Сучасні любовні романи: 5 найпопулярніших книг
Що почитати

Сучасні любовні романи: 5 найпопулярніших книг

27 Листопада 2018 14:29 Book24.ua

З приходом зими все частіше з’являється бажання повернутися додому, заварити собі чашечку ароматного чаю та, загорнувшись у теплий плед, почитати цікаву книжку. А якщо вам хочеться трохи відпочити та отримати справжнє задоволення від прочитаного, то один з представлених нижче любовних романів – це саме те, що вам потрібно. Історії кохання прийдуться до душі і тоді, коли у вас у відносинах все у повному порядку, і тоді, коли чергові стосунки принесли прикре розчарування. Ці романи допоможуть вам по-іншому подивитися на безліч життєвих ситуацій та почати жити з чистого аркуша.


«До зустрічі з тобою», Джо Мойес

1.jpgРоман розповідає незвичайну історію двох людей з невеликого англійського містечка, що належать до різних соціальних класів. З примхи долі їм судилося зустрітися, щоб увійти в життя один одного та назавжди його змінити. Письменниця настільки майстерно описує характери та риси головних героїв, що ви не просто будете за них переживати, а й багато в чому впізнаєте себе.

Суть роману полягає в тому, аби навчитися любити та цінувати життя у всіх його проявах, невпинно розширювати свої горизонти, не боятися змін та прагнути жити яскраво за будь-яких обставинах. Книга дає досить потужний посил та допомагає всім, хто зневірився, поглянути під іншим кутом на ситуацію, що склалася.

«Їсти, молитися, кохати», Гілберт Елізабет

2.jpgСправжній жіночий роман, адже яка дівчина після чергових невдалих відносин не мріє рвонути кудись на край світу та почати там будувати своє життя заново. А у головної героїні книги є не тільки матеріальна можливість відправитися у захоплюючу подорож, але і список країн, які вона мріє відвідати.

Ця книга про любов до себе, мудрість, волю, гармонію та дисбаланс, умиротворення, силу та слабкість справжньої жінки, яка шукає себе. На перший погляд роман здається досить легким, але насправді автор намагається пояснити наскільки важливо в моменти повної безвиході не опускати руки, а продовжувати шукати себе справжню, щоб прийняти, полюбити та незважаючи ні на що навчитися бути щасливою.

«Ночи в Роданте», Ніколас Спаркс

3.jpgСпаркс завжди знає про те, яких струн душі читачів потрібно торкнутися, щоб його твір відразу привернув до себе увагу. Ось і цей роман розповідає про кохання, яке може прийти, коли уже зовсім не сподіваєшся та не чекаєш його. Можна сміливо сказати, що ця книга про кохання, здатне дарувати крила.

Твір повідає вам красиву історію про кохання вже немолодих людей, у яких за спиною розлучення, багаж минулих помилок, проблем та розчарувань, і з усім цим потрібно терміново щось вирішувати. Роман не тільки чіпляє за саме серце, а й змушує задуматися про своє життя та переглянути події, які в ньому постійно відбуваються. А головне, Ніколас змусить вас відповісти на питання про те, куди ви постійно поспішаєте – назустріч своєму майбутньому або навпаки біжите від минулого?

«Между нами горы», Чарльз Мартін

4.jpgРомантична та зворушлива історія про чоловіка та жінку, що вижили в нелюдських умовах. Оригінальний сюжет захоплює увагу з першої сторінки, а фінал дійсно дивує.

Автор настільки вміло описує засніжені гори, що читаючи цю книгу, вам буде здаватися що ви самі ступаєте по снігу однієї з вершин. А на фоні цієї краси Мартін піднімає досить серйозні теми. У творі йдеться не тільки про подолання всіляких фізичних труднощів після авіакатастрофи, але і про відродження людської душі після пережитого.

На сторінках книги багато гумору та цікавих висловлювань головних героїв, завдяки чому ви її прочитаєте буквально на одному диханні.

«Как влюбиться без памяти», Сесілія Ахерн

5.jpgЦей роман у першу чергу про миті реального життя – від самих негативних, наповнених самотністю, смутком, суїцидальними думками та відчаєм, до найрадісніших, життєстверджуючих та оптимістичних. Незважаючи на досить складну та небезпечну тему суїциду, ця історія вийшла легкою та максимально щирою, але при цьому не позбавленою частки реалістичності.

Сесілії вдалося не тільки розповісти простими словами про складне, але і сповна розкрити внутрішній світ головної героїні, а також повідати її красиву історію кохання. Останні глави книги наповнені зворушливими емоціями, щастям, радістю та оптимізмом. Цим автор ще раз підкреслює, наскільки важливо стирати з пам'яті все погане та цінувати тільки світлі моменти свого життя.

Після знайомства з цими книгами ви зрозумієте, що любовні романи – це насправді гідний жанр художньої літератури, в яких не тільки описується широка гама почуттів, але і піднімаються дійсно важливі теми. А який роман про любов найбільше зачепив вас за душу?


Автор: Світлана Варук