Биографии и мемуары. Лучшие книги
Що почитати

Біографії та мемуари. Найкращі книги

16 Серпня 2021 13:58 Book24.ua

Кожному з нас завжди було цікаво, як знаменитості та інші популярні особистості дійшли вершини у своїй справі, як знайшли дорогу до успіху та в чому ж полягають їхні секрети. Про них пишуть книги, знімають масштабні кінострічки і розповідають всьому світові про їхній шлях. Біографії видатних людей не тільки розкривають нам нові сторони життя цих особистостей, а й мотивують і надихають на нові звершення, на досягнення великих цілей. Ось чому з кожним роком такі історії стають все популярнішими серед книголюбів. Ми пропонуємо вам добірку найцікавіших біографій та мемуарів про унікальних людей, які вже встигли заявити про себе світові так, що їхнє ім’я звучало й продовжує звучати з уст мільйонів.


«Жінка, яка має план. Життя, сповнене пригод, краси й успіху» Мей Маск

Видавництво «Vivat»

4475.2500.jpgВсі ми знаємо всесвітньо відомого Ілона Маска, який подолав нелегкий шлях до успіху та створив глобальну компанію, яка щороку робить надзвичайні відкриття. Проте що ж ви чули про матір цього генія? Життя Мей завжди було наповнене перешкодами та різними випробуваннями, які жінка кожен раз долала з неймовірною внутрішньою силою та стійкістю. Вона пройшла тернистий шлях до того, щоб весь світ знав її як відому модель та нутриціолога, а не просто як мати Ілона Маска.

У своїй автобіографії жінка розповіла про досвід, який вона отримала впродовж усього життя, та уроки, які Мей винесла, працюючи дієтологом та у сфері моделінгу. Вона дасть безліч порад щодо стосунків у сім’ї, догляду за своїм здоров’ям і щодо того, як досягнути успіху в улюбленій справі. У Мей був чіткий план, і цією історією вона готова допомогти кожному відпрацювати та обміркувати свій.

buttom_960_212.png

«Я. Елтон Джон» Елтон Джон

Видавництво «BookChef»

32e421f2d38216df212806252b95243f.jpgБагато з нас погодиться з тим, що Елтон Джон – легенда, один із найгеніальніших композиторів останніх років. Мільйони людей щодня відкривають для себе творчість цього митця і щоразу все більше ним захоплюються. Проте за всіма видатними особистостями лежить довгий та важкий шлях їхньої праці. У своїй новій автобіографії Елтон Джон розповідає про те, з якими проблемами та перешкодами він зіштовхувався впродовж життя. Нелегкі стосунки з батьками та рідними, довгі роки боротьби із залежністю, а також радісні моменти тріумфу, знайомство з іншими видатними музикантами і заснування власного фонду, який вже декілька років допомагає людям боротися зі СНІДом, – всі ці етапи свого життя композитор описав з неабиякою чесністю та відкритістю, щоб кожен зміг надихнутися його працею та рухатися у напрямку до найзаповітнішої мрії.

buttom_960_212.png

«Дневник одного гения» Сальвадор Далі

Видавництво «Махаон»

59471aa4d40c959e3062d40ba76e0253.jpgГеніальність та божевілля завжди йдуть пліч-о-пліч, і від одного стану до іншого - всього лише крок. В цьому можна переконатися, прочитавши щоденник славнозвісного художника сюрреаліста Сальвадора Далі. Ексцентричний, палкий, епатажний, незалежний від думки суспільства – всі ці слова найяскравіше описують митця. Проте що ж ховається за завісою тих незвичайних картин, які думки плутаються в голові великого майстра? І найголовніше питання: геній чи божевільний, ким же насправді був Сальвадор Далі?

В цьому щоденнику ви не знайдете звичайні записи про буденні справи художника або ж про процес створення відомих полотен, тут ви зможете прочитати дивні нотатки автора та проникнути в саму голову митця, де ховаються дивні та місцями жахливі ідеї. Прочитавши книгу, ви нарешті зрозумієте та вирішите для себе, чи насправді Сальвадор Далі був тим величним генієм, яким його всі описують.

buttom_960_212.png

«Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грибаускайте» Дайва Ульбінайте

Видавництво «Наш Формат»

e4f7dcefb74c3183940f3381d3130d38.jpgЖінка-президент - вже не дивина для сучасного світу. Всі представниці цієї статі гордо, впевнено та мужньо показували себе в ролі голови держави, неодноразово відстоювали честь та гідність своєї країни на світовій арені. Яскравим прикладом такої жінки є Даля Грибаускайте, колишня президентка Литовської Республіки. Нелегко протистояти великим олігархам та керівникам інших держав, особливо коли вони набагато хитріші та могутніші за тебе, але Сталева Магнолія, як назвали свою очільницю литовці, щоразу йшла проти всіх та з неймовірною внутрішньою силою захищала права нації.

