Лучшие экранизации книг Стивена Кинга
Що почитати

Найкращі екранізації книг Стівена Кінга

16 Травня 2019 0:15 Book24.ua

Фільми за романами Кінга завжди користувалися величезною популярністю, і це не дивно, адже захоплюючий сюжет, наскрізь пронизаний загадками та страхом. Бажаєте полоскотати свої нерви? Тоді подивіться кращі фільми, зняті за книгами короля жахів.


«Телекінез» («Керрі»)

керрі.jpg

Дебютна екранізація першого роману Стівена Кінга є одночасно суперреалістичним хоррором та шкільною драмою.  Це і є формулою успіху, як самого твору, так і фільму. А сама історія розповідає про те, як дівчина, яку постійно ображали вдома та в школі, виявила у себе не тільки телекінетичні здібності, але і деяку жорстокість.

 У 2013 році вийшов ремейк цього фільму - «Телекінез».  Фільм вийшов досить динамічним, проте магію оригіналу він так і не зміг передати.

«Воно»

воно.jpg

Цей фільм, екранізований за однойменною книгою, змусив дуже багатьох людей боятися клоунів.  Першу кіноадаптацію цієї книги можна дійсно назвати страшною.  А ось друга, 2017 року - втілила в собі не тільки весь жах, який тільки може бути у фільмах за Стівеном Кінгом, але і порадувала іскрометним гумором.  Більш того, цей фільм став найкасовішим, серед фільмів жахів усіх часів.

«Кладовище домашніх тварин» 

615da58191efc7e648a2fb70a0d7f947.jpg

Екранізація легендарного роману допоможе вам з головою зануритися у атмосферу жаху. Режисер зміг тонко передати страхи та переживання всіх головних героїв, завдяки чому ви ніби разом з ними будете шукати правильний вихід з ситуації, яка склалася.

«Мішок з кістками»

мешок.jpg

У цій історії відчувається потенціал.  Саме тому телевізійна версія книги була розбита на кілька частин.  Несподівані повороти, відвертості та містичні події, що відбуваються навколо головних героїв, змусять вас з головою зануритися в атмосферу жаху.  Не можна сказати, що фільм повністю передає події, що відбуваються в книзі, але в них обох розповідається про наслідки поганих вчинків.


«Темна вежа»

темна вежа.jpg

Режисеру вдалося за 95 хвилин передати історію, описану у восьми книгах циклу.  У центрі сюжету опиняється протистояння загадкової людини в Чорному та Роланда Діскейна - останнього з роду легендарних стрільців.  А головною ставкою, в цій боротьбі, є благополуччя нашого світу.  Чи зуміє Роланд захистити Таємничу Чорну Вежу від людини в Чорному та врятувати світ від цілковитого хаосу?

 Цей справжній фантастичний блокбастер привертає увагу ще й тим, що головні ролі в ньому виконали Метт’ю МакКонахі та Ідріс Ельба.

«Ловець снів»

ловець снів.jpg

Чудовий фільм з глибоким філософським змістом, який розповідає про незриму боротьбу добра і зла на нашій планеті. Як і в книзі, режисер наочно показує, що вирішальним фактором у цій боротьбі стануть люди, здатні за будь-яких обставин проявляти добре, людське ставлення до інших, незалежно від ситуації.



Автор: Світлана Варук