Новинки июля 2021
Що нового

Новинки липня 2021

3 Серпня 2021 9:07 Book24.ua

Другий місяць літа вже підійшов до кінця. У багатьох він був насичений різними подіями, для когось це була чудова пора відпочинку, проте найголовніше те, що липень знову приніс нам безліч неймовірних книг, кожна з яких неодмінно знайде своїх читачів. У цій добірці ми зібрали для вас 10 найкращих історій різноманітних жанрів від наших улюблених видавництв. Психологія, підліткова проза, наукова фантастика, енциклопедія та ще багато книг на будь-який смак можуть знайти своє місце на вашій поличці.


«Вибухонебезпечна дитина. Новий підхід до розуміння надто емоційних дітей» Росс В. Ґрін

Видавництво «BookChef»

4923bbeb39ea075379fd93b76371ba99.jpgДуже складно знайти спільну мову з надмірно емоційною дитиною, яка на будь-яку проблему реагує плачем та криками. Таких малюків спеціалісти називають «вибухонебезпечними», адже вистачить всього лише слова, щоб вони «спалахнули». Як знайти правильний підхід до них, та які методи виховання найкраще використовувати? Про це у своїй новинці розповість Росс Ґрін, дитячий психолог з великим стажем, який дуже часто стикається з проблемою «вибухонебезпечних» дітей.

Автор пояснить батькам, яких рис не вистачає їхнім малятам та як розвивати і вдосконалювати окремі навички. Психолог дасть безліч порад та опише декілька підходів до таких дітей, серед яких можна буде вибрати той, який найкраще застосовувати саме вам. Після прочитання цієї книги всі батьки нарешті зможуть не боротися зі своєю малечою та не противитися їм, а знайти взаєморозуміння і гармонію в стосунках. Тільки з такими методами виховання дитина виросте морально стійкою і витривалою та з легкістю долатиме важкі моменти в житті.

buttom_960_212.png


«88 орнаментів кімоно» Тетяна Вовк

Видавництво «Сафран»

54560dbbd839c7c0ac1ef189f01f19ce.jpgЯпонськими звичаями, культурою, їхніми дивовижними літературними творами і традиційним одягом захоплюються мільйони людей по всьому світу. Історія країни Вранішнього Сонця багатогранна та унікальна, тому вивчати всі її тонкощі – неймовірно цікаво. Одним з яскравих елементів, які представляють японську культуру, є кімоно. Саме про цей традиційний одяг розповідає Тетяна Вовк у своїй новинці.

Ця книга вміщує в собі інформацію та цікаві факти про 88 найрізноманітніших орнаментів, які найчастіше можуть з’являтися на тканинах для кімоно. Кожен з них має особливе значення та сенс, про які повинні знати всі японці. Одні орнаменти символізують щастя, удачу та добробут; інші ж оберігають від нечистих сил та древніх демонів, в існування яких до сих пір вірить народ; а деякі захищають від хвороб та приносять удачу в роботі та бізнесі. Книга перенесе всіх читачів до країни Вранішнього Сонця та допоможе кожному відчути унікальну атмосферу цієї держави.

buttom_960_212.png


«Астронавти. Голос Господа. Огляд на місці» Станіслав Лем

Видавництво «Навчальна книга Богдан»

577407093b325da087638390cffe8f91.jpgНовинка від видавництва «Навчальна книга Богдан» вміщує в собі цілих три романи відомого польського письменника-фантаста Станіслава Лема: «Астронавти», «Голос Господа» та «Огляд на місці». Саме цими творами розпочинається так зване «Лемове шестикнижжя» - найголовніший плід творчості автора. Кожна історія відрізняється від іншої своєрідною тематикою та незвичайним сюжетом.

«Астронавти», перший з романів, розповідає про протистояння суспільства, де панує гармонія та гуманізм, тому, де живе тільки війна та руйнування. Цей твір своєю філософією наштовхне кожного читача на глибокі роздуми.

«Голос Господа» є своєрідним щоденником математика Пітера Хогарта, який був залучений до секретного проєкту Пентагона. Під час читання будь-кого будуть переслідувати різноманітні питання і думки про минуле й майбутнє людства та його місце у Всесвіті.

