5 художественных книг о книгах
5 книжок про...

5 художніх книг про книги

7 Лютого 2020 10:26 Book24.ua
Якою має бути ідеальна книга книголюба? Щоб там було про читання та книги (приємно читати про людей зі схожими цінностями) і про вигаданих та справжніх письменників (яке воно – закулісся письменництва?). Ще додайте атмосферні описи і трохи сімейних таємниць. Ось вам і рецепт ідеальної книги.
А щоб чекати на весну було легше і приємніше, ми знайшли для вас аж 5 художніх атмосферних книг про книги і читання.

«Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння» Мері Енн Шеффер, Енні Берровз


5 художніх книг про книгиВ молодих письменників та письменниць часто бувають творчі кризи. Такий період якраз у Джулієт – вона не може вигадати, про що писати наступну книгу. Аж ось сюжет сам знаходить її – вона отримує листа із проханням порадити хороші лондонські книгарні від незнайомого чоловіка. В них зав’язується переписка і Джулієт дізнається про книжковий клуб, створений жителями острова Гернсі під час окупації. Згодом вона вже отримає листи заледве не від кожного члена клубу (і навіть від тих жителів острова, які цей клуб зневажали). А тоді відправляється на острів, аби познайомитися з ними особисто.
Ця книжка – це must-resd для всіх книголюбів!

buttom_960_212.png


«Дарующий звезды» Джоджо Моєс


5 художніх книг про книгиГоловна героїня Еліс виходить заміж за Беннета Ван Кліва і переїздить в штат Кентуккі. Еліс – імпульсивна, енергійна і життєрадісна. А чоловік і свекор – консервативні і нічого їй не дозволяють робити.

Аж ось Елі дізнається про програму Елеонори Рузвельт – Кінну бібліотечну службу. Звісно ж, вона долучається. Однак не всі сприймають цю ініціативу позитивно, адже мало того, що жінки будуть роз’їжджати самі на далекі відстані, так ще й очолює кінну бібліотеку – жінка Марджері.

Історія заснована на реальних подіях. В 1935-1943 роках в штаті Кентуккі справді існувала кінна бібліотека і жінки на конях завозили книги жителям найбільш віддалених сіл. Сила і мужність тих жінок не може не вражати, адже це був час, коли жінка вважалася практично власністю чоловіка.

buttom_960_212.png


«Славетне життя Ей-Джея Фікрі» Габріель Зевін


5 художніх книг про книгиЕй-Джей Фікрі – власник маленької книгарні на острові Аліси. Після смерті дружини він уникає людей і зловживає вином. Справи в книгарні йдуть все гірше і гірше. Він вже навіть думав продати один рідкісний екземпляр книги Едгара Аллана По і закрити магазин. Отриманих грошей цілком вистачило б на життя. Але екземпляр крадуть.

Аж ось після пробіжки Ей-Джей заходить у книгарню і знаходить між рядів маленьку покинуту дівчинку. Ця подія змінює його життя.

Це дуже добра і атмосферна історія. Погодьтеся, цікаво читати про те, що думають власники книжкових магазинів про своїх покупців, які книги читають самі, що рекомендують клієнтам.

buttom_960_212.png


«Тринадцатая сказка» Діана Сеттерфілд


5 художніх книг про книгиМаргарет працює у невеличкому букіністичному магазинчику. Вона читає і перечитує класичні романи, а ще пише біографії письменників. Подруг Маргарет не має і взагалі живе доволі самотньо. Їй ніби постійно не вистачає когось поруч. І вона знає кого – сестри-близнючки, втраченої в дитинстві.

Одного дня Маргарет отримує лист від найзагадковішої письменниці Віди Вінтер. Навколо неї ходять безліч легенд і чуток, частину з яких вона сама ж і вигадала. Письменниця за все життя не дала жодного правдивого інтерв’ю, аж тут хоче, аби Маргарет написала її біографію.

Перед читачами під готичними декораціями розгортається вишукана детективна історія. Сюжет затягує, хоч деякі його подробиці відверто моторошні.

buttom_960_212.png


«Тайная жизнь писателей» Гійом Мюссо


5 художніх книг про книгиРафаель Батай хоче стати письменником. І книгу він вже написав, от тільки жодне видавництво не хоче її друкувати. Суцільні відмови, невдачі і розчарування. Але Рафаель не опускає руки: в пошуках натхнення і наставництва він відправляється на пошуки відомого письменника Натана Фаулза. В 35 років Натан вирішив, що досить з нього публічності і усамітнився на острові Бомон. З тих пір він відмовляється спілкуватися із пресою і не пише книг. Рафаель сподівається, що отримає пораду від досвідченого письменника.

Водночас із письменником-початківцем на острів приїздить журналістка, яка все ж хоче дізнатися причину зникнення Натана. Аж ось на Бомоні знаходять труп жінки…

«Тайная жизнь писателей» – це детективний роман і водночас історія про письменницьке ремесло та творчість. Тут і поради для людей, які пишуть, і інтриги та загадки минулого.

buttom_960_212.png



Автор – Катерина Ільчук