Экранизации книг 2019
Статті

Екранізації книг 2019

23 Жовтня 2019 18:50 Book24.ua

2019 рік порадував книголюбів цікавими екранізаціями сучасних бестселерів, класичних романів та маловідомих книг. Однак перед тим як подивитись найкращі екранізації сучасних книг, вам неодмінно варто спочатку прочитати їх. Це дасть волю вашій уяві, і ви зможете самостійно придумувати образи головних героїв та сприймати написане так, як розумієте, саме ви, а не так як це бачать творці фільму. І нижче ми представили список екранізацій книг 2019 року, які безумовно заслуговують вашої уваги, але перше ніж подивитись «Кладовище домашніх тварин», «Маленьких жінок», «Щиголь» та інші фільми з цього списку, вам неодмінно треба прочитати книги, які лягли в їх основу.


«Маленькие женщины», Ліза Мей Олкот

9.jpgНа сторінках цієї книги Ліза Мей Олкот пише про те, про що наше покоління стало поступово забувати – про доброту, милосердя, любові до своїх близьких та оточуючих нас людях, про необхідність постійно працювати над собою, розвиватись та позбавлятись від шкідливих звичок.

Кожна глава цього роману про жіночу дружбу – це маленьке життя зі своєю особливою історією та мораллю. Головними героїнями цього роману є чотири сестри. На прикладі їх життєвих історій авторка не тільки показує всі радощі та прикрощі життя, але і дає безліч мудрих порад. Читаючи книгу, ви будете спостерігати за тим, як ростуть дівчата, як вони будують дружні стосунки, закохуються, дорослішають та як змінюються їхні взаємини з оточуючими. Але головне, що цей роман дарує почуття надії та віри в прекрасне майбутнє, а також показує, як подобає вести дівчині у тій чи іншій ситуації.

buttom_960_212.png


«Щиголь», Донна Тартт

2.jpgЦей твір не просто розповідає цікаву життєву історію, цей роман про мінливості долі, інтриги, таємниці, відчай, втрати примарних почуттів, безсмертної краси, що додає життєвої сили, жорстокості світу та вирій нескінченних подій. А ще ця книга про людські стосунки і про те, як в одну мить рідні люди можуть стати чужими та наскільки близькими можуть стати ледве знайомі люди.

Автор наочно показав наскільки може бути різним наш світ. У романі фешенебельні готелі мирно співіснують пліч-о-пліч з наркоманськими притонами, щира любов з бандитськими розборками, турбота про хліб насущний та розмови про мистецтво. Донні Тартт вдалося не тільки підняти багато соціально значущих проблем сучасного суспільства та показати, що наше життя схожа на Американські гірки, але і дозволити кожному читачеві подумки дописати представлену історію.

buttom_960_212.png


«Життя і мета собаки», Брюс Кемерон

3.jpgЦе не просто історія про життя собаки – це справжній шедевр сучасної літератури, адже цей твір здатний викликати яскраві та глибокі емоції у кожного, хто його прочитає. Книга розповідає про собаку, яка проживає чотири різних життя, кожен раз проходячи через реінкарнацію. Разом з головним героєм, ви будете проходити всі його стадії життя – від народження до смерті та до переродження в нове життя із збереженням пам'яті про те, що відбувалось у його попередніх життях.

Автор відмінно розбирається у психології та поведінці собак. При цьому на прикладі того, як себе веде кращий друг людини в різних життєвих ситуаціях, Брюс Кемерон піднімає різні моральні та філософські аспекти вчинків людини, в тому числі і їх взаємодію зі своїм домашнім улюбленцем та навіть зачіпає вічну тему сенсу життя. Це дійсно неймовірний роман, який варто прочитати кожному.



«Лісова пісня. Переказ для дітей», Леся Українка

4.jpgЧудове видання, на сторінках якого класичний твір великої української письменниці адаптований для дитячого сприйняття. З цією книжкою не захочеться розлучатись ні вам, ні вашим дітям. Тут на вас чекає стільки всього цікавого та таємничого – чарівний казковий ліс, загадкові істоти, прекрасна Мавка та сором'язливий Лукаш.

Авторам вдалось настільки віртуозно поєднати оригінальний стиль Лесі Українки, красу української природи та сучасність головних героїв, що після прочитання цієї книги ви та ваші діти будете дивитись на навколишній світ більш натхненно. Тепер вам буде набагато простіше пояснити дитині чому не можна ламати гілки у дерев, адже у них, як і у старого дуба з «Лісової пісні» є душа.

