Посетить презентацию, прочитать, обсудить: Книжная афиша на 15-29 февраля 2020
Книжкова афіша

Відвідати презентацію, прочитати, обговорити: Книжкова афіша на 15-29 лютого 2020 року

14 Лютого 2020 16:30 Book24.ua
Лютий – це час, коли нам нестерпно хочеться, аби весна прийшла швидше. Новорічного настрою уже немає, різдвяні декорації складені у ящик, надворі сіро і пасмурно. Ще й снігу не видно. А щоб зробити чекання приємнішим, маємо для вас інструкцію: відвідайте цікаву презентацію, прочитайте новинку від українських видавництв і обговоріть прочитане у літературному клубі. За потребою повторити те саме з іншою книгою. Повірте, лютневі дні пролетять непомітно.

15 лютого – презентація книжка Микити Кравцова «Історія анімації. Як народжується мистецтво»


Відвідати презентацію, прочитати, обговорити: Книжкова афіша на 15-29 лютого 2020 рокуКоли з’явилася перша анімація? Здивуєтеся, якщо дізнаєтеся, що задовго до появи кінематографа і створення фотоапарата? Зараз цим видом мистецтва захоплюються мільйони людей, але ви й уявити не можете, скільки людей працювали над тим, що ви зараз вважаєте анімацією. Про історію цього виду мистецтва читайте у книжці.

Де? Київ, проспект Перемоги, 25а (Бібліотека ім. Т.Г.Шевченка).

Час: 16.00.

Вартість: безкоштовно.

17 лютого – розмова «Два погляди на Марка Вовчка» та презентація книжки «Емансипантка»


Відвідати презентацію, прочитати, обговорити: Книжкова афіша на 15-29 лютого 2020 рокуКласиків варто читати і перечитувати. Твори Марка Вовчка глибокі та чуттєві. Авторку з впевненістю можна назвати зачинателькою української психологічної прози. Презентуватимуть книгу літературознавиця та упорядниця збірки Віра Агеєва і письменниця та авторка післямови Катерина Бабкіна.

Де? Київ, вул. Лисенка, 3 (Книгарня «Є»).

Час: 18.30.

Вартість: безкоштовно.

19 лютого – зустріч читацького клубу Літакценту і обговорення роману Оксани Луцишиної «Іван і Феба»


Відвідати презентацію, прочитати, обговорити: Книжкова афіша на 15-29 лютого 2020 рокуЦе перший роман про Революцію на граніті. Події розгортаються в останні роки радянської влади і перші роки незалежності України. Іван повертається у рідний Ужгород і закохується в поетку Марію. Дівчина називає себе Фебою. Починається їхнє сімейне життя в буремні 90-і.

Де? Київ, вул. Лисенка, 3 (Книгарня «Є»).

Час: 18.30.

Вартість: безкоштовно.

20 лютого – лекція літературознавця Ростислава Семківа «Енеїда» Котляревського: від жарту до шедевру»


Відвідати презентацію, прочитати, обговорити: Книжкова афіша на 15-29 лютого 2020 рокуРостислав Семків – літературознавець, кандидат філологічних наук, викладач та автор книг «Як читати класиків» та «Як писали класики». На зустрічі він розповість про те, як Котляревський писав «Енеїду», про світовий історичний контекст твору та про його вплив на сучасну українську літературу.

Де? Київ, вул. Лаврська, 9 (Музей книги і друкарства України).

Час: 18.00.

Вартість: безкоштовно.

22 лютого – презентація дитячої книжки «Історія, яку розповіла Жука» і майстер-клас за участю авторки


Відвідати презентацію, прочитати, обговорити: Книжкова афіша на 15-29 лютого 2020 рокуЦе перший пікчербук від української ілюстраторки.

Два песики-братики Жука і Сіріус живуть біля заправки. Раніше їх щодня підгодовувала добра жінка, але тепер вона кудись зникла. Ще й починаються морози. Песиків вивозять і невідомо, чи вижили б вони, якби на узбіччі не зупинилася автівка. Зворушлива історія про те, як любов і доброта рятують життя.

Де? Київ, вул. Григорія Сковороди, 6 (Книгарня-кав'ярня Старого Лева).

Час: 11.00.

Вартість: безкоштовно.

25 лютого – презентація роману Мар’яни Гапоненко «Хто така Марта?»


Відвідати презентацію, прочитати, обговорити: Книжкова афіша на 15-29 лютого 2020 рокуМар’яна Гапоненко – німецька письменниця українського походження. Вперше роман опублікований у Німеччині у 2012 році. Головний герой книги – орнітолог Лука Левадський. У 96 років він дізнається про те, що смертельно хворий і жити йому залишилося зовсім мало. Час, який йому залишився, Лука вирішив провести розкішно – їде до Відня, живе в дорогому готелі, напивається із новим знайомим і потрапляє у пригоди.

Де? Київ, вул. Хрещатик, 46 (Книгарня «Є»).

Час: 18.30.

Вартість: безкоштовно.

26 лютого – лекція «Антон Чехов: м’яка влада таланту»


Відвідати презентацію, прочитати, обговорити: Книжкова афіша на 15-29 лютого 2020 рокуАнтон Чехов – талановитий лікар і професійний письменник. Чи навпаки? Як він поєднував настільки різні види діяльності? «Три сестри», «Палата №6» і «Дама с собачкой» – геніальні твори. Що сприяло формуванню особистості Антона Чехова і чим став письменник для світової літератури – про це і не тільки запрошують нас поговорити за бокалом вина.

Де? Київ, вул. Володимирська, 49а (Inveria).

Час: 19.00.

Вартість: 350 грн., онлайн трансляція – 200 грн.

27 лютого – лекція Євгена Стасіневича «Не розкажуть у школі: Шевченко»


Відвідати презентацію, прочитати, обговорити: Книжкова афіша на 15-29 лютого 2020 рокуЩо знаємо ми про Тараса Шевченка зі школи? Основні факти із біографії (кріпацтво, заслання, викуп), щось трохи із його поезії і ще чули, що він писав прозу. Звісно ж, кожен має вдома один примірник найвідомішої поетичної збірки «Кобзар» (якщо ні – саме час купити).

Але чи розуміємо ми творчість Шевченка? Чи коректно ми її читаємо і чи не додумуємо того, що там немає? Євгеній Стасіневич на зустрічі проаналізує вірші Тараса Шевченка, завдяки чому поет стане нам ближчим і зрозумілішим.

Де? Київ, вул. Володимирська, 49а (Inveria).

Час: 19.00.

Вартість: 400 грн., онлайн трансляція – 300 грн.


Автор - Катерина Ільчук