Лучшие книги для изучения английского языка
Що почитати

Найкращі книги для вивчення англійської мови

26 Лютого 2021 14:06 Book24.ua

В сучасному світі з кожним роком зростає значення англійської мови у житті кожної людини. Для того, хто бездоганно нею володіє, відчинені всі двері до престижних вузів та одних з найбільш прибуткових професій. Проте найголовніша причина, задля якої все ж таки потрібно взятися за її вивчення, - подорожі. Напевно, будь-хто з нас мріє мандрувати світом, щоб побачити всі найдивовижніші куточки нашої планети, розуміти іноземців, а зі знанням світової мови це буде набагато зручніше та комфортніше.

Проте, не всі люди мають можливість оплачувати курси або репетиторів для вивчення англійської, тому на цьому етапі вони зазвичай зупиняються. Брак дійсно корисних ресурсів може стати перешкодою на шляху кожного, але саме й тому в нашому житті є книги та флеш-картки. Вони не тільки місять актуальну та дієву інформацію, а й таким чином допомагають розвинути у людини неймовірно важливу якість – самоконтроль. Які ж посібники є найкращими для вивчення англійської мови? Ми зібрали для вас підбірку з кількох книг та наборів флеш-карток, а для зручності ще й поділили їх на різні категорії.


Найкращі книги для вивчення англійської самостійно


Картки для вивчення - British vs American English

b67f8045d90a2acd29568716d061327a.pngФлеш-картки – це один з найкращих способів вивчення англійської мови в домашніх умовах, адже людина здатна самостійно себе перевіряти і запам’ятовувати інформацію візуально. Такий метод буде найбільш ефективним для опановування лексики, яка є фундаментом будь-якої мови.

Саме в цьому наборі карток зібрано 500 слів з американської та британської англійської, з якими виникають найбільші проблеми. Однакове написання, але при цьому різне звучання та значення термінів можуть стати великою перешкодою на шляху вивчення. В цьому випадку як ніколи знадобляться картки. Для зручності на одному боці написані визначення американською англійською та британською, малюнок для візуального запам’ятовування і речення з цим словом, а з іншого - переклад українською.

buttom_960_212.png

«Англійська за 4 тижні. Інтенсивний курс англ.мови з компакт-диском» Глоговська М., Кук А.

e9b879d7f8c26eecd0aa6aa5bbdeaf66.jpgПосібник стане у пригоді тим, хто планує швидко вивчити мову лише за місяць, а також людям, які хочуть закріпити та повторити засвоєну раніше інформацію. Вся книга розділена на 28 занять по 5 розділів у кожному. Якщо займатися англійською щоденно і вчити по одному уроку, то ви з легкістю опануєте великий обсяг матеріалу всього за 4 тижні.

Цей підручник поєднує в собі і словник для освоєння нових фраз, і розділ граматики для того, щоб навчитися правильно будувати речення та своє мовлення загалом, і діалоги, записані також у аудіоформаті, і найголовніше – вправи для закріплення вивченого. Саме тому з цією книгою самостійне дослідження та опановування мови стане набагато легшим та зручнішим.

buttom_960_212.png

«Сучасний англо-український та українсько-англійський словник (100 000 слів)» Микола Зубков, Володимир Мюллер

e7eef853596d07ea9b05ce7aac9a002a.jpgСловники є невід’ємними чинниками для ефективного вивчення будь-якої мови. Після того, як людина засвоїть граматику, залишається лише поповнювати свій лексичний запас. Адже зі знанням усіх правил і теорії, але без певної кількості слів у голові вона не зможе вправно користуватися даною мовою.

Це видання словника є неймовірно зручним та унікальним завдяки новим введенням. Тут ви знайдете слова з сучасної лексики англійської мови, модернізовану транскрипцію, а також переклад українською за новим правописом. Деякі терміни, що мають кілька значень, розсортували по частоті їх вживання. 

buttom_960_212.png

«A way to success: English for university students. Teachers book. 1 курс» Група авторів

33e79b6ddc0c74a343c6c2b8f2f3f1bd.jpgЦей посібник створений для людей, які вже не перший рік вивчають англійську мову та чий рівень сягає B+. Зазвичай опановування мовою для тих, хто вже має середній або просунутий рівень знань, значно важче, ніж для початківців. Люди зупиняються на половині шляху, адже не розуміють, навіщо та куди ж їм далі рухатися. Саме тому так важливо знайти правильні джерела з новою інформацією, яка буде вдосконалювати ваші знання.

