А какая твоя superpower? 5 книг о силе воли, момента и конфликтов
Статті

А яка твоя superpower? 5 книг про силу волі, моменту та конфліктів

11 Листопада 2019 7:59 Book24.ua

Навіть якщо ви не вмієте літати, зупиняти час чи ставати невидимим, ви все одно можете стати супергероєм або супергероїнею. Можна навчитися вирішувати конфлікт будь-якої складності, розвинути свою силу волі до максимального рівня або натренувати суперінтуїцію. Як? Читайте про 5 книг про суперсили, приховані в кожному з нас. 


«Сила інтровертів. Тихі люди у світі, що не може мовчати» Сьюзен Кейн

1.jpgІдеальний працівник вміє працювати в команді і ефективно взаємодіяти з її членами. Дитина має бути товариською і легко йти на контакт з іншими дітьми. Люди, які говорять швидше і більше, компетентніші за тих, хто говорить тихо, повільно і мало. А які ви знаєте стереотипи про систему цінностей в нашому суспільстві? Все перераховане – це «екстравертний ідеал», який нам нав’язують з дитинства.

Екстраверти – це особистості, поведінка яких орієнтована на зовнішній світ. Інтроверти – це ті, чиї вчинки спрямовані «всередину». Щоб дізнатися, до якого типу належите ви – пройдіть відповідний тест (є у книжці «Сила інтровертів»). Сьюзен Кейн переконана, що кожен тип має своє переваги та сильні сторони. Інтровертам не треба змінювати себе або ще гірше – вдавати екстраверта. Варто знати про свої сильні сторони і розвивати їх.

Цитата на пробу:

Інтроверти повинні довіряти власній інтуїції та якомога активніше висловлювати ідеї. Це не означає, що потрібно в усьому копіювати екстравертів. Обмінюватись ідеями можна спокійно, висловивши їх у письмовій формі або під час добре обдуманої презентації, зрештою, про них можуть розповісти ваші однодумці. Інтровертам варто з повагою ставитися до своєї вдачі та власного стилю роботи, а не поступатись усталеним нормам поведінки. 

buttom_960_212.png


«Сила волі. Шлях до влади над собою» Келлі Макґоніґал

2.jpgЩо заважає вам досягти поставлених цілей і здійснити свої мрії? Більшість людей вважає, що їм для цього бракує сили волі. Але сила волі – це не вроджена навичка, це «м’яз», який можна (і треба) розвивати і тренувати. Келлі Макґоніґал розробила курс «Наука сили волі», а згодом і написала книгу «Сила волі», в якій пояснює, як це зробити. Після її прочитання ви дізнаєтеся, як боротися зі спокусами та залежностями, як позбутися шкідливих звичок і робити все вчасно.

Ця книжка – це десятитижневий курс про науку сили волі і тому в ній міститься багато вправ. Авторка називає їх «експерименти із силою волі». Оберіть, яку сферу в своєму житті ви хочете покращити (почати власний бізнес, привести тіло у хорошу фізичну форму, кинути палити чи більше читати) і починайте «прокачувати» свою силу волі.

Цитата на пробу:

Щоб покращити самоконтроль, спершу слід розвинути самосвідомість. Перший крок — зверніть увагу на ситуації, коли ви робите якийсь вибір, що потребує вольових зусиль. 

buttom_960_212.png


«Сила протилежностей. Як бізнес-методика допомагає створити гармонічну сім’ю» Іцхак Калдерон Адізес

3.jpgСучасний світ змінюється шаленими темпами і інститут сім’ї не став винятком. Стосунки чоловіка та дружини, вирішення фінансових проблем в сім’ї, погляди на виховання дітей – усі ці сфери зазнали переформування. Однак ми не встигаємо пристосуватися до усіх змін, вирішуючи одні конфлікти, нас затоплює хвиля нових проблем. Подружні пари зараз особливо потребують підтримки, допомоги і адекватних порад. Все це знайдете у книзі коуча Іцхака Адізеса «Сила протилежностей».

