Разновидности диет: что советуют мировые специалисты?
Що почитати

Різновиди дієт: що радять фахівці світу?

8 Листопада 2019 12:36 Book24.ua

Сьогодні модно бути струнким, спортивним та підтягнутим. Саме тому безліч сучасних чоловіків та жінок знаходяться в постійних пошуках найбільш ефективної дієти, яка дозволить їм худнути, відчуваючи себе комфортно та підтримувати вагу свого тіла на оптимальному рівні.

Варто відзначити, що різновидів дієт та принципів харчування на даний час існує величезна кількість. Однак чи так вони ефективні, як про них пишуть? Розібратись в цьому питанні допоможуть представлені нижче книги. В них ви знайдете різні системи та принципи харчування, дізнаєтесь експертну думку фахівців та зможете підібрати для себе дієту, яка стане для вас не суворим обмеженням, а звичним способом життя.


«Рослинний парадокс. Приховані небезпеки в здоровій їжі, від яких ми хворіємо і гладшаємо», Стівен Гандрі

1.jpgНа сторінках книги доктора Гандрі ви знайдете принципи однойменної системи живлення. Автор подбав про те, щоб ви могли дізнатись багато корисної інформації про те, що рослинна їжа, яку ми їмо, впливає на наш організм та настрій.

Стівен Гандрі говорить про те, що практично всі рослини виробляють лектини, які не просто негативно впливають на самопочуття, але і руйнують стінки кишківника, викликають його запалення та призводять до різних хвороб. А так як у людини відсутній імунітет до лектинів, автор пропонує особливу систему харчування, яка, на його думку, допоможе всім бути здоровими та стрункими.

Варто зазначити, що навіть якщо ви не будете повністю поділяти думку Стівена Гандрі та не зможете повністю відмовитись від улюбленої зелені, овочів та фруктів, прочитати цю книгу все ж варто, адже в ній міститься багато пізнавальної інформації та корисних ідей.

buttom_960_212.png


«Жири на дієті», Джозеф Меркола

2.jpgАвтор даної книги авторитетно заявляє про те, що причиною багатьох хвороб є дефектна робота мітохондрій, які є в кожній клітині людського тіла. Він також абсолютно впевнений в тому, що правильна робота мітохондрій залежить безпосередньо від того, чим ви харчуєтесь. Таким чином, Джозеф підводить до того, що при правильно організованому харчуванні, ви зможете самостійно контролювати не тільки вироблення енергії в тілі, але і стан здоров'я.

На думку автора, найкращим варіантом такого харчування стане кето дієта. Джозеф Меркола говорить про те, що раціон з мінімальним споживанням вуглеводів допомагає поліпшити всі біохімічні процеси у вашому організмі, а також сприяє тому, щоб ви ставали сильнішими, витривалішими та здоровими.

Ця книга буде цікава для всіх, хто цікавиться своїм здоров'ям, хто хоче схуднути, бажає підвищити працездатність свого мозку та зміцнити нервову систему. Більше того, з цієї книги ви дізнаєтеся про склад, користь та шкоду певних продуктів, що дозволить вам максимально правильно скласти свій раціон харчування.

buttom_960_212.png


«60 дней с доктором Дюканом», П'єр Дюкан

3.jpgКнига була написана спеціально для тих, хто хоче почати дієту під керівництвом знаменитого французького дієтолога. Більше того, видання розраховане для постійного супроводу людей, які худнуть, завдяки чому ви зможете за два місяці позбутися від десяти та більше кілограм. Тут ви знайдете продумане щодня меню, безліч рецептів смачних та корисних страв, фізичні вправи для вашого віку та персональні мотивуючі поради від доктора Дюкана.

Варто звернути увагу, що система живлення, запропонована доктором Дюканом цілком адаптована під наші продукти, тому ви з легкістю зможете готувати безліч різноманітних страв, корисно харчуватися без зривів та скидати зайві кілограми.

buttom_960_212.png


«Детокс: как очистить организм»

4.jpgЯкщо ви постійно відчуваєте втому, занепад сил та вам весь час хочеться спати, то це перша ознака того, що вашому організму терміново потрібно очищення. А швидко допомогти в цьому може тільки правильне харчування.

У цій книзі немає якихось складних дієт, харчування за розкладом або рідкісних продуктів, щоб повернути вам відмінне самопочуття, автори пропонують регулярно вживати капусту, яблука, грейпфрути, буряк, броколі та інші овочі і фрукти. На сторінках книги ви знайдете безліч корисних порад щодо того, як самостійно скласти та пройти детокс програму в домашніх умовах. І якщо ви вирішили почати піклуватись про своє здоров'я, то вам неодмінно потрібно прочитати цю книгу та спробувати самостійно приготувати поживні салати і напої.

buttom_960_212.png


«Растительная диета. Скажи «да» своему здоровью», Ліндсі Ніксон

5.jpgАвтор книги не з чуток знає те, про що говорить. Вона страждала зайвою вагою, мала проблеми зі здоров'ям, пройшла довгий шлях від м'ясоїда до вегана та випробувала безліч дієт. Однак досягти бажаного результату вона змогла тільки тоді, коли сама прийшла до рослинного харчування.

У своїй книзі автор доступною мовою зуміла пояснити, що рослинна дієта не передбачає відмови від більшості смачних страв, а допомагає вибирати корисні та смачні продукти для приготування корисного раціону. У цій книзі ви знайдете всі відповіді щодо того, що значить рослинне харчування, як правильно на нього перейти та яку користь воно принесе вашому організму. Це одна з тих книг, яка мотивує спробувати щось нове та зробити крок назустріч своєму організму і його потребам.

buttom_960_212.png


Безумовно, який із цих варіантів вибрати - вирішувати тільки вам. Головне пам'ятайте, що зрозуміти чи підходить вам той чи інший режим харчування та наскільки благотворно він діє на ваш організм в цілому, ви зможете тільки після того, як самі спробуєте харчуватись по одній із цих дієт або систем.

Автор: Світлана Варук