BookForum 2019: 5 художественных книг, на которые стоит обратить внимание
Що нового

BookForum 2019: 5 художніх книг, на які варто звернути увагу

18 Вересня 2019 8:56 Book24.ua

До цьогорічного BookForum видавництва підготували сотні новинок української та зарубіжної літератури! Щоб ви, бува, не розгубилися, ми обрали 5 книг, повз які не варто проходити.


«Місто дівчат», Елізабет Ґілберт

11.jpgНовий бестселер від Елізабет Ґілберт – письменниці, яка стала відомою після романів «Їсти, молитися, кохати» та «Природа всіх речей». Роман «Місто дівчат» фанати чекали довгих шість років і воно того вартувало.

В 95 років Вівіан отримує лист він дочки одного із своїх коханців. Дівчина просить розповісти, що означав для Вівіан її батько. І вона починає згадувати своє буремне життя. Надворі 1940-і роки, Вівіан – дев’ятнадцятилітня студентка, яку щойно вигнали з коледжу. Батьки відправляють її до тітоньки Пег, яка керувала театром. Так Вівіан опиняється у вирі бурхливого театрального шику і богеми Нью-Йорка.

Знайомства із відомими акторами, ріки алкоголю, пристрасні ночі і пізні ранки. Свобода!

Цитата:

«Тому на потоці, де вчилися триста шістдесят дві молоді розумні студентки, я опинилася в рейтингу на триста шістдесят першому місці – аж мій тато нажахано запитав: «О Господи, чим тоді займається та, що на останньому?»


«Дім, де жевріє світло», Ельчин Сафарлі

12.jpgКниги азербайджанського письменника Ельчина Сафарлі називають романами-медитаціями. Вони дозволяють повністю зануритися в себе і розчинитися, пригадати свої дитячі мрії та запах бабусиного варення, віднайти те сокровенне, що приховували навіть від себе. А ще помічати красу у буденних речах.

Ані – літня жінка, яка живе біля моря в невеличкому французькому містечку. Вона читає, слухає музику, насолоджується повільними прогулянками і пише листи внучці, яку ніколи не бачила.

Будьте готові, що коли перегорнете останню сторінку цієї книги, вам нестерпно захочеться до моря: почути шум хвиль, побачити, як сонце ховається у воді, відчути на обличчі морський вітер.

buttom_960_212.png

Цитата:

«Хтось сприймає крапку в кінці останнього речення як фінал. Для мене крапка – це початок інших, нових історій. Поки вони тебе цікавлять, ти живеш».


«Міністерство граничного щастя», Рой Арундаті 

13.jpgПисьменниця та громадська активіста Арундаті Рой після двадцятирічної перерви написала другий роман. Книга «Бог дрібниць» принесла їй світову славу і Букерівську премію. Чи не розчарує книголюбів твір «Міністерство граничного щастя»?

Роман «Міністерство граничного щастя» глибокий та суперечливий. Він складається з окремих історій про журналіста, архітектора, повстанця, агента спецслужб. Кожен фрагмент – наче пазл. Лише зібравши всі докупи, можна «відчути» Індію і зрозуміти творчість Арундаті Рой.

Цитата:

«Оскаженілі вбивці повтягували кігті і повернулися до своїх звичних, повсякденних занять, адже на щодень були пересічними клерками, кравцями, водопровідниками, теслями, крамарями; життя знову увійшло у звичайну колію. У нашій частині світу нормальність подібна на варене яйце: під буденною, одноманітною поверхнею білка криється жовток страхітливого насильства».


«Така, як ти», Марк Леві

14.jpgРомани Марка Леві затишні, зворушливі, атмосферні і з ароматом Франції. Романи «Перший день» і «Кожен хоче любити» і новинка «Така, як ти» саме такі.

В Нью-Йорку в одному із будинків досі є ліфт із ручним управлінням. Вже 39 років ліфтером в цьому будинку працює індієць Діпак, який, здається, знає про мешканців усе. Він любить свою роботу і не уявляє, чи міг би працювати деінде. Одного дня в його спокійне життя вривається племінник Санджай. І все перевертається з ніг на голову.

buttom_960_212.png

Цитата:

«Ділак цінує своє розмірене буття не менше, ніж кохає дружину. Але того вечора, коли він умощувався за столом, спокійна плинність його буття мала порушитись».


«Зміщення спектра», Януш Леон Вишневський

15.jpgПродовження популярного роману Януша Вишневського «Самотність в мережі»! І українською мовою книга вийде друком швидше, ніж польською.

Януш Вишневський повернувся до історії і описав, як склалося життя в головних героїв через 20 років. Головний герой роману – студент Якуб. Навчається на факультеті інформатики. Він нічого не знає про минуле своєї мами і про те, як сильно вона кохала чоловіка із мережі. Дівчина Якуба почала читати книгу і помічати багато паралелей із описаним в ній і життям Якуба, і його мами. Вона починає власні пошуки, але не знає, чи ділитися своїми підозрами із коханим. Чи готовий він дізнатися, хто насправді його батько?

buttom_960_212.png


Автор: Катерина Ільчук