Лучшие книги 2019 года
Що почитати

Кращі книги 2019 року

21 Жовтня 2019 11:38 Book24.ua

Вже сьогодні можна сказати про те, що 2019 рік порадував читачів безліччю цікавих книг на різні тематики. На останніх книжкових форумах презентували новинки та анонсували вихід творів, які варто прочитати кожному з нас. І нижче ми представили вашій увазі топ-книг 2019, які не тільки надихнуть вас, але і допоможуть отримати безцінний досвід, пояснити дітям безліч цікавих фактів та відкрити для себе щось нове.


«Big money. Принципы первых», Євген Черняк

1.jpgБільшість бізнесменів, що перебувають у списку Forbes, не поспішають розповідати історію своїх перших капіталів, а дізнатись шлях успіху дійсно багатих людей хотілося б багатьом. Цією ідеєю загорівся відомий український бізнесмен Євген Черняк, і йому вдалося поділитись з читачами не тільки історією власного успіху, але і представити їх увазі 11 історій-інтерв'ю провідних бізнесменів, власників таких компаній, як Rozetka, Monobank, Нова пошта та інших. Кожен з героїв цієї книги відверто розповів про те, як йому вдалося заробити свій перший мільйон, які помилки він робив на цьому шляху, які навички придбав та які висновки зробив.

Ця книга стала бестселером 2019 року. Кожна її глава – це не просто відверта історія від першої особи, це ще і добірка життєвих правил та принципів у бізнесі, які і принесли героям книги десятки мільйонів доларів. Тут ви знайдете список книг, які мотивували мільйонерів на певні вчинки, а також дізнаєтесь всю правду про запаморочливі злети, невдачі та підйоми, зраду та крадіжці співробітників, співбесіди та пошук надійної команди. Але головне, що ця книга є потужним мотиватором, адже вона не просто дає безліч корисної інформації, але і буквально заряджає енергетикою грошей та змушує діяти.

buttom_960_212.png


«Добрі новини з Аральського Моря», Ірена Карпа

2.jpgЕмоційність цього твору буквально зашкалює. Тут є все – фешн, секс, любов, вбивство та зрада, завдяки чому, взявши книгу в руки, ви просто не зможете зупинитись, доки не дочитаєте останній абзац.

Здавалося б, головних героїнь книги абсолютно нічого не пов'язує – одна постійно проводить час у шикарних закладах та їздить на дорогому авто, інша – заробляє на життя крадіжками, а третя – працює на декількох роботах, щоб вистачило на життя. Однак якимось дивним чином їхні долі переплітаються і тепер у їх житті все буде по-іншому. У творі немає ні негативних, ні позитивний героїнь, але є відверті історії жінок, і в одній з них, ви неодмінно впізнаєте себе.

buttom_960_212.png


«Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР», Вахтанг Кіпіані

3.jpgКримінальна справа Василя Стуса складалася з тисячі сторінок, підшитих у шести томах. І якщо ще кілька років тому, ключові документи з архіву КДБ були доступні тільки історикам, то сьогодні дізнатись правду про те, як і за що судили українського дисидента Василя Стуса має можливість кожен бажаючий. Варто зазначити, що більшість з цих документів стали доступні широкому загалу саме після декомунізації.

Унікальність цієї книги полягає ще і в тому, що на її сторінках опублікована величезна кількість документів з колишнього архіву Комітету державної безпеки. І саме ці дрібні папірці, немов пазли складають правдиву картину кримінальної справи Василя Стуса та наочно показують, що судити його не було за що.

buttom_960_212.png


«Becoming. Становлення», Мішель Обама

cover1.jpgДивовижно зворушлива та неймовірно потужна книга, яка підкуповує щирою відвертістю автора та надихає на нові вчинки. При цьому книга зовсім не про політику, а про просту американку, яка народилась в чорному районі Чикаго, в часи процвітання расистських настроїв.

На сторінках цього твору Мішель відверто розповідає про свою юність, про заміжжя, про боротьбу за збереження шлюбу та про материнство. Тут також розкрито безліч відвертих тем – починаючи від турботи про простих американців, в надії створити для них найкращі умови життя, і закінчуючи складним періодом у власному шлюбі та лікуванням безпліддя.

Книга привертає увагу своєю щирістю та відкритістю. Все, про що говорить у ній Обама, ллється щиро від душі, завдяки чому, ви будете на одному диханні читати про минуле Мішель, про її сім'ю, про зустріч з Бараком та їх відносини, про успішну кар'єру та багато іншого.

buttom_960_212.png


«Ukraїner. Країна зсередини», Богдан Логвиненко

5.jpgДо створення цієї книги було залучено більше трьохсот чоловік, завдяки чому вашій увазі представлено безліч фотознімків, на яких зображені маловідомі місця України. Кожне фото – це мало кому відомий куточок нашої батьківщини, а кожне інтерв'ю з місцевими жителями – це можливість відчути унікальність цього краю та познайомитись з його звичаями.