Ця книга розповість історію однієї з найсильніших президенток сучасності, яка попри всі перешкоди та негаразди зуміла відстояти національну гідність своєї держави, при цьому не схиливши голову ні перед ким. Біографія Далі доведе, що кожна жінка може досягнути будь-яких цілей, незважаючи ні на які проблеми й випробування.

buttom_960_212.png

«Неизвестная Астрид Линдгрен: редактор, издатель, руководитель» Чель Болюнд

Видавництво «Махаон»

e623535c384cd909557afa0e9e024cd0.jpgВидатна письменниця, журналістка, редакторка і видавець. Всіма цими словами можна охарактеризувати геніальну жінку, яка стала відомою на весь світ, - Астрід Ліндгрен. Всі ми знаємо її завдяки таким книгам, як «Пеппі Довгапанчоха», «Міо, мій Міо» і «Малий та Карлсон, що живе на даху», проте в біографії цієї письменниці є й ті факти та життєві етапи, про які дуже рідко говорять. Довгий період Астрід пропрацювала редакторкою дитячих книг і стала знаменитим видавцем. Щоденна робота в офісі та важка праця – цим було насичене життя жінки впродовж цілих 24 років. Вона не розповідала про це в жодному інтерв’ю, до недавнього часу лише мала кількість людей знала про ці факти з біографії письменниці. Саме тому Чель Болюнд, відомий шведський видавець, вивчав найменші деталі з життя жінки, досліджував її листи й спілкувався з близькими людьми літераторки, щоб зібрати воєдино всю інформацію і представити світові цю книгу. Тепер кожен зможе відкрити для себе зовсім нову Астрід Ліндгрен.

buttom_960_212.png

«Мрії мого батька. Історія про расу і спадок» Барак Обама

Видавництво «Yakaboo Publishing»

ffaa16589220d3be4037b08ee90f32e7.jpgНайвідоміша книга Барака Обами вийшла у світ у далекому 1955 році, коли чоловік ще не мав наміру ставати президентом, а яскраво проявляв себе лише в громадській діяльності. Ця історія розкриє всім читачам зовсім нетипову для того часу сторінку з життя чорношкірого американця та покаже нові й цікаві сторони біографії майбутнього очільника могутньої держави. Дитинство, зростання у сім’ї білошкірих, навчання в одній з найкращих шкіл, нелегкі стосунки з батьком та подорожі світом – про всі ці етапи ранніх років дуже відверто й щиро розповідає Барак у своїй дебютній книжці.

Біографія поділена на 3 великі розділи: «Походження», «Чикаго» і «Кенія». Кожен з них відкриває для читача завісу в окремі періоди в житті колишнього президента США. Історія відомого чорношкірого американця наштовхне всіх читачів на сотні різних думок про самотність, роль сім’ї, колоніалізм та багато інших неймовірно важливих тем для сучасної людини.

buttom_960_212.png

«Моніка Беллуччі. Хто пробачить мою красу» Єлізавета Бута

Видавництво «Фабула»

d4e58216b9ffe9853c56f1ed3529d887.jpgБезліч людей переконані в тому, що розум та краса – це явища несумісні. Якщо людина неймовірно гарна, то в неї, певно, пусто в голові. Проте Моніка Беллуччі зруйнувала всі стереотипи і довела світові, що красива жінка може володіти дивовижними знаннями й талантами.

Нова біографія Моніки розповість про нелегку історію жінки, про те, як вона постійно йшла проти всіх, хто в неї не вірив, та долала будь-які перешкоди на шляху до мрії. Раннє дитинство в італійському містечку, де всі вважали її лише красивою дівчиною і нічого більше; згодом – навчання на юридичному факультеті, який вона обрала, аби довести всім те, що окрім гарного обличчя в неї є й розум; робота в популярному модельному агентстві, що принесла їй чималий досвід; і до теперішнього часу, коли Моніка стала відомою на весь світ завдяки кінематографу. Ну і, звісно ж, книга розповість про палке та довге кохання жінки з Венсаном Касселем, внаслідок якого у них народилися прекрасні доньки. Біографія дивовижної Моніки Беллуччі надихне кожного і дасть змогу всім читачам повірити в себе та свої сили.

buttom_960_212.png

«Почему Боуи важен» Брукер Уилл

Видавництво «Індивідуум принт»

fea38c4c352a17ed2eb7d094e7368835.jpgДевід Боуї, Людина, яка впала на Землю, Зіггі Стардаст та ще десяток імен та псевдонімів, які належать одній людині – Девіду Джонсу, легендарному рок-музиканту 70-х – 80-х років ХХ століття. Він був кумиром мільйонів, ним захоплювалися, постери з його зображенням розвішували підлітки у себе в кімнатах. Проте ким насправді був цей відомий артист? Який сенс та думки він вкладав у свої пісні?

