Вдохновение вместо депрессии: 5 лучших книг
Що почитати

Натхнення замість депресії: 5 найкращих книг

22 Жовтня 2019 15:41 Book24.ua

Відчуття порожнечі, песимізм, страждання, втрата сенсу життя... Сьогодні депресія вважається одним з найбільш небезпечних захворювань, при цьому все частіше експерти радять не просто бігти від неї, заліковуючи сильнодіючими ліками, а діяти в комплексі та докопуватися до справжньої причини її появи. На думку фахівців, тільки так від неї можна буде позбутися назавжди. І тут варто відзначити, що іноді, коли випадок ще не зовсім запущений, щоб здригнутись та почати знову радіти життю необхідний «чарівний стусан». Таким стусаном можуть стати книги про боротьбу з депресією, на сторінках яких представлені покрокові інструкції щодо виходу із стресу.

Нижче ми представили вашій увазі кращі мотивуючі книги, які просто змусять подивитись на ситуацію з іншого боку та почати діяти прямо зараз.


«Хочу и буду: Принять себя, полюбить жизнь и стать счастливым», Михайло Лабковський

1.jpgОдна з найгеніальніших книг з психології, на сторінках якої автор намагається донести до читача, що головний секрет щастя – відсутність жодних секретів.

Методика, запропонована Михайлом Лабковським багатьом здається радикальною, адже він не задає навідних запитань, але дає чіткі поради та настанови, а також авторитетно заявляє, що основою здорової психіки є любов людини до себе.

Книга «Хочу и буду»– це рецепт здорового ставлення не тільки до себе, але й до оточуючих людей. На її сторінках психолог розглядає три основні питання, які хвилюють кожного з нас. Перший розділ автор присвятив Особистості людини. Тут він розповідає про те, як важливо вміти чути себе та домовлятись з самим собою. Він також вчить відрізняти одержимість від інтересів, позбавлятись від перших та ставити другі на перше місце.

Друга глава присвячена відносинам, і тут Лабковський, на відміну від багатьох інших психологів авторитетно заявляє, що жодні стосунки не можна налагодити за допомогою психології, адже якщо стосунки погані, їх слід якомога швидше закінчувати, а не намагатись врятувати. Автор говорить про те, що відносини – це компроміси, але тільки тоді, коли є взаєморозуміння та підтримка один одного. Коли ж у відносинах є фізичне насильство або в парі любить тільки один, такі відносини варто закінчувати. І Лабковський розповість, як це зробити менш болісно для себе.

Третя глава присвячена дитячій психології. Тут автор також чітко пояснює, як виростити своїх дітей самостійними, успішними та щасливими людьми. Автор вчить чути своїх дітей, приймати їх погляди та інтереси, а також змінюватись разом з ними.

Іншими словами, цю книгу дійсно варто прочитати тим, хто готовий до змін.

buttom_960_212.png


«Lykke. В поисках секретов самых счастливых людей», Майк Вікінг

2.jpgКнига цілком та повністю виправдовує свою назву, адже вона не тільки принесе щастя у ваше життя, але і познайомить вас з різними способами, якими його можна залучити у своє життя.

У цьому творі представлені прості та доступні поради. Це можуть бути запалені свічки, романтична вечеря або спільний перегляд фільму. На прикладах реальних людей, автор показує, як знайти свій шлях до щастя. При цьому не можна сказати, що після прочитання «Lykke» у вашому житті все відразу стане радісно, однак ви мимоволі почнете шукати способи виходу з проблемних та стресових ситуацій, а головне, будете радіти будь-яким дрібницям.

На сторінках книги ви знайдете багато яскравих малюнків та фотографій, які самі по собі не лише навіюють думки про відпочинок та радість, але й змушують почати діяти та домагатись того, щоб у вашому житті було якомога більше щасливих моментів.

buttom_960_212.png


«Тонкое искусство пофигизма: Парадоксальный способ жить счастливо», Марк Менсон

3.jpgКнига привертає увагу незвичайною назвою, при цьому автор дохідливо пояснює, що для того щоб досягти того самого пофігізму, необхідно трохи попрацювати над собою.

Марк Менсон буквально по поличках розкладає поняття провини та відповідальності, а також детально розкриває тему прийняття негативних подій, проблем у житті та питань постановки правильних цілей. Автор намагається пояснити, що навіть якщо в ваших нещастях винен хтось інший, тільки вам вирішувати, як ви будете сприймати цю ситуацію і які наслідки вона принесе у ваше життя.

Читати цю книгу варто з олівцем в руці, так ви зможете записувати короткі тези та періодично їх перечитувати, щоб завжди жити щасливо. Цю книгу неодмінно варто прочитати тим, хто хоче навчитись адекватно сприймати наш неоднозначний світ.

buttom_960_212.png


«Книжка про депресію», Саша Скочіленко

4.jpgНезважаючи на те, що книга має невеликий формат, вона здатна стати для вас промінцем світла навіть в найкритичніших ситуаціях. На прикладі головної героїні, яка страждає депресією, автор розповідає про складні речі простою мовою.

Книга доступною мовою розповість вам про те, що таке депресія, що на цю хворобу може захворіти будь-яка людина, незалежно від статі та віку. Більш того, з цього твору ви дізнаєтесь, як почувають себе люди, хворі на депресію, які основні симптоми цього захворювання і як від нього вилікуватися. А ще ця книга стає відмінним посібником для тих, хто спілкується з хворими депресією, адже автор пояснює, як правильно вести себе з такими людьми, що їм можна говорити, чого ніколи не варто робити та як проявити підтримку, щоб не нашкодити.

buttom_960_212.png


«У пастці депресії. Як подолати тривожність і радіти життю», Алекс Корб

5.jpgАвтором цієї наукової книги про депресію є доктор наук, нейровчений, що працює на кафедрі психіатрії в Каліфорнійському університеті. Саме тому, тут немає банальних порад щодо того, як боротись з тривожністю та депресією, а є науково обґрунтовані факти щодо того, як побороти один з найстрашніших недугів XXI століття.

Для вашої зручності книга поділена на дві частини. У першій зібрано багато наукових термінів та представлені роз'яснення щодо того, яка частина мозку за що відповідає. Друга частина книги більш практична. У ній представлені практичні приклади того, як змінити спосіб життя людини, щоб він міг позбутись від депресії та тривожності.

Варто відзначити, що незважаючи на те, що в книзі багато термінів, вона досить легка для сприйняття і дає безліч зрозумілих методів по тому, як поліпшити своє самопочуття.

buttom_960_212.png


Якщо ви шукаєте книги, які виводять з депресії, то вам неодмінно потрібно звернути увагу на представлену добірку. Ці надихаючі книги допоможуть вам не тільки впоратись з смутком та депресивним настроєм, але і навчать правильно спілкуватись з близькими, які страждають цим недугом.

Автор: Світлана Варук