«Ukraїner. Країна зсередини» – це не просто краща книга 2019, це мотиваційно-надихаючий подорожній нарис, який показує незвідані, екзотичні куточки нашої країни та мотивує відправитись у захоплюючу подорож по Україні. Цю книгу варто прочитати кожному, адже вона не просто знайомить читача з Україною, але й культивує патріотизм.

buttom_960_212.png


«Мій шлях у задзеркалля. Не лише дорожні нотатки», Володимир Горбулін

6-укр.jpgНа сторінках цієї книги автор спробував пояснити широкому колу читачів певні нюанси політики України, її влаштування, а також дати оцінку діяльності колишніх і теперішніх керівників країни та представити свої прогнози на майбутнє.

Крім оцінки політичної ситуації в Україні, Володимир Горбулін у своєму творі поділився відвертими міркуваннями щодо того, що сьогодні відбувається з оборонним комплексом нашої країни та представив прогнози щодо його розвитку. Автор зміг не тільки описати всі процеси в цій галузі, але і доступно пояснити, як і чому наша країна відмовилася від ядерної зброї, що це дало Україні та чому варто нарощувати оборонний потенціал за допомогою ракетних технологій.

buttom_960_212.png


«Букова земля», Марія Матіос

7.jpg«Букова земля» – це не просто класичний роман відомої української письменниці, це захоплююча сага довжиною у 225 років, яка розповідає нам історію п'яти сімей різного статусу та суспільного рівня.

Всі персонажі, так чи інакше пов'язані з Буковиною – воїни, скотарі, землероби, міністри, посли постають тут, як повноправні творці не тільки приватної, але загальноєвропейської історії.

Географія описаних подій охоплює величезну територію – від крихітного буковинського хутора Сірук до Берна, Москви, Бухареста, Берліна та Відня. Але в першу чергу ця книга про людські якості, про бажання та прагнення кожного з нас, з одного боку, бути щасливим, а з іншого – свідомо виконувати місію, яку йому судилося нести по життю.

Особливої уваги заслуговує лексична розкіш та неповторна гуцульська чарівність мова викладу роману. Саме завдяки цьому, Марії Матіос вдалося настільки барвисто показати непрості долі своїх персонажів, що читаючи книгу, ви ніби разом з головними героями будете переживати всі описувані події.

buttom_960_212.png


«Тім Кук. СЕО, що вивів Apple на новий рівень», Кані Леандер

8.jpgПісля смерті Стіва Джобса багато хто вважав, що корпорація «Apple» приречена та дуже скоро повністю припинить своє існування. Однак «Apple Inc» не просто втрималась на ринку, але і за короткий час змогла істотно збільшити кількість продажів та зробити більшим прибуток. Все це стало можливим тільки завдяки новому СЕО Тіму Куку.

На момент його призначення він був нікому не відомий, як в корпорації «Apple», так і за її межами. Більш того, в нього мало хто вірив та не сприймав як лідера, який дійсно потрібен компанії. Кук майже не давав інтерв'ю і не знімався ні в яких промороликах, однак після того, як стало зрозуміло, що «Apple» не тільки утримує свої позиції, але і продовжує успішно розвиватися, інтерес до особистості Тіма Кука став зростати з величезною швидкістю.

На сторінках цієї книги ви знайдете найповнішу біографію американського підприємця, генерального директора корпорації «Apple» Тіма Кука. Прочитавши цю книгу, ви також зрозумієте, чому Стів Джобс обрав своїм наступником саме Кука та в чому полягає унікальність його лідерства.

buttom_960_212.png


«Характерник», Василь Шкляр

3.jpgНова книга одного з найвідоміших українських сучасних письменників Василя Шкляра просто приречена стати бестселером, як і всі попередні його романи.

У цьому творі автор розповість про неймовірну подію, яка сталася на території Запорізької Січі у другій половині XVII століття та яку було зафіксовано в архівах тодішньої Московії. Ґрунтуючись на реальних історичних подіях, Шкляр розповів про те, як кошовий отаман Сірко почав велику, вкрай небезпечну боротьбу з Москвою, кинувши виклик самому царю. І в цьому поєдинку йому доведеться зробити неможливе, щоб зберегти гідність матері Січі та козацьку честь.

Цей дивовижний роман варто прочитати не тільки шанувальникам таланту Василя Шкляра, а й усім тим, хто цікавиться історією України.

buttom_960_212.png


«Мовчазна пацієнтка», Алекс Майклідіс

10.jpgЦе не просто детективний роман, це психологічний трилер, де вам з перших сторінок буде відомо про те, хто скоїв злочин. Не зрозумілим залишиться тільки те, чому любляча дружина так по-звірячому вбила свого чоловіка. Протягом усього твору ви будете намагатись знайти відповідь на це питання та разом з психотерапевтом шукати істину та пробувати розговорити головну героїню.

Динамічний розвиток подій та відразу три сюжетні лінії змусять вас постійно зіставляти факти та сумніватись в благих намірах психотерапевта і винуватості героїні. Чи намагається героїня уникнути покарання або її постійне мовчання є хворобою, ви дізнаєтеся тільки тоді, коли дочитаєте книгу до останньої сторінки, при цьому кінцівка вас здивує в будь-якому випадку.

buttom_960_212.png


Представлений список – це лише мала частина найпопулярніших книг цього року, але кожен з цих творів безумовно заслуговує вашої уваги. Варто відзначити, що сучасна література стає все глибшою та цікавішою, більш того автори намагаються підняти безліч актуальних тем та діляться своїм баченням рішень проблем, що хвилюють кожного.

Автор: Світлана Варук