Литературные клубы и чтения поэзии : Книжная афиша 1-15 февраля 2020
Книжкова афіша

Літературні клуби та читання поезії: Книжкова афіша 1-15 лютого 2020

3 Лютого 2020 13:34 Book24.ua
Минуло майже 10% нового року. Здивовані? Ми теж. Скільки книг вже встигли прочитати у 2020? А скільки з них обговорив на зустрічах літературних клубів? Ото ж бо й воно. Хутчіш надолужувати втрачене, адже лютий багато на книжкові події.

2 лютого – зустріч літературного клубу «Пломінь» і обговорення роману Юкіо Місіми «Золотий храм»

Літературні клуби та читання поезії: Книжкова афіша 1-15 лютого 2020Культовий роман японського письменника Юкіо Місіми. Твір заснований на реальних подіях і в ньому автор розповідає про ченця, який підпалив храм. Ця історія вразила Юкіо, і в романі він спробував проаналізувати мотиви головного героя і зрозуміти його.

Де? Київ, провулок Шевченка, 5 (Пломінь).

Час: 16.00.

Вартість: безкоштовно.

 

3 лютого – іронічні читання оповідань Олени Андрейчикової 

Літературні клуби та читання поезії: Книжкова афіша 1-15 лютого 2020-imageЧитати будуть актриса та телеведуча Олена Кравець і письменниця Олена Андрейчикова. Поціновувачам короткої прози відомі збірки оповідань письменниці «Таємне понеділкування», «Тінь у профіль» та «Акулы тоже занимаются любовью»

Де? Київ, вул. Банкова, 2 (Національна спілка письменників України).

Час: 18.30.

Вартість: безкоштовно.

 

5 лютого – презентація книжки «Оця Марія звірів малювала»

Літературні клуби та читання поезії: Книжкова афіша 1-15 лютого 2020Це перша книжка про видатну українську художницю Марію Примаченко. Про те, як минуло її дитинство, коли вона почала малювати і чому її картини стали такими знаменитими. Мрії збуваються, якщо дуже хотіти і багато працювати.

Де? Київ, Андріївський узвіз, 20 (Театр на Подолі).

Час: 19.00.

Вартість: 300-700 грн.

 

5 лютого – обговорення книги Джордана Пітерсона «12 правил життя. Як перемогти хаос»

Літературні клуби та читання поезії: Книжкова афіша 1-15 лютого 2020Книга про те цінності, як потрібні кожній людині. І про те, чому в 21 столітті про це стали забувати (чи то на них стали забивати). Жодна толерантність і повага до думки інших не замінить чесноти і моральні ідеали.

Де? Харків, вул. Скрипника, 14 (Invite Hub).

Час: 19.00.

Вартість: 150 грн.

 

6 лютого – презентація книжки Марка Лівіна «Cтopiтeлiнг для oчeй, вуx i cepця»

Літературні клуби та читання поезії: Книжкова афіша 1-15 лютого 2020Гoлoвний peдaктop The Village Укpaїнa Мapк Лiвiн переконаний, що історії – найсильніший інструмент в донесенні іншим своїх думок. Статті в газетах, дописи в Інстаграмі, лекції чи тренінги – історії це те, що працює завжди. Крім того, автор радить звернути увагу на книгу «Сторіноміка. Маркетинг у пострекламну епоху».

Протягом місяця відбудуться презентації в різних містах України. Детальнішу інформацію шукайте на Фейсбуці.


Де? Харків, вул. Пушкінська, 79/1 (Територія Свободи).

Час: 19.00.

Вартість: безкоштовно.

 

6 лютого – лекція Євгена Стасіневича «Письменник, який завжди з тобою: Гемінґвей»

Літературні клуби та читання поезії: Книжкова афіша 1-15 лютого 2020Є автори, які стають «своїми» з першої сторінки. Ми їх перечитуємо, дивимося всі екранізації їхніх творів і згадуємо із посмішкою. Ми їх розуміємо. Або думаємо, що розуміємо. Ернест Гемінґвей якраз один із таких. На лекції літературний критик Євген Стасіневич більше розповість про біографію дядечка Гема, про міфи, які оточують особистість письменника, і про його творчість.

Є час підготуватися до лекції і перечитати або прочитати декілька його творів. Наприклад, повість «Старий і море», збірку оповідань «Чоловіки без жінок» або роман «По кому подзвін».

Де? Київ, вул. Володимирська, 49а (Inveria).

Час: 19.00.

Вартість: 350 грн., участь онлайн – 200 грн.

 

6 лютого – презентація автобіографії американського політика Джона Маккейна «Буремна хвиля»

Літературні клуби та читання поезії: Книжкова афіша 1-15 лютого 2020Обговорення книги відбудеться в рамках проєкту «Книжковий клуб Верховної Ради України». Політик Джон Маккейн став легендою: пройшов війну, п’ять років провів у полоні, відкрито виступав проти Трампа і Путіна.

Де? Київ, вул. Грушевського, 5 (Верховна Рада України).

Час: 14.00.

Вартість: безкоштовно.

 

8 лютого – презентація інклюзивної казки «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама»

Літературні клуби та читання поезії: Книжкова афіша 1-15 лютого 2020Казка розповідає діткам, що не всі люди однакові: є ті, які не бачать, не чують або не можуть ходити. Але це зовсім не означає, що вони гірші. Читається легко і дарує надію.

Де? Львів, площа Ринок, 9 (Бібліотека для юнацтва імені Р.Іваничук).

Час: 15.00.

Вартість: безкоштовно.

 

14 лютого – поетичні читання інтимної лірики українських сучасних поетес.

Літературні клуби та читання поезії: Книжкова афіша 1-15 лютого 2020Чуттєва відверта поезія під музику від поетес Кассандри Рімскі, Мальви Кржанівської та Марко Терен.

Де? Київ, вул. Хорива, 43/23 (Арт-паб «Мольфарня»).

Час: 19.00.

Вартість: 100 грн.



Автор – Катерина Ільчук