Книги о воспитании детей для пап
Що почитати

Книги про виховання дітей для тат

15 Серпня 2019 7:09 Book24.ua
Всім прекрасно відомо, що в житті дитини батько відіграє таку ж важливу роль, як і мама. Але якщо будь-яка мама інтуїтивно знаходить спільну мову зі своєю дитиною, то татам часом буває дуже важко. А так як запорукою щасливої сім'ї є взаєморозуміння дітей та батьків, дуже важливо, щоб батько зміг знайти шлях до серця дитини та стати для неї справжнім Татом. Нижче вашій увазі представлені книги про виховання дітей для тат. Ці книги написані досвідченими психологами та татами, тому допоможуть швидко знайти простий шлях взаєморозуміння зі своїми дітьми.

«Як бути класним татом. Історії та досвід відомих батьків», Влад Головін

1.jpgЦе одна з кращих книг про батьківство. Вона розповідає про те, як успішні, дуже зайняті чоловіки беруть активну участь у вихованні своїх дітей. У кожній з цих історій описаний індивідуальний стиль спілкування та виховання, але при цьому всіх чоловіків, про яких розповідається у книзі, об'єднує залученість у виховання дітей, захоплення їх розвитком та становленням особистості. Ця книга для тат кращих у всьому, адже вона не просто вчить бути батьком, а наочно показує, як насолоджуватися часом, проведеним з дітьми, одержувати від цього спілкування справжнє задоволення та при цьому залишатися успішним.

«Как стать самым лучшим папой в мире», Андрій Бородкін

2.jpgНа сторінках своєї книги Андрій Бородкін розповів про роль тата в сучасній сім'ї, про справжні цілі батька, про суміщення своєї кар'єри та батьківства та про правильний розподіл обов'язків.

Ця книга про те, як стати хорошим батьком: вона розповідає з якої хвилини починається батьківство, як допомогти дружині виховувати дитину, як правильно розставити пріоритети між кар'єрою та сім'єю, як уникнути конфліктів із дітьми, як виховати товариську та розумну дитину, а також як стати для свого чада найріднішим та незамінним.

«Книга от насморка: о детском насморке для мам и пап», Євген Комаровський

3.jpgЦя легка енциклопедія для майбутніх батьків та не тільки. Навіть досвідченому татові буде цікаво прочитати доступною мовою про особливості будови дитячого носика, про можливі причини появи нежиті, про те, як допомогти своїй дитині без ліків, про дію багатьох медикаментів та можливості їх застосування в тих чи інших ситуаціях.

Вся інформація в цій книжці для батьків-початківців викладена дуже коротко, зрозуміло та легко. Але головне, що Комаровський не просто розповідає, а обґрунтовує та пояснює будь-яке своє судження, наводячи безліч прикладів з реального життя та своєї практики. Прочитавши цю книгу, ви точно будете знати, що і як робити, якщо у вашої дитини з'явиться нежить.

«После трех уже поздно», Масару Ібука

4.jpgАвтор книги на 100% впевнений, що маленьких дітей можна навчити чому завгодно. Він авторитетно заявляє, що, граючись, діти готові засвоїти будь-яку інформацію, тоді як дорослим це іноді дається з великими труднощами. І на сторінках цієї книги Масару Ібука намагається пояснити всім татам і мамам, наскільки важливо не упустити момент та своєчасно зайнятися розвитком своєї дитини. При цьому автор акцентує особливу увагу на те, що розвиток малечі — це не нескінченні заняття, численні секції, англійська та математика, а створення оптимальних умов для природного розвитку, живе спілкування, інтерес та заохочення дитини до пізнання світу. А найголовніше, що Масару вчить тат нічого не вимагати від дитини, а підтримувати їх у всіх починаннях та допомагати розвивати те, що закладено самою природою.

«Тато в декреті», Артем Чапай

5.jpgНа сторінках цієї книги автор ділиться власним досвідом.  Він розповідає про те, як це  бути татом в декреті, як він прийшов до того, щоб залишити кар'єру заради сім'ї та як дозволив дружині заробляти. Він щиро ділиться своїми емоціями, переживаннями та не боїться зізнатись, що виховання дітей – це важка праця, тому в багатьох описуваних ним ситуаціях або реакціях на певні ситуації, ви гарантовано впізнаєте себе.




Прочитавши ці книги, ви дізнаєтесь багато корисної інформації, яка допоможе вам стати кращим батьком для своєї дитини. 

Автор: Світлана Варук