Топ 10 книг-бестселлеров для малышей
Що почитати

Топ 10 книг-бестселерів для малюків

15 Серпня 2019 8:24 Book24.ua

Дитячі книги розвивають, розважають, повчають, викликають море емоцій та змушують співпереживати. А щоб дитина почала любити книги, дуже важливо правильно обирати оповідання та твори. І нижче ми представляємо вашій увазі дитячі книги бестселери, які неодмінно повинні бути у вашій домашній бібліотеці.


«Туконі — мешканець лісу», Оксана Була

1.jpgЦе третя книга Оксани Були з циклу про маленьких чарівників – туконі, які допомагають квітам, деревам та лісовим жителям. Розказана у книзі історія вчить дітей бути справжнім другом, проявляти доброту один до одного, поважати оточуючих та об'єднуватись разом, щоб робити гарні справи. Книга буквально наповнена позитивними емоціями, а доповнюють казкову атмосферу барвисті ілюстрації.

«Веселі звірята» (віммельбух), Ромон Гвія

2.jpgШукаєте кращі книги для малят? Тоді зверніть особливу увагу на цю книгу. На її сторінках ви знайдете дев'ять чудових пейзажів, які ваш малюк буде досліджувати з величезним задоволенням. Сільський двір, каток, савана, ліс... Тут всюди сховалися забавні тварини, а веселі маленькі віршики допоможуть дитині швидше їх відшукати.

«Шустрик», Мар'яна Князевич

3.jpg«Шустрик» – це книга-бестселер для малюків. Автор зуміла розповісти дуже милу та одночасно повчальну історію про маленького лисеня-мандрівника, який не послухався маму. Це твір про друзів та допомогу, але головне, що на прикладі пригод головного героя ви зможете дохідливо пояснити своїм дітям наскільки важливо слухатися порад батьків.

«Осінні пригоди білченяти», Лізелот Верштееґ

4.jpgГортаючи книгу, ви зможете наочно показати дитині, як дерева змінюють колір свого листя та який урожай збирають восени. А ще у ній ви познайомитесь з маленьким білченям, який вирушив по осінньому лісу на пошуки чогось смачненького. З цієї книги ваша дитина дізнається де живуть білочки, що вони люблять їсти, які ще звірі живуть у лісі та багато іншої цікавої інформації. А веселі завдання зроблять читання ще цікавішим.

«Будинок двірників», Юрій Нікітінський

5.jpgКнига Юрія Нікітінського – це бестселер дитячої літератури. Спокійна, добра історія про будинок двірників вчить дітей бути активними, працювати, досягати поставлених цілей, бути відповідальним, не боятися змін, але при цьому залишатись доброзичливим та щирим навіть у дуже складних ситуаціях.

«Атлас казок», пер. Тетяна Кузьменко

6.jpgНа сторінках цієї книги ви знайдете такі відомі казки, як «Піноккіо», «Русалонька», «Пітер Пен», «Білосніжка», «Аліса в Країні Чудес» та інші. Але це не зовсім звичайний збірник казок, адже тут у кожної казки є своя карта. Розглядаючи їх, ви і ваші діти зможете не лише переказувати сюжет, але і придумувати свої, абсолютно нові історії.

«Кажан Жан», Оля Фреймут

7.jpgКазка «Кажан Жан» буквально наскрізь просякнута дитячої добротою, любов'ю, цікавістю та прагненням вивчати все навколо. Вона розповідає повчальну історію про маленьку летючу мишу, яка незважаючи ні на що наполегливо йде до своєї мети.

Ользі Фреймут вдалося філігранно переплести захоплюючі пригоди з відповідями на найбільш популярні дитячі питання, які так часто ставлять у безвихідь дорослих. Саме тому, читаючи цю казку разом з дітьми, ви не тільки зможете пояснити їм багато речей, але і самі навчитесь відповідати дитині на більшість незручних питань.

«Хто сховався в лісі?», Василь Федієнко

8.jpgЧергова книга з улюбленої серії книг-загадок. Тут ви знайдете яскраві малюнки, на кожному з яких ховається певний звір. А для того, щоб швидко його знайти, дитині потрібно всього лише відгадати загадку. Більш того, розглядаючи разом зі своїм малюком ілюстрації, ви зможете не тільки вивчати разом кольори, розміри та характерні особливості намальованого, але й розвивати увагу, логіку та мислення.

«Кращі казки: Українські народні казки», О.М. Кожушко

9.jpgНа сторінках цієї книги представлено безліч українських народних казок, головними героями в яких виступає український народ, тварини, що вміють говорити, чорти, царі та невідомі істоти. Ці смішні або сумні історії несуть в собі прихований сенс та не залишать байдужим нікого. Але головне, що українські казки вчать проявляти кмітливість у будь-якій ситуації, тому їх буде цікаво читати не лише дітям, а й дорослим.

«Мій друг кит», Бенджі Девіс

10.jpgЦя книга про самотність, справжню дружбу та розлуку. Історія вийшла дуже світлою та ніжною, вона вчить приймати правильні рішення та зігріває серця. Книга відрізняється барвистими ілюстраціями, тому її буде цікаво читати та розглядати навіть малюкам від року.





Всі дитячі бестселери з цієї добірки вчать довірі, чесності, доброті та радості, тому читайте своїй дитині книги, допомагайте малечі розвиватися та отримуйте справжнє задоволення від прочитаного.

Автор: Світлана Варук