показати своїм дітям, що у сучасному світі крім гаджетів є ще багато цікавих та захоплюючих речей? Тоді почніть читати разом з ними книги, тим більше що зараз на полицях книжкових прилавків можна знайти багато незвичайних видань. І нижче ми наводимо вашій увазі кращу добірку книг, які допоможуть вам та вашим дітям весело провести час.


«Подорож у казку. Настільні ігри для веселого дозвілля», Ганна Ленг

1.jpgУнікальна книга для дітей та дорослих на сторінках якої зібрано вісім ігор за мотивами казок, знайомих всім ще з дитинства. Тут на вас чекає Щуролов з Гамельна, Пітер Пен, Чарівник країни Оз, Алладін, Піноккіо, Аліса в країні чудес, Гензель та Гретель, Книга джунглів. Вам лишається тільки відкрити книгу та відправитись у захоплюючу подорож.

На останній сторінці книги ви знайдете унікальні фішки окремо до кожної гри та незвичайний кубик. Абсолютно всі ігри в книзі мають різний рівень та захоплюючі правила, завдяки чому діти з величезним задоволенням проведуть за нею кілька годин поспіль. Головною відмінністю цих ігор є те, що під час них ваші діти отримають живе спілкування, вони будуть розмовляти, сперечатись, сміятись, а це куди краще, ніж час, проведений онлайн.

buttom_960_212.png


«Гімназист і Біла Ворона», Андрій Кокотюха

2.jpgГоловний герой цієї детективної історії Юрій Туряниця, вже добре знайомий читачам за попереднім двома книгами. Тоді йому довелось розгадувати страшну загадку Чорної руки та відчайдушно битись з Вогненним Змієм, а тепер йому належить зустрітись з Білою Вороною, яка шукає підлітків не схожих на всіх і намагається їх затягнути у свої смертельні мережі.

Варто зазначити, що автор піднімає досить актуальну тему для сучасних підлітків, адже в мережі інтернет на них чекає багато забороненої інформації та небезпечних моментів, які можуть серйозно загрожувати їх життю. І на прикладі головних героїв, автор показує наскільки важливо бути обережним у спілкуванні в мережі, думати своєю головою та не робити того, чого вам не хочеться робити.

buttom_960_212.png


«Книжка, яка допоможе полюбити книжки навіть тім, хто не любить читати» Франсуаза Буші

3.jpgСмішна, дотепна та дуже незвичайна книга, написана з урахуванням дитячих думок на тему «не хочу читати». На її сторінках ви знайдете багато забавних картинок, які допоможуть дітлахам подивитись на себе зі сторони, а також наочно покажуть, що їм дасть читання книг.

Незважаючи на те, що книга має незвичайне оформлення, а її автор наводить аргументи на користь читання, до яких би не додумався жоден дорослий, після того як цей твір потрапить у руки дитини, він зовсім по-іншому почне відноситься до читання. Гумор автора допоможе вашим дітям з іронією подивитись на своє небажання читати, а також дозволить зрозуміти скільки всього цікавого вони зможуть дізнатись з розказаних в книгах історій.

buttom_960_212.png


«Експедиція з мурахою Софі. Досліджуємо природу навколо нас», Каста Стефан, Моссберг Бу

4.jpgНеймовірно цікава книга, в якій автори зуміли доступною для дітей мовою розповісти величезну кількість корисної інформації. Книга поділена на кілька розділів, а вашим дітям разом з кумедною мурахою Софі доведеться вивчати квіти та дізнаватися про те, що вони роблять протягом усього дня, як вони годують метеликів, жуків, мух. Після цього Софі розповість вам все, що їй відомо про дерева, ягоди, гриби та багато чого іншого.

Це справжня дитяча енциклопедія, на сторінках якої на доступній для дітей мові розповідається про навколишній світ. Книга познайомить дітлахів з навколишнім світом, а також пояснить, що природа – це особливе місце, а людина – є частиною цього життя, і тому вона повинна дбайливо ставитись до всього, що її оточує.

buttom_960_212.png


«Лесеві історії. Експеримент и дізнавайся», Юля Смаль

5.jpgЗахоплюючі Лесині історії були написані спеціально для тих, хто бажає вивчати Всесвіт, хоче дізнатись з чого він складається та мріє в майбутньому стати справжнім ученим.

Твір розповість вашим дітям про те, що навіть найпростіші речі, які є в домівках у кожного, можуть стати чарівними інгредієнтами для проведення кумедних фокусів та випробувань. З книги ви та ваші діти дізнаєтесь, як перетворити яйце у гумовий м'яч, як заховати туман в склянці та чому лід буває гарячим. Разом з головними героями, ви будете проводити хімічні експерименти, вивчати кристали, молекули, атоми та багато іншого.

Вивчайте цю книгу разом з дітьми, проводьте кумедні фокуси, сміливо експериментуйте, придумуйте щось нове та веселіться, адже час, проведений разом – безцінний.

buttom_960_212.png


Представлені вище навчальні та розважальні книги, допоможуть вам зацікавити дітей новими знаннями, відволікти їх від гаджетів та зайняти цікавими розвиваючими іграми. Читайте ці книги разом зі своїми дітьми та допоможіть їм знайти нові захоплення.

Автор: Світлана Варук