Лучшие книги Хемингуэя о любви и войне
Що почитати

Найкращі книги Гемінґвея про кохання та війну

29 Липня 2019 14:13 Book24.ua

Ернест Гемінґвей – видатний письменник, лауреат Пулітцерівської та Нобелівської премії, який прославився на весь світ не тільки творами, але й своїм життям, багатим на пригоди та цікаві події. Твори Гемінґвея відрізняються особливим стилем. В них автор розповідав про все, що його оточує, відверто говорив про свої почуття, розкривав межі людського життя та описував непрості взаємовідносини між людьми.

Варто зазначити, що книги Гемінґвея і сьогодні користуються величезною популярністю в усьому світі, і нижче вашій увазі представлені найкращі твори автора.


«По кому подзвін»

1.jpgНа сторінках цього твору Гемінґвей розповідає всю правду про війну, про її жорстокість, про ненависть та страждання, про цінності людського життя та про те, як сильні світу цього його знецінюють. Цю книгу буде цікаво прочитати як тим, хто на собі відчув усі тяготи військових дій, так і тим, хто ніколи не бачив війни.

«Прощавай, зброє!»

6.jpgУ романі автор описує часи Першої світової війни. Історія головного героя багато в чому схожа з реальними подіями, які пережив сам автор. Він також, як і його персонаж, був поранений на війні, після чого потрапив до госпіталю та закохався з першого погляду в медсестру. Ця книга не просто описує весь жах війни, але і наочно показує, що немає нічого важливішого за людське життя та любов між двома людьми.

«Фієста»

7.jpgЦей автобіографічний роман побачив світ у 1926 році. На його сторінках Гемінґвей розповідає про людей, які змогли пройти всі випробування та труднощі війни, але так і не змогли знайти себе у мирний час.

На прикладі себе та друзів автор розповідає про те, як люди намагалися адаптуватись до нового життя без війни. Вони прагнули знайти собі нові захоплення, ходили на риболовлю, захоплювалися коридою, відвідували зустрічі у літературних кафе, зустрічалися, закохувалися та вживали алкоголь, щоб на деякий час забути про реальність. Це один з небагатьох творів, який дійсно варто прочитати кожному, адже він наочно показує, що будь-яка війна закінчиться і настане мир, на зміну ненависті прийде любов, а після розлуки обов'язково буде зустріч.

«Чоловіки без жінок та інші оповідання»

4.jpgГоловними героями оповідань цієї збірки є чоловіки, а жінки, які присутні в цих історіях, лише допомагають повністю розкрити їхні характери. Всі герої дуже різні, але кожен з них по-своєму цікавий. У коротких реченнях Гемінґвей зміг передати досить багато поетичності та психологізму. Кожна історія збірки не просто прониклива чи мудра, але і показує наскільки різними бувають чоловіки та їхні вчинки.

«Старий і море»

8.jpgЗа цю книгу Гемінґвей був удостоєний Нобелівської премії. На її сторінках автор розповів історію про кубинському рибака, якому щодня доводиться боротися із життєвими труднощами, але незважаючи на це, він захоплюється прекрасним світом, залишається оптимістом та цінує все, що його оточує. Ця книга змусить вас побачити нові грані, переосмислити багато моментів свого життя та навчить щиро радіти будь-яким дрібницям.

Всі книги Ернеста Гемінґвей відрізняються особливим стилем, в них дивним чином поєднуються насиченість та стислість, а завдяки темам, які піднімає автор, їх із захопленням читають люди різного віку.


Автор: Світлана Варук