Найпопулярніші книги для сучасних підлітків
Що почитати

Найпопулярніші книги для сучасних підлітків

5 Грудня 2018 14:34 Book24.ua

Молодь – дуже уважна та вимоглива аудиторія. Під час дорослішання підлітки визначають власні інтереси, бажання та розставляють пріоритети. На сторінках книг вони намагаються знайти споріднені душі й, ототожнюючи себе з головними героями, наповнюють своє життя переживаннями та пригодами. Саме тому сучасна підліткова література – це не просто книжки про проблеми взаємовідносин з батьками та перше кохання, а твори, в яких підіймаються актуальні, цілком дорослі питання. І представлена ​​нижче добірка може багато чому навчити не тільки молоде покоління, а й всезнаючих дорослих.


 «Виноваты звезды», Джон Грін

1.jpgТвір розповідає про хворих на рак підлітків, які не здаються та не звертаючи увагу на свою хворобу спілкуються, закохуються та переживають захоплюючі емоції. Як і звичайні діти вони бувають бунтівними, вибуховими та часом настирливими. Вони абсолютно не бояться смерті та кидають виклик долі. Автор настільки влучно описав душу кожного героя, що у вас складеться враження, ніби ви знайомі з ними особисто. Читаючи книгу, ви будете спостерігати за тим, як розвиваються відносини між двома смертельно хворими підлітками. Але чи зможуть вони ввести в оману смерть та перемогти хворобу?

Цією роботою Джон Грін намагається пояснити молодому поколінню наскільки важливо цінувати своє життя. Тема дійсно дуже актуальна, адже сьогодні багато молодиків готові через нерозділене кохання або сильну образу покінчити життя самогубством. Вони мріють про модний одяг та нових гаджети, при цьому майже не замислюються про те, що десь поруч живуть люди, які кожну секунду намагаються перемогти смертельну хворобу та мріють тільки про життя. Ця книга навчить кожного цінувати те, що має, адже ніхто не знає, що в наступну секунду може статися c ним або близькими йому людьми.

«Дівчина онлайн», Зої Загг

2.jpgЧудовий роман, який припаде до душі всім підліткам, а більш зрілого читача змусить згадати себе в юному віці. Авторка розповідає про юну дівчину, яка постійно потрапляє в безглузді ситуації та стикається з непорозумінням однолітків.

Протягом всієї книги головна героїня буде вчитися справлятися з підлітковими проблемами, вірити в себе та боротися з власними страхами. Тут розказано не тільки про стосунки з батьками, дружбу та перше кохання, але і про втрати, зраду та страхи. На перший погляд Зої відкриває прості істини, але насправді підліткам часом дуже складно усвідомити, як боротися з глузуванням однокласників, панічними атаками та багатьма іншими проблемами, які в цьому віці здаються глобальними.

Прочитавши книгу, кожен зможе зробити для себе правильні висновки. Підлітки зрозуміють як чинити в тій чи іншій ситуації, а батьки зуміють знайти правильний підхід до своєї дитини, щоб підтримати її у важкій ситуації.

«Дівчина-гік», Холлі Смейл

3.jpgГоловною героїнею роману є скромна п'ятнадцятирічна дівчина. Вона досить розумна, але при цьому абсолютно не пристосована до життя та не здатна використовувати свої знання з користю. Вона незграбна та постійно потрапляє в нісенітні ситуації. Можливо, в її житті все так і залишалося б далі, але одного разу їй випав шанс стати обличчям відомого будинку мод. І тільки дочитавши до кінця книгу, ви зможете дізнатися, чи зуміла героїня побороти всі свої страхи, стати неймовірно популярною, але при цьому залишитися собою?

Твір досить легкий для прочитання, в ньому багато гумору та жартів, але насправді автор прагне показати підліткам наскільки важливо, розвиваючи свою особистість, не втратити себе в новомодних течіях та трендах.

«Заводной апельсин», Ентоні Берджесс

4.jpgКультовий твір про цинічного та дуже жорстокого підлітка, який живе, вбираючи емоції болю, та отримує насолоду від чужих страждань. Разом зі своєю бандою він фізично та морально пригнічує людей – грабує, б'є, ґвалтує, проникає в чужі будинки ... Але одного разу все пішло зовсім не так як задумано – головний герой потрапляє до в'язниці. І тоді автор ставить перед читачами безліч провокаційних питань.

Однією з центральних тем роману є свобода вибору, адже головний герой після потрапляння до в'язниці був позбавлений цієї можливості. А чи мали право без його згоди проводити над ним медичні експерименти? І тільки повністю прочитавши твір ви зможете відповісти на це питання.

Книга змушує задуматися не тільки про те, чому підлітки переступають межу та роблять жахливі вчинки, а й про те чи можливо виправити злочинця та направити його на путь істинний.

«Часодії. Часовий ключ», Наталія Щерба

5.jpgЦя казкова історія перенесе вас у чарівний світ, де немає інтернету та телефонів, а звичайний годинник допомагає творити диво. Головною героїнею роману є звичайна тринадцятирічна дівчинка, яка до певного часу і сама не знала про свої магічні здібності. На неї постійно тиснуть, переслідують, змушують робити вибір, підставляють та обманюють. Але одного разу вона потрапляє в абсолютно інший вимір, де феї живуть поруч з людьми та де можна в будь-який момент переноситися у часі і просторі. Аби повернутися до звичного життя їй доведеться розгадати усі оточуючі загадки і таємниці.

У книзі зібрано безліч персонажів, а події калейдоскопом змінюють одна одну. Чи зможе юна дівчина в цьому вирі зрозуміти хто хороший, а хто поганий? І як їй діяти далі?

Всі п'ять книг підіймають найактуальніші теми для підлітків. Вони допоможуть молодим людям по-іншому подивитися на свої проблеми та додадуть розуміння у різних ситуаціях.


Автор: Світлана Варук