BookForum 2019: ТОП-5 новинок нон-фикшн
Що нового

BookForum 2019: ТОП-5 новинок нон-фікшн

17 Вересня 2019 14:38 Book24.ua

На старт, увага, руш! Розпочався найбільш книжковий тиждень року – 26-ий BookForum. Українські видавництва підготували стільки крутих новинок, що можна і розгубитися. Куди бігти? Що купувати? На що звернути увагу?

Зберігайте спокій і читайте далі – ми підготували для вас 5 новинок у жанрі нон-фікшн, які вартують вашого часу і грошей.


«Витри шмарклі, подруго! Припини вірити в брехню про те, ким ти є, і станеш тією, ким маєш бути» Рейчел Голліс

1.jpgВам хоча б раз здавалося, що ви погана дружина чи мама? Що ви недостатньо красива чи струнка? І що подруга із вас нікудишня? Що ви не заслуговуєте на таку роботу? Вітаю, ви самі себе посадили до клітки обмежень та стереотипів. Причин багато: відредаговані фотографії відомих особистостей в журналах, яскраве життя блогерів в соцмережах і реклама ідеального життя на кожному телеканалі.

Жіноча мотиваційна спікерка Рейчел Голліс впевнена, що варто вам позбутися переконань, нав’язаних суспільством – ваше життя зміниться. У книжці авторка розвінчує 20 міфів, які псують вам життя, позбавляють сил прокидатися вранці і не дозволяють бачити реальність такою, якою вона є. Історії, які вона розповідає, відгукуються жінкам по всьому світу, бо вони смішні, відверті і справжні. А ще – допомагають позбутися упереджень і стереотипів.

Рейчел Голліс стане водночас вашою подругою і коучем.

buttom_960_212.png

Порада:

«Припини придушувати почуття замість того, щоб працювати над ними. Припини купувати любов своїх дітей їжею, іграшками або дружбою, бо це легше, ніж виховувати.

Твоє життя не має бути схожим на моє. Господи, твоє життя взагалі не має бути схожим на будь-чиє, але принаймні воно повинно бути твоїм власним витвором».


«У пастці депресії. Як подолати тривожність і радіти життю» Алекс Корб

2.jpgУ всіх бувають хвилини розпачу і незадоволення своїм життям, коли не хочеться нікуди йти і щось робити. Нейрофізіолог Алекс Корб вважає, що такі відчуття – наслідок дії нейронної мережі організму. А оскільки нейрофізіологія кожної людини унікальна, то в деяких людей депресивні моменти перетворюються на хронічні стани.

В книжці автор пояснює, чому депресія – це не просто весь час сумувати. Мозок людини щоразу більше заганяє її в тривожний стан. Алекс Корб це називає низхідною спіраллю депресії і пояснює, що змінити і на чому зосередитися, щоб вибратися із цієї спіралі.

buttom_960_212.png

Цитата:

«У деяких людей мозок автоматично концентрується передусім на негативі, що збільшує для них загрозу депресії. Мозок цих людей має упереджене ставлення до болю, втрат і емоційної розплати за помилки; нерідко такі люди мають викривлені спогади про минуле й очікування від майбутнього».


«Не нюнь. Просто, трясця йому, зроби це!» Джен Сінсеро

3.jpgУ вас є лише одне життя і лише один шанс стати тим, ким маєте стати. Тоді чому ж навколо так мало щасливих і реалізованих людей?

Ми живемо у Всесвіті надзвичайних можливостей і нам доступні всі гроші цього світу. Уявіть, як круто буде вбити монстра злиднів та чудовисько обмежень! Джен Сінсеро подружить вас із фінансами і допоможе позбутися страхів. Ця книжка – це концентрація технік та вправ для зміни фінансового мислення. Без довгих вступів та ліричних відступів авторка дає конкретні поради і запевняє: просто почніть їх виконувати і ви розбагатієте до непристойності.

Якщо не вистачає мотивації чи добрячого штурхана – книга для вас.

buttom_960_212.png

Цитата:

«Успіх – це спосіб буття, пристосування та зростання, що з практикою стає дедалі легшим. Якщо ви хочете бути й залишатися успішною людиною, то вам захочеться завжди мати час для духовного спортзалу. І вам захочеться з особливою відповідальністю ставитися до своїх вправ, коли берете курс на досягнення особливої мети».


«Засіло в голові. Наука успішного навчання» Генрі Редіґер та Марк Макденіел

4.jpg

Скільки годин у школі триває курс фізики? А як мало людей може пояснити елементарні її поняття. Скільки грошей ми витрачаємо на курси і вебінари? Та дуже мало порад із них втілюємо в життя. Чому? Тому що більшість з нас неправильно навчається. Звичні для нас методи навчання та запам’ятовування – марна трата часу.

Когнітивісти Генрі Редіґер та Марк Макденіел досліджуються науку навчання та пояснюють, як запам’ятовувати на довший час. Плануєте восени вчити нову мову або опанувати нову професію? Щоб нова інформація засіла в голові – дізнавайтеся ефективні стратегії запам’ятовування.

buttom_960_212.png

Порада:

«Нові знання швидше засвоюються, коли вставити їх у ширший контекст. Наприклад, що більше фактів з історії вам відомо про ту чи іншу подію, то краще ви її запам’ятаєте. Так ви можете надати події вагоміше значення – скажімо, проаналізувавши її на основі ваших знань про амбіції людей та примхи долі. Подія справді закарбується в пам’яті».


«Підсвідомості все підвладне» Джон Кехо

5.jpgХочете покращити своє життя і досягнути успіху? Звісно, що хочете. Хто ж не хоче? Але більшість людей намагаються змінити зовнішні обставини, тоді як Джон Кехо впевнений – потрібно змінювати думки і переконання.

Джон Кехо – тренер із особистого розвитку, письменник і мільйонер. У своїй найвідомішій книзі «Підсвідомості все підвладне» він написав про те, як працює свідомість та підсвідомість, що таке інтуїція та натхнення та яким законам підпорядковується сила думки. Щоб змінити обставини у своєму житті треба розвивати в собі певний тип свідомості. Помітили, що успішні і багаті люди – оптимісти і завжди налаштовані на перемогу?

Підсвідомість – ваш всемогутній партнер у досягненні успіху. Хочете з нею подружитися? Читайте у книзі, як це зробити.

buttom_960_212.png

Цитата:

«Наш світ – це аж ніяк не мертва купа цегли і каміння. Це жива, насичена система енергетичних потоків. Кожна ваша думка викарбовується в цій системі, і її дія є незаперечною. Подобається це вам чи ні, але ви за допомогою думок постійно створюєте реальність».


Автор: Катерина Ільчук