Книжные новинки октября 2021
Що нового

Книжкові новинки жовтня 2021

3 Листопада 2021 9:01 Book24.ua

Уже пройшли два місяці осені, найбільш затишної пори року. Жовтень приніс книголюбам безліч новинок у різних жанрах: від художньої літератури до нон-фікшну. Ми створили для вас добірку із найкращих книг минулого місяця і поділили її на три розділи: «Новинки дитячої літератури», «Новинки художньої літератури» та «Новинки з психології». Кожен зможе знайти для своєї душі особливу історію!


Новинки дитячої літератури


«Ожиновий живопліт. Високі пагорби» Джилл Барклем

Видавництво «Читаріум»

1254689754-auto_width_1000.jpgВже багато поколінь родини мишей живуть у невеликому селищі під назвою Ожиновий Живопліт, облаштувавши свої хатки у стовбурах дерев серед кущів ожини. Щодня вони збирають ягоди, квіти та фрукти, готують з них варення, а також дуже часто відзначають різноманітні свята та завжди веселяться на повну.

Одного дня жителі Ожинового Живоплоту прийняли рішення вирушити в мандри до їхніх сусідів із Великих Пагорбів. Мишка Мирось обожнює подорожі, це великий шанс для малого здійснити свою мрію та самому натрапити на пригоди. Різні несподіванки та цікавинки вже чекають на наших мишок! З чим же зіштовхнуться жителі Ожинового Живоплоту на своєму шляху? Чи виявляться мандри для Мирося такими ж, як на сторінках його улюблених книг?

Головною особливістю книги є неймовірні ілюстрації, які неодмінно дадуть всім маленьким читачам відчути атмосферу пригод та разом із героями пережити цю феєричну мандрівку! Завдяки цікавому сюжету історія сподобається не тільки дітям, але і їхнім батькам.

«Різдвяна свинка» Джоан Ролінґ

Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»

a18f636d37964053e69a27ef6631db49.jpgКожен із нас знає легендарну Джоан Ролінґ або хоча б раз про неї чув. Відома на весь світ авторка серії про Гаррі Поттера презентувала у світ ще одну захоплюючу історію для наймолодших читачів, яка перенесе будь-кого в неймовірний світ магії та чарів. Книга стане чудовим подарунком під ялинку для всіх малюків!

Маленький хлопчик Джек обожнює свою іграшку Галну Слинку, яку скорочено називає ГС. Вона для нього стала справжньою подругою, яку він береже як зіницю ока. Аж раптом у Святвечір Гална Слинка зникає. Джек намагався знайти її всюди, але від подруги й слід зник. Проте не секрет, що Ніч перед Різдвом криє в собі магічну силу і все довкола може ожити, навіть м’які іграшки.

Нова Джекова іграшка Різдвяна Свинка запропонувала хлопчику вирушити в подорож до Країни Загублених, щоб відшукати зниклу Галну Слинку. Їм доведеться пройти багато перешкод та навіть зустрітися із жахливим Згубником, але цим їх не злякаєш, вони готові на все, щоб врятувати свою подругу!

«Святонаближаріум. Різдво» Булгакова Г.К.

Видавництво «Ранок»

7aa0923aeb13cb001800e5087505c57b.jpgНовинка від видавництва «Ранок» стане чудовою компанією для маленьких читачів під час зимових свят. Книга розповість про давні традиції та обряди, які зберіг за десятки століть наш український народ, а також вірування та цікаві факти про улюблене свято мільйонів людей – Різдво. На сторінках посібника читачі знайдуть розмальовки й трафарети, що розвинуть творчі здібності дітей, веселі тематичні наліпки, якими можна обклеїти будь-яку поверхню, захопливі головоломки та загадки, які надовго прикують увагу малюків, і навіть декоративний папір, завдяки якому кожен зможе зробити власні унікальні листівки. Різні завдання та історії не тільки допоможуть будь-кому відчути справжню атмосферу зимових свят, а й розвинуть креативність і дадуть змогу дізнатися багато нової інформації. Книга безсумнівно стане прекрасним подарунком малюкам на День святого Миколая або ж Різдво!

