Детские книги о животных, которые учат заботе, любви и преданности
Що нового

Дитячі книги про тварин, які вчать турботі, любові й відданості

30 Листопада 2021 11:38 Book24.ua

Напевно, кожен із нас у дитинстві мріяв про друга - пухнастого друга, який прийде в найпотрібніший момент і развеселить: побігає за своїм хвостом, почне голосно-голосно муркотіти, буде бігати за палицею, давати лапу, гавкати по команді чи просто уткнеться мордочкою в долоню. Тварини вчать турботі, співчуттю, любові, відданості та навіть не відмовлятися від своїх бажань.

Голлі Вебб - англійська дитяча письменниця, яка створила серію зворушливих історій для дітей про тварин. Свою письменницьку кар'єру вона розпочала після того, як сама стала мамою. Її історії дуже добрі та щирі, але одночасно пригодницькі. Читаючи їх, ніколи не знаєш до кінця, чим усе закінчиться. Але, забігаючи наперед скажемо, завжди перемагає добро й справедливість. Книги Голлі Вебб універсальні, тому підійдуть для дітей будь-якого віку й навіть дорослих, щоб нагадати останнім про такі прості, але важливі речі у світі.

ТОП-4 книги про тварин, які повинні бути в дитячій бібліотеці

"Еллі, або Найвідданіше цуценя", видавництвo BookChef

532939f5f5b8e8976ad4cc9d12fa9925.jpgЦе розповідь про справжню та віддану дружбу. У дівчинки Меґан була собачка Еллі, яка просто обожнювала грати і гризти речі, як і всі маленькі собачки. Але одного разу Еллі довелося віддати бабусі, але не назавжди, а на пару днів. Меґан ж вирішила, що її улюбленець пропав, і відправилися на його пошуки. Собачка Еллі теж не стала просто сидіти і чекати, вона так сумувала, що вирішила сама відшукати свою хозяйку. Їхній шлях назустріч один одному буде сповнений пригод. А що на них чекає в фіналі - це ви дізнаєтесь самі з оповідання.

"Місті, або Кішечка - подарунок долі", видавництвo BookChef

5cd4ba46610a3aa3a1c08bb007c9a283.jpgУ батьків більше життєвого досвіду та їм завжди здається, що вони знають свою дитину більше й краще можуть оцінювати ситуацію. Але, як показує досвід, іноді потрібно просто прийняти і довіритися тому, що вже відбулося, як в історії маленької дівчинки Емі, яка так мріяла про кішечку на день народження, але отримала в подарунок будиночок на дереві, бо була дуже маленькою, щоб доглядати за твариною - так казали батьки. Але часом в ситуації втручається доля: у гості до Емі прийшла красива кішечка, якій дівчинка одразу дала ім'я - Місті. І дивно, але Емі добре справлялася зі своїми обов'язками: вона грала з кішечкою, годувала її та гладила. Ось тільки не могла наважитися познайомити свого нового друга з батьками. Чи зможуть батьки зрозуміти, що їхня донька може впоратися з усіма обов'язками по догляду за твариною? Ця книга вчить емпатії та вона переповнених любов'ю, а чим закінчиться історія - це ви дізнаєтеся з книжки. 

"Тигрик, або Кошеня-непосида", видавництвo BookChef

2a0915cc0a953701c145074052f29f25.jpgТварини - це ті ж діти: їм теж хочеться шукати пригоди, бігати і навіть іноді пакостити, а все тому, що нове - це завжди цікаво й це нове хочеться спробувати. Тигрик - котик-непосида! Він був таким із самого народження. А діло було так: дівчинка Ейві мріяла про котика та батьки погодилися. З того часу вона постійно переглядала фото місцевого притулку, але поки не було тварин, яким потрібен будинок. І тут одного разу, мама розбудила Ейві та показала фотографії котиків у коробці. Їх фото в соціальній мережі виставила дівчинка Розі. До неї можна було завітати, подивитися та вибрати улюбленця. Так і зробила Ейві з батьками і сестричками. Самим непосидою виявився смугастий котик. Він був настільки смішний і красивий, що Ейві вирішила - це саме той котик якого вона хоче забрати додому. І з цієї хвилини спокій сім'ї був порушений. Тигрик, так назвали котика, такий спритний, що за ним навіть не встигала його господарка Ейві. В які пригоди потраплятиме котик - це ви дізнаєтеся на сторінках книги.

"Вусанчик, або Сором'язлива кошеня", видавництвo BookChef

061d0cb89a6f688e32088ef8e9c00f27.jpgНапевно, кожному в дитинстві або в дорослому житті доводилося відчувати біль втрати. Ми прив'язуємося до тварин, але в житті може статися всяке. Дівчинка Мія дуже сумувала за своїм стареньким котиком Абрикосом, який помер. Але вона щоночі чекала, що він ось-ось почне муркотіти поруч із нею. Біль втрати складно переживати, тому Мія не поспішає шукати заміну пухнастику. Попри те, що Мія маленька, вона розуміє, як важливо дати собі час і прожити ситуацію. Це правдива історія про справжні переживання дитини й про те, як вона усіма силами намагається з ними впоратися. Але, як завжди, втручається доля: маленький біленький котик Вусанчик теж шукає дім, причому, давно. Чи вийде у дівчинки і котика зблизитися і допомогти один одному стати щасливими?

Автор: Валерія Лещенко