Книги о врачах
Що почитати

Книги про лікарів

15 Серпня 2019 9:54 Book24.ua

Незважаючи на всю складність та відповідальність професії лікарів, у багатьох медики асоціюються з романтикою. І це не дивно, адже вони щодня рятують життя, стикаються з людськими долями та різними курйозними ситуаціями. Але головне, що вони мають величезний багаж знань та завжди готові поділитись ними з оточуючими. Нижче представлена добірка кращих сучасних книг про лікарів 2018 – 2019. На сторінках цих творів вони розповідають про лікарню, пацієнтів, своє життя, боротьбу зі страшними недугами та багато іншого.


«Молитва нейрохирурга», Девід Леві

1.jpgАвтором цієї книги є провідний нейрохірург США. У ній він розповідає безліч історій зі свого життя. А ще він щиро ділиться тим, як ставив діагнози, як сумнівався та боявся помилитись, про те, як проводив операції, зустрічався з пацієнтами та їх родичами. Він також розповів про те, як одного разу до нього прийшло бажання молитися разом зі своїми пацієнтами перед операцією та як вони на це реагували. Ця книга не тільки про фатальні помилки лікарів, але і про сумніви, а також про найсильніші психологічні драми з медичної практики. Але головне, що це твір служить прекрасним нагадуванням про те, що важливі справи ніколи не можна відкладати на потім. 

buttom_960_212.png

«Не навреди. Истории о жизни, смерти и нейрохирургии», Генрі Марш

2.jpgНа сторінках цієї книги всесвітньо відомий британський нейрохірург постарався розповісти про те, хто такий лікар, яка відповідальність лягає на його плечі, чим він займається в клініці і як живе поза її стінами. Автор описує безліч життєвих ситуацій та реальних сюжетів, але головне, що він розвіює більшість міфів про хірургів та у фарбах описує емоції, які відчуває лікар під час операції. 



buttom_960_212.png

«Будет больно: история врача, ушедшего из профессии на пике карьеры», Адам Кей

3.jpgЦя своєрідна книга-щоденник дозволяє не тільки дізнатись про медицину зсередини, але й глибше зрозуміти почуття лікаря. Тут ви знайдете веселі й сумні історії з практики, які дозволяють сповна відчути емоційне навантаження та відповідальність, яку щодня відчувають медики. Прочитавши її, ви зрозумієте з якими складнощами стикаються лікарі, як вони радіють кожному врятованому життю, як переживають за кожний прорахунок, як страждають від завантаженості та від нерозуміння. Автор намагається приділити особливу увагу тому, що лікарі та медперсонал – це такі ж люди, як і ви, вони так само радіють, засмучуються, хворіють, втомлюються, приймають рішення та, на жаль, теж можуть робити помилки. Ця книга про лікарів з гумором, яка змушує по-іншому подивитись на докторів, зрозуміти їх емоції та відчути їх почуття. 

buttom_960_212.png

«Коли подих стає повітрям», Пол Каланіті

4.jpgТвір розповідає про життя у всіх його проявах та про те, як міняється людина та її погляди на життя, коли смерть починає наздоганяти та коли вона вже зовсім поруч. На сторінках книги автор не побоявся розповісти трагічну історію свого життя. Пол відверто говорить про любов у всіх її проявах – про справжнє кохання двох людей, про любов батьків до своєї дитини та про любов дітей до батьків.

Пол Каланіті зміг врятувати багато життів, однак не зміг врятувати себе. Але незважаючи на важку хворобу, останні місяці свого життя він присвятив написання своєї книги. І варто зазначити, що йому вдалося не тільки згадати багато цікавих історій з життя лікарів, але і змусити кожного задуматися про своє життя та про те, що в ньому відбувається.

buttom_960_212.png

«Язык милосердия. Воспоминания медсестры», Крісті Уотсон

5.jpgАвторка книги – відома британська письменниця, яка пропрацювала медичною сестрою в педіатрії більше двадцяти років. У своїй книзі вона розповідає про те, що відбувається в лікарнях, проводить її коридорами, розповідає про лікарняні відділення та знайомить з пацієнтами, яких просто неможливо забути. Твір вийшов дуже потужним та проникливим.




buttom_960_212.png



Представлену серію книг про лікарів буде цікаво прочитати не тільки студентам медикам або медпрацівникам, але і звичайним людям. Ці книги покажуть вам життя лікарів та медперсоналу зовсім з іншого боку, змусять замислитись про багато що та навчать цінувати життя.

Автор: Світлана Варук