Книга вчить бачити у всьому прекрасне та завжди прагнути до кращого, а ще вона вчить, що не можна бути жадібним, що здійснюючи певні вчинки потрібно завжди думати про душу та постійно розвивати свої творчі устремління.

buttom_960_212.png


«Благие знамения», Террі Пратчетт, Ніл Гейман

5.jpgДуже цікава та захоплююча книга. Авторам вдалося динамічно та весело розповісти про містичне, надприродне та божественне. Тут на вас чекають відьми та їх помічники, вершники Апокаліпсису, ангели та демони, міркування про життя та його сенс. А ще у творі на вас чекає сарказм, іронія та тонкий англійська гумор, щедро приправлений іскрометними порівняннями та метафорами.

Роман привертає увагу своєю незвичайною побудовою. Читаючи книгу, здається, що автори навмисно створили хаос у своєму творі, змішуючи частини різних історій та одночасно розповідаючи відразу про кількох персонажів. Саме завдяки такій подачі, відірватись від читання книги просто неможливо.

Однак центральною темою книжки є зовсім не битва між добром і злом. Автори намагаються донести до читача, що посланці раю та пекла є лише спостерігачами, адже тільки людина може вибрати, яким шляхом їй йти по життю – шляхом Добра або зла.

buttom_960_212.png


«Після», Ганна Тодд

6.jpgРоман розповідає красиву історію кохання двох молодих людей, характери яких є повною протилежністю один одного буквально у всьому. Пікантних сцен тут не так багато, але зате всі вони описані настільки чуттєво, що ви з головою поринете в цю атмосферу.

Ганні Тодд вдалося показати безмежну історію кохання, у якій почуття головних героїв здатні пройти будь-які випробування. Вона змогла показати справжні відносини, де є щастя, радість, теплота, любов, сварки, жорсткість та навіть жорстокість. Своєю історією, автор також говорить про те, що якщо любов справжня, то ніякі особливості характеру не страшні, адже дві люблячі людини завжди зможуть домовитись один з одним, навіть якщо і не відразу. Але головне, що Ганні Тодд вдалося сповна розкрити взаємовідносини героїв, завдяки чому, читаючи цю книгу, ви відчуєте всі ті емоції, які вони переживають.

buttom_960_212.png


«Кладовище домашніх тварин», Стівен Кінг

7.jpgТема, піднята в цій книзі, торкнеться практично кожного, адже цей роман про смерть та її наслідки для близьких. Сам Кінг говорить про те, що це одне з найстрашніших його творів, і відкривши книгу, ви можете самі в цьому переконатись, адже з кожною наступною сторінкою вам буде ставати все страшніше та страшніше, але при цьому ви вже не зможете зупинитись.

Своєю розповіддю, Кінг змушує задуматись про те, що смерть може змінити все в одну мить, а любов змушує робити людину божевільні та абсолютно нелогічні вчинки. Читаючи книгу, ви задумаєтесь про те, як прийняти смерть близької людини, як змиритись з болем втрат та не зійти з розуму, чи варто намагатись повернути мертвих з могил або їм краще залишатись тільки у вашому серці.

Роман буквально весь просочений безвихідністю, страхом перед смертю та болем втрат. Але найстрашнішим у цій книзі є те, що вона здатна витягнути назовні всі людські фобії, навіть ті, які заховані глибоко всередині кожного з нас.

buttom_960_212.png


«Захар Беркут» Іван Франко

8.jpgЩирий твір про свободу, вірність та любов. Повість розповідає про напад монгольської орди на українські землі, протистояння князя та громади, що закріплюють указів зверху та самоврядування.

Ще однією важливою темою твору є свобода думок та дій, адже навіть незважаючи на любов до своїх близьких, герої твору чинять так, як вважають за потрібне та не бояться сказати свою точку зору вголос. Іван Франко зумів наочно показати, як український народ любить свій край та цінує свою незалежність і свободу.

Роман «Захар Беркут» – це твір, який варто прочитати кожному, але особливо він буде цікавий любителям історичних та романтичних історій. Книга змусить вас задуматись над історичним минулим нашої країни, над тим, як відчайдушно боровся наш народ за свої землі, заручившись підтримкою один одного. І ця тема сьогодні є як ніколи актуальною, адже тільки в патріотизмі та єдності і є наша сила.

buttom_960_212.png


Ці твори лягли в основу восьми кращих екранізацій книг 2019 року, тому прямо зараз починайте їх читати, потім дивіться однойменні фільми та порівнюйте, що для вас є цікавішим.

Автор: Світлана Варук