«Адвент-календар. Свята наближаються!» Катерина Смирнова

Видавництво «АССА»

4c0a0319d803ba839d07674ea8b72999.jpgДо новорічних свят залишилось вже не так багато часу, тому українські видавництва вже підготували різноманітні розвивальні книги та посібники, які піднімуть настрій малюкам та розкажуть багато цікавих фактів про улюблену зимову пору. В новому адвент-календарі від Катерини Смирнової дітлахи знайдуть завдання та головоломки для кожного дня у грудні. Креативні й творчі вправи створять новорічну атмосферу і допоможуть малюкам розвинути різні навички. На сторінках календаря юні читачі побачать дивовижні ілюстрації та натраплять на підготовлені видавництвом цікавинки: величезний плакат для відліку днів до Нового року, 250 яскравих святкових наліпок для заповнення посібника, лист до святого Миколая і різдвяні листівки. Що може бути краще, ніж розважальна й одночасно корисна книга, яка відверне увагу малюка та не дасть йому засумувати в холодні зимові дні?


Новинки художньої літератури


«Тягар пристрастей людських» Вільям Сомерсет Моем

Видавництво «BookChef»

f0551813241e6d5eacbd9b9047f29f50 (1).jpgФіліп Кері – мрійник та шукач сенсу буття, він щодня прагне розвитку й вдосконалення та не перестає запитувати себе, в чому ж істина цього життя. Роздуми про вічність пронизують кожну сторінку книги, даючи читачам можливість самим замислитися над важливими питаннями. Головний герой впродовж усього життя воліє стати відомим художником, він навчався у найпрестижніших закладах і ніколи не полишав бажання стати кращою версією самого себе. Пошуки сенсу стали частиною Філіпа. А якщо він вже знайшов ту істину?

Автор у своєму найкращому напівбіографічному творі передав всю важкість життя людей у XX столітті, весь тягар людських пристрастей. Через головного героя Філіпа Вільям Сомерсет Моем передав той світ, про який сучасна особистість не так часто замислюється. Історія, яка була екранізована декілька разів, змусить кожного читача пережити всю важкість життя тих часів разом із персонажами книги.

«Маленька чорна сукня, маленька біла брехня» Лора Стемплер

Видавництво «#книголав»

8d62ce4b097895c577bc83d8349b75cd.jpgДуша Гарпер Андерсон завжди належала великому місту, народжена у маленькій місцині вона завжди прагнула до чогось більшого, її серце билося частіше при згадці про мегаполіс. І ось в один день дівчину запрошують пройти стажування в елітному журналі для підлітків «Shift». Її роль не така вже й важка: всього лише потрібно писати про побачення, але є невелика проблема. Гарпер зовсім не розуміється у цьому. Проте така можливість може більше не з’явитися, тому дівчина збирає свої речі й вирішує переїхати на все літо до Нью-Йорку. Там вона для початку видасть історію своєї подруги за свою, а вже потім буде сама набиратися досвіду та маленькими кроками йти до мрії стати письменницею. Тоді Гарпер ще не знала, яке пекельне літо її очікує та які пригоди будуть траплятися на шляху.

Книга покаже справжню історію дорослішання, пошуків себе та свого призначення, історію амбіційної дівчини, яка приїхала підкорювати велике місто. Гарпер неодмінно надихне юних читачів на нові звершення.

«У вогні плавильника. Золото» Ганна Гороженко

Видавництво «Фоліо»

c4c0c43a2da0fbb103c084d6efa3edb6.jpgПеред вами історія двох сильних та незалежних русинських аристократок, які самі керують своєю долею, емоціями й статками. Анна Корецька та Софія Ружинська не звикли жити тільки по правилах, вони не звичайні господині, які ходять на світські вечори, жінки володіють неймовірною внутрішньою свободою та багатогранними почуттями, що своєю силою перевершать будь-що. Українські пані за Литовським статутом мали значно більше прав та можливостей, аніж європейські аристократки, тому вся історія Анни та Софії переповнена пристрастю, волею та незалежністю. Пригоди, які чекають на цих двох енергійних жінок вразять кожного читача.

