5 страшных книг к Хэллоуину
Що почитати

5 страшних книжок до Хелловіну

10 Жовтня 2019 19:36 Book24.ua

Залишилось зовсім небагато часу до святкування Хелловіну, і якщо ви збираєтесь на костюмовану вечірку, представлена нижче добірка книг до Хелловіну допоможе вам зануритись в атмосферу цього свята. Кожен твір – це не просто банальна книга жахів, а історія, що розбурхує кров, захоплюючі пригоди, головоломки та загадки, які напружують свідомість.


«Чорна жоржина», Джеймс Еллрой

1.jpgСюжет роману заснований на реальній історії вбивства молодої жінки, понівечене тіло якої знайшли на околиці Лос-Анджелеса у 1947 році. Однак детективна лінія та тривале розслідування вбивства є лише способом показати особисті історії головних героїв.

Це історія любові, самотності, дружби та примар минулого. А ще цей роман про звичайних людей, які можуть бути дуже жорстокими до оточуючих, але при цьому любити до самозречення. А також про людей, прив'язаних до свого минулого та готових на все, щоб від нього звільнитися.


buttom_960_212.png

«Грішна», Тесс Геррітсен

2.jpgТретя книга з циклу про детектива Джейн Ріццолі та судмедексперта Мауро Айлз. На вас чекає незвичайний детективний сюжет, пов'язаний із загадковим вбивством в монастирі та закручена історія розслідування, яка тримає в напрузі до останньої сторінки.

Як і в інших творах Тесс Геррітсен, в цій книзі є інтрига, напружений стиль оповідання, детальний опис кривавих убивств та психології злочинців. При цьому автору вдається змусити читача повірити в те, що незважаючи ні на що, зло все одно буде покарано.


buttom_960_212.png

«Химеросховище», Тіна Гальянова

3.jpgАтмосферна книга-містифікація, яка вражає представленими на її сторінках захоплюючими історіями. Кожна з цих історій запрошує вас здійснити незабутню подорож у таємничий фантастичний світ, де вам разом з головними героями потрібно буде розгадувати нові загадки та знаходити істину.




buttom_960_212.png

«Доктор Сон», Стівен Кінг

4.jpgЦя книга є своєрідним продовженням «Сияния», адже вона відкриває двері у світ змужнілого Денні Торренса. За усіма жахами, які описані на сторінках цього твору, автор приховує проблеми, які знайомі кожному – невпевненість у собі, алкоголізм та втрата сенсу життя, а також говорить про те, наскільки важливо незважаючи ні на що вірити в любов, добро та допомагати ближнім. І саме завдяки вмінню Стівена Кінга майстерно змішувати фантастику з реаліями нашого життя, на сторінках цієї книги на вас чекає містична історія, де страшні не паранормальні лиходії та трупи, а побутові проблеми, які за ними стоять.


buttom_960_212.png

«Король у Жовтому», Роберт Чемберс

5.jpgПриголомшлива готична проза, не схожа ні на одне інше оповідання. Містика та окультизм, притаманні цьому жанру, тут подано індивідуально та свіжо. Чемберс створив не тільки легенди та космологічні сюжети, які в його паралельному світі жахають кожного, але і власних богів. Червоною ниткою через всю книгу проходить авторська міфологія, що розбурхує уяву кожного читача.



buttom_960_212.png


Представлена вище література на Хелловін – це страшні казки для дорослих, прочитавши які, перед вашими очима ще довго буде виникати зловісна посмішка лиходія.

Автор: Світлана Варук