Брукер Вілл, британський професор і дослідник у галузі культурології, провів експеримент та прожив цілий рік життям Девіда Боуї. Його ціллю було зрозуміти весь сенс та різні мотиви, які вкладав відомий музикант у свої альбоми. Автор розповість про всю свою любов до Джонса, до його творчості, про те, як одна людина змінила мільйони життів, і нарешті про те, чому ж Боуї такий важливий. Історія музиканта передана з точністю та яскравими почуттями, в багатьох словах кожен прихильник цього артиста знайде щось своє, щось таке знайоме. Ця книга – це яскравий приклад того, як сильно впливають наші кумири на життя нас самих.

buttom_960_212.png

«Геній. Річард Фейнман: життя та наука» Джеймс Глік

Видавництво «Фабула»

e4843bb075603f57cad58128e5a7e0d9.jpgНе кожен вміє поєднувати в собі надзвичайний розум, дивовижні таланти, оптимізм та почуття гумору. Проте Річарду Фейману це вдавалося. Біографія легендарного фізика ХХ століття розповість всім читачам про життя генія, про світ загадок і логіки, в якому він жив, та про те, як же звичайний хлопець зміг досягнути таких висот в улюбленій справі, не втративши при цьому себе.

Автор зміг до найменших деталей передати всю історію Річарда Феймана та висвітлити не тільки особисте життя, а й відкриття, які зробив видатний науковець за всі роки свого існування. Фізика займала окреме місце в серці дослідника, він присвячував їй майже весь свій час. Завдяки цій книзі кожен читач матиме змогу наново поглянути на цю науку та світ загалом під тим кутом, під яким бачив їх Річард Фейман. Цікаві терміни та фізичні явища автор передав легкою мовою, щоб всі ті, хто ніколи не цікавився цією спеціальністю, змогли зрозуміти, чим жив геніальний винахідник. Книгу Джеймса Гліка було неодноразово номіновано в різних преміях, одна з яких знаменита Пулітцерівська, а також історія зайняла місце в фіналі Національної книжкової премії США.

buttom_960_212.png

«Зелене світло» Метью Макконагі

Видавництво «BookChef»

80e1685978d971ca0cb2d34339bd437e.jpgНовинка від відомого актора Метью Макконагі ще не побачила світ в українському перекладі, проте всі ми з нетерпінням чекаємо її виходу у вересні цього року. А поки ми даємо змогу кожному читачу дізнатися про цю історію та вирішити, чи є для неї місце у вашій особистій бібліотеці.

Метью Макконагі – володар «Оскара», один з найуспішніших акторів сучасності, кумир мільйонів людей. За все своє життя він пройшов чималий шлях, сповнений як злетами, так і падіннями, та отримав безліч уроків, які чоловік старанно занотовував у своєму щоденнику. Тепер Метью готовий поділитися своїми записами з усім світом. Нотатки, які збирав актор цілих 30 років, розкажуть читачам про всі моменти щастя, які виникали в житті артиста, та про довгу дорогу до успіху. Чоловік обожнює життя та отримує насолоду від кожної секунди, саме це і відчувається на сторінках книги. Ви дізнаєтеся, як радіти найдрібнішим деталям, як любити людей, брати від кожного дня тільки найкраще та у всьому бачити прекрасне. Ця книга для всіх, хто закоханий у життя, або для тих, хто тільки прагне по-новому в нього закохатися.

buttom_960_212.png


Кожна книга з цієї добірки навчить читачів чомусь особливому. Одна – любові до життя, інша – тому, як досягнути вершини в улюбленій справі, а якась – вмінню боротися з усіма труднощами на шляху. Будь-хто знайде тут історію для себе, ту, яка потрібна саме в цей момент. Ми сподіваємось, що вас зацікавили книги з цієї добірки і ви проведете прекрасний вечір з якоюсь із них!

Автор: Анастасія Поляк