Ганна Гороженко – відома українська письменниця історичних романів, твори якої скоро зможуть протиставлятися історіям Філіпи Грегорі. Вражаючий сюжет, цікаві персонажі та наша з вами історія – всього цього вистачить, щоб одразу ж взяти в руки нову книгу авторки.


Новинки з психології


«Сила моменту Тепер. Практика» Екгарт Толле

Видавництво «Terra Incognita»

95f118b8201e87f85d0b16523831a239.jpgНовий посібник є доповненням до основної книги Екгарта Толле «Сила моменту Тепер», своєрідним збірником вправ та завдань, які допоможуть закріпити отримані знання. Читати його потрібно повільно, осмислюючи кожне слово та фразу, адже саме в такому випадку ви зможете повністю освоїти всю подану інформацію. Посібник дасть змогу читачам віднайти гармонію з собою та довкіллям, отримати бажаний внутрішній спокій та повністю очистити свою свідомість. Книга запропонує вам корисні поради щодо того, як зберегти в житті натхнення, радість та піднесення від кожного дня. Тільки практичні вправи допоможуть повністю позбутися від тривоги, болю і страждань.

Екгарт Толле – відомий філософ та письменник, який прославився на весь світ завдяки своїй духовній та просвітницькій діяльності. Його перша книга «Сила моменту Тепер» стала світовим бестселером та була перекладена тридцятьма трьома мовами. Чи готові ви відкрити нові грані своєї свідомості завдяки книгам філософа?

«Большая пятерка для жизни. Как найти и реализовать свое предназначение» Джон Стрелеки

Видавництво «Форс»

6a76d84018c1f4da215403dbe58a74ae.jpgКожен з нас, напевно, має свій особливий список найзаповітніших мрій та бажань. Для когось вони видаються зовсім нереальними й такими, що, мабуть, ніколи й не здійсняться, проте історія відомого талановитого бізнесмена Томаса Дерейла доводить зовсім протилежне. Книга розповідає, що будь-хто може стати головним героєм свого фільму та повністю взяти під контроль своє життя. Про те, як плідна праця допомагає нам досягнути висот, як керувати власною долею і як знайти мотивацію, щоб почати реалізовувати список бажань, написав у своїй новинці автор бестселера «Кафе на краю землі» Джон Стрелекі, спираючись на історію одного із найуспішніших людей світу.

Книги на кшталт цієї приносять у нашу буденність нову дозу натхнення для втілення, здавалося б, нереальних бажань та досягнення найшаленіших цілей. Історія Томаса Дерейла стане для читачів новим ковтком повітря і дасть поштовх для зміни свого звичайного способу існування на життя мрії.

«Для стосунків потрібні двоє» Володимир Станчишин

Видавництво «Віхола»

056d62adc2287cbac8a1dc3b27deb98e.jpgСтосунки – це завжди справа двох людей, і у кожної пари вони унікальні та не схожі ні на які інші. Немає правильної послідовності дій чи настанов щодо того, як потрібно почуватися або ж поводитися. Усі романтичні стосунки мають щось спільне, але кожні по-своєму особливі, тому в жодному разі не потрібно порівнювати себе з кимось. У своїй новій книзі Володимир Санчишин розповідає історії багатьох пар, які були його клієнтами. Читач зможе дізнатися про етапи закоханості, про те, чому сваркам та конфліктам є місце в житті, як звикнути до змін у стосунках після народження дитини і як подолати всі перешкоди вдвох. Практичні поради від професіонала у сфері психології не тільки зможуть покращити ваші взаємини з партнером, але й допоможуть зберегти всі почуття та емоції на довгі роки спільного життя. Тільки працюючи вдвох над якістю стосунків, можна отримати результат.


Кожна із новинок жовтня може увійти до вашого списку з найкращими прочитаними книгами за осінь, тому не зволікайте і хутчіше знайомтеся з цими особливими історіями!

Автор: Анастасія Поляк