Кто такой Евгений Черняк: биография, семья, бизнес и YouTube-канал
Статті

Хто такий Євген Черняк: біографія, сім'я, бізнес і YouTube-канал

5 Серпня 2019 10:35 Book24.ua

Успішний український бізнесмен, меценат, власник і генеральний директор холдингу «Global Spirits», YouTube-блогер, а відтепер ще й автор книги – все це про Євгена Олександровича Черняка. Його ім'я фігурує в рейтингах найбагатших людей України, а на його YouTube-канал під назвою «Big Money» підписані 350 тисяч користувачів. Євген Черняк веде активну громадську діяльність – є віце-президентом федерації тенісу України, засновником благодійного фонду «Патріот Запоріжжя», розвиває Національний заповідник Хортиця, займається поверненням в Україну реліквій, пов'язаних з українським козацтвом.

Біографія

Євген Олександрович Черняк народився в 1969 році в місті Запоріжжя. Закінчив загальноосвітню школу, проходив службу в армії в Одеському військовому окрузі, отримав першу вищу освіту (спеціальність «Машини і технологія ливарного виробництва») в Технічному університеті Запоріжжя. У 2004 році отримав диплом спеціаліста права Міжрегіональної академії управління персоналом. Згодом отримав другу вищу освіту: закінчив Запорізький національний університет, спеціальність «Фінанси».

Кар'єрний шлях Євгена Черняка почався в 1995 році з дистрибуційної компанії Торговий Дім «Мегаполіс». Будучи її засновником, а незабаром – генеральним директором, Євген Олександрович не зупинився на досягнутому.

У 2003 році він побудував в Запоріжжі лікеро-горілчаний завод, на якому почалося виробництво горілки ТМ «Хортиця» та інших.

У 2008 році був заснований найбільший у Східній Європі алкогольний холдинг «Global Spirits», власником якого дотепер є Євген Черняк.

Пересуваючись вгору кар'єрними сходинками, він почав заробляти великі гроші та потрапив до списків найбагатших українців за версією Форбс, Новое время, Кореспондент, Фокус. За даними Forbes на червень 2019 року Євген Черняк має статок 298 мільйонів доларів.

Бізнес-канал на YouTube «Big Money»

У 2018 році Євген розпочав вести свій ютуб-канал під назвою «Big Money» («Великі гроші»). Цей проект був створений для всіх глядачів, кого цікавить тема бізнесу та заробітку. Ексклюзивні інтерв'ю з бізнесменами, політиками, відомими особистостями показують світ бізнесу «без цензури». Лише практична інформація. Тільки для тих, кому потрібні «великі гроші».

Ведучий «Big Money» Євген Черняк запрошував до себе на інтерв'ю таких співрозмовників, як Олександр Онищенко, Андрій Оністрат, Сергій Ребров, Володимир Омелян, Гарік Корогодський, Ксенія Собчак, Дмитро Портнягін та інших.

За неповних два роки існування YouTube-каналу «Big Money», на нього підписалося 350 тисяч користувачів, а загальне число переглядів відео становить понад 23 мільйони.

Книга «Big Money. Принципы первых»

1.jpgЄвген Черняк продовжує вести активну просвітницьку діяльність. Результатом його роботи стала дебютна книга «Big Money. Принципы первых», заснована на інтерв'ю у «Big Money». Це відверті історії успішних бізнесменів про свою діяльність та життя. Книга, здатна направити зацікавленого читача на шлях досягнення вершин у будь-якій сфері.

У книзі Євгена Черняка розкриваються основні питання, які задають собі всі підприємці. З чого почати бізнес? Як сформувати команду і з ким працювати? Як керувати великою кількістю співробітників? Як створити найбільший успішний інтернет-магазин?

Читачі з перших вуст дізнаються історію створення «Нової пошти», банку без відділень «Monobank», інтернет-магазину «Rozetka», інвестиційного фонду «Almaz Capital Partners» та інших компаній.

Перший тираж книги розійшовся за передзамовленнями блискавично, навіть не потрапивши на полиці магазинів.

Життєві принципи

«Хто не хоче, шукає причини. Хто хоче, шукає можливості!» — цю фразу говорив батько Євгена, і зараз вона стала основним принципом у його власному житті.

Євгена Олександровича сміливо можна назвати трудоголіком. «Хочеш бути багатим — починай працювати якомога раніше!» — вважає бізнесмен.

«Витрачайте на дітей у два рази менше грошей та у два рази більше часу» — цю пораду Євген Черняк дає всім батькам, адже у нього — троє синів, і він не на словах, а на ділі знає, як важливо батькові приділяти час дітям.

«Найсильніші люди – ті, які знайшли себе». А для того, щоб знайти себе, бізнесмен радить усім бути сміливими, не боятися життєвих викликів і завжди рухатися лише вперед.

Сім'я та захоплення Євгена Черняка

Євген Олександрович одружений, виховує трьох синів: Олександра, Івана та Євгенія.

Він захоплюється футболом та тенісом.

Улюблені книги: Лев Толстой «Війна і мир», Айн Ренд «Атлант розправив плечі», Володимир Аксьонов «Острів Крим», Дмитро Биков «Оправдание», твори Михайла Булгакова, Ліни Костенко, Віктора Пелевіна, Сергія Жадана.

Улюблена музика: Океан Ельзи, Земфіра, Андрій Макаревич, Дайана Кролл, Курт Елінг.

Веде сторінки в соцмережах Інстаграм, Facebook.


Автор: Тетяна Ткачук