Книга складається з 18 розділів. Весь матеріал, який в них розміщено, вивчають на перших курсах мовних ВНЗ, проте він стане корисним і для школярів, які значно перевершили обов’язкову програму та засвоїли всі знання зі звичайних підручників. До того ж зрозумілі схеми та ілюстрації допоможуть легше зрозуміти всі необхідні правила.

buttom_960_212.png

«Англійська без репетитора» Олег Оваденко

df43e6f62faef8fdec6f2677208cb3ec.jpgЯкщо ви й досі не знайшли хорошого самовчителя для того, щоб краще зрозуміти англійську мову, то ми радимо вам спробувати цей посібник. Завдяки зручній формі та легкому поясненню процес вивчення стане комфортнішим і цікавішим.

Підручник складається із 43 розділів граматики, найнеобхідніших висловів для щоденного вживання, таблиць, різних вправ та відповідей до них. Словничок до кожного уроку дасть змогу краще зрозуміти завдання і поповнити свій лексичний запас. І найголовніше: книга підійде як і для тих, хто лише починає своє знайомство з англійською мовою, так і для людей, які хочуть вдосконалити свої навички і пригадати вивчене.

buttom_960_212.png


Найкращі книги для вивчення англійської мови для початківців


«A Grammar of the English Language = Грамматика английского языка» Хоменко Эмма Георгиевна

a50128ad5b6b0a0c22d731dfb5b0fbb1.jpgШлях вивчення будь-якої мови починається з граматики. Для того, щоб правильно будувати словосполучення, речення і складати цілі тексти, потрібно запам’ятати низку правил та зробити безліч вправ по ним. Тут прийдуть на допомогу різні посібники, які розроблені спеціально для початківців.

Ця книга розповість про всі особливості граматики англійської мови: про морфологію та орфографію, синтаксис та пунктуацію. Для швидкого і легкого вивчення тут застосовуються таблиці та схеми із зрозумілим поясненням. Увага також приділяється порівнянню багатьох граматичних форм з українськими відповідниками.

buttom_960_212.png

«Граматика англійської мови. Доступно і просто» Валерій Федоров

39d4c975364d57a21a46e49e1dcb79a5.jpgДля великої кількості людей при вивченні іноземної мови важливим є те, що посібник повинен бути компактним і містити лише необхідну інформацію, подану в стислій формі. Саме тому багато-хто обирає книгу від Валерія Федорова.

Її особливість – сучасний та актуальний матеріал, який кожному стане простим у вивченні. Підручник у легкій формі пояснює всі важкі теми з граматики англійської мови, дозволяє перевіряти свої знання за допомогою різних тестів та дає право відслідковувати свій прогрес. Комфортними для запам’ятовування також стануть чіткі та конкретні пояснення.

buttom_960_212.png


Найкращі художні книги для вивчення англійської мови


«Маленький принц The Little Prince (українською та англійською мовами)» Антуан де Сент-Екзюпері

74337bf6a3680250be2b8015b52c610a.jpgОдним з найефективніших способів вивчення іноземних мов є читання художньої літератури. Вона не тільки допоможе поповнити вашу лексику новими словами та виразами, а й дасть змогу краще зрозуміти будову тексту.

Найкращою книгою для того, щоб оволодіти англійською мовою, можна вважати прекрасний твір Антуана де Сент-Екзюпері. «Маленький принц» завоював серця не тільки дітей, а й багатьох дорослих по всьому світу. Завдяки глибокій моралі та сенсу в кожному вислові, книга змусила замислитися над своїм життям мільйони людей. Для зручності текст історії представлений у двох варіантах: спочатку українською, а згодом англійською мовами. Саме так ви зможете відчути дивовижну мову автора. 

buttom_960_212.png

«The Snow Queen («Снігова королева» англ. мовою)» Ганс Крістіан Андерсен

34b5d879d6fc4cef126ba88baa048e0b.jpgВивчати англійську мову по улюбленим казкам дитинства не тільки корисно, а й неймовірно цікаво. Хто з нас не захотів би знову зануритися в магію та дивовижний світ історії про величну Снігову Королеву, відважну Герду та допитливого Кая? А якщо читати книгу на іноземній мові, то можна і отримати глибокі знання, і вивчити безліч слів, і при цьому провести час з насолодою.