Завершується книга романом «Огляд на місці», особливістю якого є складний та багатогранний сюжет. Історія порушує безліч важливих для суспільства проблем, які будуть актуальними й дотепер, хоч твір і був написаний ще в 1982 році.

buttom_960_212.png


«Кактус» Гейвуд Сара

Видавництво «ВСЛ»

С’юзен Ґрін – жінка-«кактус», яка не звикла показувати свої емоції та проявляти які-небудь почуття. Вона обожнює тримати все під контролем та не може терпіти ніяких сюрпризів, а такі риси характеру, як товариська та душа компанії, якнайменше її описують. У житті жінки все йшло по чіткому плану, принаймні до певного часу. В один момент на С’юзен звалилася небачена кількість проблем: непередбачувана вагітність, смерть близької людини та важкі стосунки з братом. Чи зможе жінка виправити всі помилки та скинути колючки, якими вона обросла за стільки років? Як витримати безліч випробувань, які не перестають з’являтися на її шляху? Чи зможе врешті-решт С’юзен змінити свої шпички на прекрасні квіти?

Новинка від «Видавництва Старого Лева» сподобається всім жінкам, які щодня стикаються з різноманітними проблемами. Книга навчить боротися за своє щастя та долати будь-які перешкоди впевнено та мужньо.

buttom_960_212.png


«Мечтай. Планируй. Достигай. Тренинг по саморазвитию для подростков №1» Smart Reading

Видавництво «Моноліт Bizz»

f2cbbdc6768d61d0135961a31ff02f7c.jpgВ школі всі ми вивчали математичні, природничі та гуманітарні науки, здобували знання з різних сфер та розширювали свій кругозір, проте багато чому важливому заклади освіти зовсім не приділяють уваги. Ця книга розповість кожному підлітку те, про що не згадували вчителі на заняттях, те, що так важливо знати, коли стоїш на порозі дорослого життя. Як навчитися тайм-менеджменту, як знайти свої таланти та улюблену справу, як досягати всіх поставлених цілей та як правильно розприділяти бюджет. За час читання посібника дитина освоїть безліч корисних навичок, які їй неодмінно знадобляться в майбутньому, зрозуміє та пізнає свій внутрішній світ, а також стане на крок ближчою до здійснення найзаповітніших мрій. Близько 80 питань і завдань, які ви знайдете в книзі, допоможуть кожному читачеві вдосконалити всі необхідні здібності та сформувати план подальшого розвитку.

buttom_960_212.png


«Вафельне серце» Марія Парр

Видавництво «Крокус»

9a76a5e569840cb97b64fcf72df64824.jpgЛітні канікули – це найкращий час для пригод та яскравих моментів. Саме розповіддю про цей прекрасний та довгоочікуваний для кожної дитини час розпочинається нова книга від Марії Парр. Трілле та Лена Лід – найкращі друзі, принаймні так вважає перший з них. Їм лише дев’ять, і попереду цілих три місяці, наповнених веселими історіями, незвичайними витівками та незабутніми хвилинами щастя.

Кожен читач зможе прожити з улюбленими героями весь рік, разом з ними буде пекти «вафельне серце», стане вуличним музикантом та гратиметься у Другу світову війну. Трілле й Лена віч-на-віч зіштовхнуться як і з радісними моментами, так і з сумними, але вони завжди будуть разом, тому ніякі перешкоди їм не страшні. Проте чи справді дівчинка вважає сусідського хлопчика своїм другом? Чи всі почуття, які тримає у своєму серці Трілле, - взаємні? Книга про веселі пригоди двох друзів стане найкращим варіантом для читання в цю теплу пору.

buttom_960_212.png


«Експедиція за дивовижними тваринами» Олена Шкаврон, Наталія Шейн

Видавництво «Час майстрів»

f6bd3cd00a1a6f6c8597ddf8b130b482.jpgЕнциклопедії можна вважати одними з найкращих пізнавальних книг як для дітей, так і для дорослих будь-якого віку. Вони дають змогу читачам розширити свій кругозір та дізнатися безліч корисної інформації, яка згодом неодмінно стане в пригоді у майбутньому.

