День святого Патрика. Новинки с зеленой обложкой
Що нового

День святого Патрика. Новинки із зеленою обкладинкою

13 Березня 2021 13:57 Book24.ua

Вже не за горами 17 березня, а це означає, що безліч людей в різних куточках світу будуть відзначати День святого Патрика. Чи багато ви знаєте про це торжество? Цей день символізує прийняття християнської віри в Ірландії, проте за декілька століть свято стало національним, а згодом поширилося далеко за межі країни. Щороку на честь святого Патрика влаштовують гучні паради й фестивалі, головними атрибутами яких є зелений одяг і, звісно ж, трилисник.

Ми також вирішили вшанувати це свято, тому підготували сім книжкових новинок, особливістю яких є зелені обкладинки.


«Фізика. Основи і механічний рух» Павло Віктор

2.jpgВи зовсім не розуміли фізику в школі, але хотіли б глибше познайомитись із цією наукою? Тоді вам точно знадобиться книга від прекрасного викладача Павла Віктора. Автор підручника є вчителем фізики Рішельєвського ліцею в Одесі, а ще він – відомий ютубер, на каналі якого вже понад 700 тисяч підписників. Павло вже декілька років виставляє відеопояснення для учнів, студентів і дорослих з різних країн. Тисячі людей змогли зрозуміти важкий матеріал завдяки його урокам.

У цій книзі зібрана інформація з багатьох занять викладача. У ній він простою мовою пояснює основи фізики і найголовніші теми з механіки. Підручник допоможе поглибити знання з цього предмету, а також закріпити вже здобуту інформацію.

buttom_960_212.png

«Зеленський без гриму» Сергій Руденко

8.jpgНова книга від відомого українського журналіста Сергія Руденка розповідає про життя шостого Президента України Володимира Зеленського. Вона складається з 35 розділів, у яких автор відтворив історію відомого шоумена, коміка і політичного діяча: від дитинства у Кривому Розі до теперішніх часів.

Сергій показав у книзі все максимально чесно, без будь-якої прихованої інформації. Ви зможете дізнатися, який шлях подолав Володимир Зеленський до того, як став Президентом нашої держави. Для деяких українців ця історія стане повчальною, і багато хто зможе краще змалювати для себе портрет цього діяча.

buttom_960_212.png

«Майже ніколи не навпаки» Марія Матіос

3.jpgМарія Матіос – визначна українська письменниця, історії якої завоювали вже тисячі сердець. Чого тільки коштує її «Солодка Даруся»! І ось авторка порадувала читачів іще однією неймовірною книгою, в якій вона зібрала три новели про життя звичайних гуцульських родин під час Першої світової війни.

Ця сімейна сага наповнена побутом і звичаями буковинців в той нелегкий час, цікавими персонажами, через яких розкриваються дуже важливі проблеми, а також глибоким психологізмом. Ви будете вражені тим, з якою майстерністю письменниця зображує стосунки в сім’ї, ненависть, яка плавно переплітається з палким коханням, і підступну зраду, яку зовсім не очікуєш від найближчої людини.

buttom_960_212.png

«Мотиватор. Ти зможеш!» Шері Кумбс

4.jpgШері Кумбс – докторка педагогічних наук і психотерапевт з великим досвідом. За час своєї роботи вона бачила немало випадків, коли як і дорослі, так і діти не могли взяти верх над своїми емоціями, а це у свою чергу заважало їм жити на повну. Авторка вирішила написати книгу для всіх, хто хоче віднайти гармонію всередині себе, хто бажає набратися сміливості та впевненості.

Особливо посібник стане в пригоді дітям, які часто потерпають від цькувань та булінгу. Шері не тільки допоможе впоратися з усіма труднощами, а й розповість, як не боятися про це говорити. В книзі є безліч вправ та завдань, під час розв’язування яких людина навчиться розуміти себе. До того ж на першій сторінці ви знайдете контакти організацій, якщо вам знадобиться допомога.

buttom_960_212.png

«Ми до лікаря йдемо» Світлана Ройз

5.jpgПерший похід до лікаря – дуже важлива подія в житті кожного малюка. Саме від неї залежить те, чи не буде дитина боятися медичних оглядів у майбутньому. Як правильно пояснити, хто такі лікарі, і чому необхідно піклуватися про своє здоров’я вже змалку? Тут вам допоможе книга від кваліфікованої психологині Світлани Ройз. Авторка вже давно працює з дітьми, тому вона з легкістю пояснить, як пройти цей етап.

Завдяки різним ігровим вправам в книжці, як, наприклад, одягання фігурок лікарів, малеча краще зрозуміє, хто ж ці медичні працівники, і як відбувається сам огляд. Інтерактивні завдання допоможуть дитині пройти всі процедури без стресу та хвилювань. Для батьків у посібнику також є безліч порад і настанов.

buttom_960_212.png

«8 навыков счастливого ребенка» Маргарита Сичкарь

6.jpgНапевно, всі батьки хочуть тільки того, щоб їхні діти були щасливі та успішні. Але чи знаємо ми, в чому ж секрети успіху? Ця книга допоможе і батькам, і їхнім малюкам зрозуміти, як легко досягати висот у тій чи іншій справі, як навчитися бути пунктуальними та відповідальними, як мотивувати себе на нові звершення і як заявити про себе у цьому величезному світі.

Особливістю посібника є так звані soft skills – гнучкі навички. Батьки, читаючи книгу разом зі своїми дітьми, також знайдуть для себе багато нової інформації, яку можна одразу ж використовувати у своєму житті. А щоб закріпити всі знання, авторка створила безліч різних вправ та завдань.

buttom_960_212.png

«Равлик Толя» Ірина Савчук

7.jpgУ нашій підбірці не обійшлося й без книг для малюків. Ми впевнені, що любов до читання та художньої літератури потрібно прищеплювати дитині ще з перших років життя. До того ж книги повинні не тільки розважати, а й навчати основам поводження в суспільстві та в сім’ї. Однією з найкращих історій у цьому жанрі є «Равлик Толя» від української письменниці Ірини Савчук.

Равлик Толя покаже кожному малюку, що потрібно допомагати батькам, бути відповідальним за свої вчинки, що необхідно наполегливо вчитися і здобувати нові знання. Герой розповість про свої пригоди у казковому лісі, про своїх друзів, а також про труднощі, які зустрічаються на його шляху. Маленьким читачам буде неабияк цікаво дізнатися історію Толі.

buttom_960_212.png


Ми сподіваємось, що вас зацікавили ці книжкові новинки і ви захотіли з ними познайомитись. Бажаємо щасливого Дня святого Патрика!

Автор: Анастасія Поляк