Це видання по-своєму особливе. На кожній сторінці книги зустрічаються безліч неймовірних ілюстрацій відомого українського художника Владислава Єрко, який отримав світове визнання завдяки своїм мистецьким виставкам. Сам Пауло Коельо із захватом відкликався про роботи митця, а особливо про його дивовижні малюнки до казки Ганса Крістіана Андерсена. 

buttom_960_212.png

«Червона Шапочка. Моя перша бібліотечка англійською. I Love English. Little Red Riding Hood» Брати Грімм

22316ee9b621de645ba4c319c9f0876f.jpgКазку про маленьку дівчинку, яка подолала неймовірно довгий і тернистий шлях до своєї бабусі, про її зустріч з сірим вовком та про всі інші події знає, напевно, кожен. Історія, яка щороку завойовує серця стількох малят по всіх куточках нашої планети, може з’явитися на вашій книжковій поличці вже англійською мовою.

Ви не тільки згадаєте про всі пригоди Червоної Шапочки, а й дізнаєтеся дещо нове, адже оригінальний текст завжди передає більше різних описів, емоцій та почуттів. Мова написання дуже легка та зрозуміла, тому читати історію разом з маленькими дітьми буде надзвичайно корисно. До того ж, у книзі є спеціальне посилання на її аудіоверсію, яка дає змогу прослуховувати її в дорозі або допомагає вдосконалювати навички слухання. Також видання містить переклад українською, цікаві завдання та ілюстрації Франчески Россі.

buttom_960_212.png

«Romeo and Juliet = Ромео і Джульєтта» Вільям Шекспір

b38b4154932952e515e599c43683eeb2.jpgІсторія кохання, яка не повинна була народжуватися. Світлий промінь любові прекрасного Ромео та красуні Джульєтти, що на якусь мить освітив життя двох ворогуючих родин Верони. Книга, що стала світовим бестселером, скарбом класичної літератури всіх століть. Все це про всім відому книгу геніального митця Вільяма Шекспіра, яка вже сотні років хвилює душі всіх читачів.

Чому варто прочитати цю історію, але вже англійською? А все тому, що дивовижну мову автора не передасть ніякий переклад. Книги Шекспіра – унікальні, адже їх написання настільки чуттєве та емоційне, що жодна людина не залишиться байдужою. Кожне речення наповнене різними епітетами та метафорами, що допоможе поповнити ваш лексичний запас красивими художніми засобами.

buttom_960_212.png


Найкраща книга для вивчення англійської мови для дітей


«Easy English. Ігри, вірші, перші слова, сталі вирази, словничок. Посібник» Тетяна Жирова, Василь Федієнко

50cae618d3d183372bfc74dae17a4d58.jpgНаостанок ми залишили одну з найкращих книг для вивчення англійської мови для малят. Діти в ранньому віці швидше та ефективніше запам’ятовують всю інформацію, ніж дорослі, тому дійсно важливо починати знайомство з такими посібниками з самого дитинства.

Цей підручник у легкій формі дасть змогу малечі запам’ятати її перші слова англійською мовою, деякі вирази та цілі речення. Щоб дитина не встигла засумувати, до основної інформації книги також додали цікаві ігри та різноманітні завдання. Фантастичні ілюстрації та оформлення загалом лише підштовхнуть до вивчення, а вся необхідна інформація, яка подана у посібнику, підготує до занять у школі.

buttom_960_212.png

Вивчення англійської мови стало невід’ємною частиною життя багатьох людей. Саме завдяки різним збірникам та посібникам з нашої підбірки процес освоєння нових знань буде набагато легшим та зручнішим.


Автор: Анастасія Поляк