5 книг про 5 сфер жизни человека
5 книжок про...

5 книг про 5 сфер життя людини

30 Серпня 2019 12:45 Book24.ua

За даними останніх досліджень, рівень щастя людини на 50% залежить від генетики, ще 10-20% становлять життєві обставини (вік, національність, стать, дохід, релігія). Проте решта (а це 30-40 відсотків!) залежать від наших думок та дій.

Що є найважливішим для щастя? Які компоненти забезпечують життя в гармонії? Самореалізація, здоров’я, успіх на роботі, сім’я та друзі, фінансова незалежність. Це 5 головних сфер життя людини. Гармонічний розвиток та баланс в усіх п’яти забезпечує омріяне відчуття щастя.

Хочете змінити своє життя? Поступово вдосконалюйте кожну із областей. А ми вам в цьому допоможемо! В цій статті є 5 книг про 5 сфер життя людини. 


Живи!

Згадайте стан, коли ви виспалися і наповнені енергією. Тоді прокидаєшся готовий до звершень. Сонце світить яскравіше, люди привітні і усміхаються у відповідь. В такому стані за 1 годину встигаєш те, що в інші дні робиш 4-5 годин.

Енергія і здоров’я – це фундамент, на якому будується життя людини.

1.jpgКоуч Іцхак Пінтосевич в книзі «Живи! 7 заповедей энергии и здоровья» розповів все про життєву енергію. Спочатку автор пояснив принципи і закони отримання енергії та сили, але цього мало: далі треба виконувати всі вправи і 90 днів користуватися запропонованим щоденником.

Звідки людина бере енергію? Є 4 джерела: фізичне, емоційне, духовне, інтелектуальне. І в кожному з них декілька способів для підвищення енергії. Наприклад, у фізичному аспекті – це дихальні вправи, їжа, вода, зарядка або будь-які інші тренування, сон, очищення. Про кожен із цих способів Іцхак Пінтосевич розповів окремо і детально. 

buttom_960_212.png

Порада із книги:

Концентруйтесь на диханні і виконуйте дихальні вправи протягом 30 днів – і у тебе буде на 20% більше енергії. 


Дій!

2.jpgЩо впливає на нашу продуктивність? Автор книги «Рік продуктивності. Експерименти з часом, увагою та енергією» Кріс Бейлі підійшов до цього питання серйозно і наважився на експеримент: протягом року перевіряв на собі всі можливі техніки ефективності. Він медитував, займався йогою, писав довгі списки справ, прокидався до світанку і ще багато всього. З усього цього Кріс Бейлі виділив лише дієві стратегії і поділився ними у книзі.

Кріс Бейлі вважає, що на продуктивність впливає час, увага та енергія. Ми жаліємося, що нам мало годин у добі, однак насправді ми просто не вміємо правильно використовувати свій вільний час. Ми думаємо, що прокинемося раніше і виконаємо більше запланованих справ, однак насправді наша продуктивність настільки низька, що робимо ще менше. 

buttom_960_212.png

Порада із книги:

Визначайте щодня три найголовніші завдання. Довгі списки невиконаних справ наприкінці дня демотивують. Які 3 пріоритетні справи треба зробити сьогодні? Краще виконати їх, ніж 5 дрібних і неважливих пунктів. 


Впливай!

Успіх у житті та бізнесі на 85% залежить від вміння ефективно спілкуватися з іншими людьми. Харизма, навичка знаходити спільну мову з будь-ким відкриють перед тобою значно більше дверей, ніж будь-які інші якості.

3.jpgВи досі думаєте, що харизма і вміння комунікувати – це вроджені навички? От і ні. Їх можна і треба розвивати та удосконалювати. Як? Про це читайте у книзі Браяна Трейсі «Сила обаяния: Как завоевывать сердца и добиваться успеха». П’ять кроків до харизми: прийняття співрозмовника, вдячність йому, схвалення його слів та вчинків, захоплення та увага до співрозмовника.

Браян Трейсі виділив 30 порад, завдяки яким ви станете харизматичними та впевненими в собі. 

buttom_960_212.png

Порада із книги:

Коли наступного разу розмовлятимете з кимось, спробуйте залишатися «тут і зараз». Це важливо, якщо хочете бути харизматичною людиною. Не важливо, чи проводите ви із співрозмовником 10 хвилин чи 1 годину, контролюйте себе і залишайтеся зосередженим на теперішньому моменті. Слухаючи людину, дивіться прямо в очі, а не на лоб, ліве вухо чи ще кудись. 


Багатій!

4.jpgЩо заважає вам стати багатим? Які приховані упередження блокують надходження фінансів у ваше життя? Як думки допомагають притягувати гроші?

На всі ці запитання знайдете відповіді у книзі «НЕ НОЙ. Вековая мудрость, которая гласит: хватит жаловаться пора становиться богатым». Авторка книги Джен Сінсеро переконана: якщо ви хочете заробляти більше – ви можете це робити. 

buttom_960_212.png

Порада із книги:

Запишіть 5 позитивних слів, які описують гроші.

Тренуйтеся дякувати щоразу, як ви отримуєте гроші.

Залишайте гроші в різних місцях квартири, щоб ви звикли всюди їх бачити. 


Люби!

Найпрекрасніша сфера життя, однак її вдосконаленням більшість людей нехтують. Не прийнято в нашому суспільстві працювати над стосунками зі своїми рідними.

5.jpgВаша сім’я унікальна, а отже і ситуація в ній особлива. Можливо, ви хочете покращити атмосферу вдома або вирішити фінансові проблеми. А може, ви мало часу проводите зі своїми рідними, а коли разом, то постійно сваритеся. Яким би не був ваш запит – ви знайдете поради у книзі відомого тренера Стівена Кові «7 Навыков высокоэффективных семей».



buttom_960_212.png

Порада із книги:

Зберіться всією сім’єю і заплануйте спільні заходи на 1-2 місяці: поїздки до родичів, прогулянки в парку, спортивні змагання і т.п. А потім заплануйте спілкування з кожним членом родини наодинці, разом оберіть, що саме ви будете робити (перегляд фільму, похід у книгарню, гра у баскетбол).


Автор: Катерина Ільчук