Нова енциклопедія від видавництва «Час майстрів» не тільки розповість про особливості та характери різних видів тварин, а й навчить працювати з картами та допоможе дослідити ареали розселення рідкісних звірів. Кожен зможе вирушити в цікаву подорож аж п’ятьма континентами та пройти квест, після якого всі читачі краще зрозуміють те, як діяльність людей впливає на навколишній світ та внаслідок чого зникають та гинуть тисячі створінь по всьому світу. Ви матимете змогу отримати знання з різноманітних галузей, особливо з географії, а також дізнаєтесь про найвизначніші місця нашої планети.

buttom_960_212.png


«Постанархизм» Сол Ньюман

Видавництво «Рипол Классик»

77434b50bf3ac4be4f669e7719975215.jpgПостанархізм – це теорія в політичній філософії, яка об’єднує в собі всі ідеї анархізму, але вже в постмодерному суспільстві. Цей термін виник на підґрунті розчарування людей у неоліберальному капіталістичному ладі. У своїй книзі Сол Ньюман, британський політичний мислитель, доводить зовсім нову теорію, засновану на принципах анархії. Досліджуючи цю ідею, він опирався на різні філософські вчення Жака Лакана, Штирнера та Фуко, що неабияк допомогло чоловікові у створенні концепцій постанархізму. Автор запропонує сучасну форму політичного ладу, яка дасть кожному своєрідну свободу вибору, та доведе думку того, чому ж потрібно відмовитися від ієрархічних ідей.

Книга Ньюмана стала справжнім відкриттям у політичній філософії, яскраво висвітливши всю теорію постанархізму. Ця новинка обов’язково сподобається всім тим, хто цікавиться громадськими науками та майбутнім суспільства.

buttom_960_212.png


«Виспані та щасливі. Легкий шлях до здорового сну для немовлят, малюків і батьків» Крейґ Канапарі

Видавництво «Vivat»

cb6e15d9bae4626fd1f3119397fd2813.jpgПіклуватися про своїх дітей та давати їм тільки найкраще – головне завдання усіх батьків. Вони разом зі своїми малюками долають всі перешкоди та переживають важкі часи. І однією з найголовніших проблем, з якими зіштовхуються діти в ранньому віці, є поганий сон. На це впливають безліч різних причин: облаштування кімнати, емоційний та фізичний стан малечі, біоритми, а також багато інших факторів, про які розповідає у своїй новинці Крейґ Канапарі.

Безсоння у дитини – дуже поширена проблема у сучасному світі, навіть не всі батьки – педіатри знають методи її вирішення. В такі моменти важливо дотримуватися певних правил, з яких і складається ця книга. Після прочитання всі батьки нарешті зрозуміють, як зробити так, щоб їхній малюк не прокидався щогодини та не будив своїми криками жителів помешкання. Якщо щаслива дитина, то щасливі й мама з татом!

buttom_960_212.png


«Врятуй себе» Мона Кастен

Видавництво «BookChef»

e083ad96c6f21bf294ceb120232e6211.jpgДруга частина популярної підліткової серії Мони Кастен вже чекає на своїх читачів. Перша книга підкорила мільйони людей по всьому світу палкою романтичною історією між звичайною дівчинкою Рубі та багатим і зухвалим хлопцем Джеймсом. Здавалося б, між ними немає нічого спільного, але серце не обдуриш. Теплі почуття і любов з’єднали двох зовсім різних людей.

Наприкінці першої частини Рубі дізналася жахливу новину і на власні очі побачила зраду близької їй людини. Її серце розбилось на тисячі маленьких уламків, а сама дівчина бажає назавжди стерти з пам’яті той злощасний день. Як тепер повернутися в школу, яка кишить розбещеними та нахабними однокласниками? Чи справді почуття Джеймса були лише грою? У цій книзі Рубі буде змушена відповісти собі на безліч запитань, які весь час сновигають в її голові, і нарешті вирішити, чи забути хлопця, чи все ж таки продовжити боротьбу за своє кохання.

buttom_960_212.png


Ми запропонували вам найкращі історії цього місяця, які вже встигли завоювати прихильність мільйонів людей за кордоном. Сподіваємось, що в компанії якоїсь із цих книг ви з цікавістю та захопленням проведете свій вільний час!

Автор: Анастасія Поляк