У кожної системи є свій життєвий цикл: народження, розвиток, та інші. Іцхак Адізес переконаний, що не тільки рослини, тварини, люди і компанії проходять ці етапи, а й сім’я. Подружжя переживає 9 етапів життєвого циклу і після цього або міцніє, або розпадається. В книзі знайдете описи типових сімейних проблем, конфліктів та причин сварок, а також поради, які їх вирішити.

Цитата на пробу:

Якщо у вашій парі чи родині виникли конфлікти, це не означає, що ви не підходите один одному чи що з вашими стосунками щось не так. Це лише знак того, що ваша родина переживає звичний процес спільного зростання. 

buttom_960_212.png


«Сила моменту тепер. Посібник із духовного просвітлення» Екгарт Толле

4.jpgНасолоджуватися життям, бути вдячним за кожен прожитий день та помічати приємні моменти в щоденній рутині – це навички, які потребують роки тренувань і досвідченого наставника. Екгарт Толле саме такий – його навіть порівнюють із Далай-ламою.

Книга «Сила моменту тепер» вперше видана у 1997 році. Очолює усі можливі рейтинги духовної та мотиваційної літератури. На сьогодні її тираж – понад 5 млн. екземплярів.

Посібник написаний у формі відповідей на запитання, які Екгарт Толле отримував під час семінарів, приватних прийомів і медитативних уроків. Він пояснює, як звільнитися від влади розуму, як пережити біль, як сприймати критику і позбутися залежних стосунків. Книга надихне на роздуми про життя та глибоку трансформацію свідомості.

Цитата на пробу:

Скаржитись – означає не приймати те, що є. Скарга завжди містить несвідомий негативний заряд. Коли ви жалієтесь, то перетворюєтеся на жертву. Коли відкрито говорите про те, що відчуваєте, отримуєте силу. 

buttom_960_212.png


«Спалах! Сила несвідомих думок, або Як не заважати мозку приймати рішення» / «Сила мгновенных решений. Интуиция как навык» Малколм Гладуелл

5ua.jpgКнига «Спалах» про 2 секунди, за які кожен з нас приймає рішення щодо вибору партнера, покупки книги і упізнання злочинця. Малколм Гладуелл вважає, що ми маємо два режими мислення: свідоме та несвідоме. І залежно від ситуації мозок перемикається між цими типами. Це аж ніяк не означає, що рішення, прийняті миттєво, – неправильні. Саме завдяки цьому ми вижили як біологічний вид. Уявіть, що на вас на великій швидкості їде автомобіль або біжить лев. Чи є у вас час, аби зважити всі можливі варіанти? Ні, треба зробити вибір прямо зараз.

Наше підсвідоме – велика сила, але іноді помиляється й воно. Завдяки книжці ви дізнаєтеся, коли варто довіряти інстинктам, а коли краще зважити всі за і проти. Швидкі рішення та судження можна контролювати і виховувати. Як? Читайте в книжці «Спалах».

Цитата на пробу:

Уявіть обличчя офіціанта, який обслуговував вас, коли ви востаннє їли в ресторані, чи людини, котра сьогодні сиділа поруч з вами в автобусі. А якби я попросив вас упізнати цю людину в поліції, то чи змогли б ви це зробити? Припускаю, що так. Розпізнавання чийогось обличчя – класичний приклад несвідомого пізнання. Нам не треба про це думати. Обличчя просто зринають у пам’яті. А якби я попросив вас узяти ручку та папір і записати всі деталі про людину, котру ви згадали? Опишіть обличчя. Якого кольору волосся? У що ця особа була вдягнена? …Повірите чи ні, але тепер вас буде складніше впізнати цю людину на дізнанні в поліції.

buttom_960_212.png


Автор: Катерина Ільчук